در حال بارگذاری ...
  • لزوم افزایش هم‌افزایی و مشارکت بین‌دستگاهی برای تحقق نیازهای بازآفرینی شهری

    تحقق اهداف طرح بازآفرینی شهری تنها متوجه وزارت راه و شهرسازی نیست و باید تمامی دستگاه‌های اجرایی ، زیربنایی ، روبنایی و شهرداری‌ها پای کار آیند .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، سید محمد پژمان ، امکانات و اعتبارات دولتی موجود برای بازآفرینی شهری را دارای فاصله زیاد با نیازها و انتظارات در این خصوص خواند و گفت : برای تحقق نیازها باید هم‌افزایی و مشارکت بین‌دستگاهی افزایش یابد و فرصت‌های پنهان و ناشناخته شهری شناسایی شود .

    سیدمحمد پژمان ، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در بخشی از سفر خود به استان خراسان شمالی که به‌منظور بازدید از روند اجرای طرح‌های بازآفرینی این استان انجام شد در سومین نشست ستاد بازآفرینی شهری این استان حاضر شد .

    وی در این نشست با بیان اینکه باید بتوانیم با اقدامات مشترک و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و داشته‌های منطقه‌ای ، سیاست‌ها و برنامه‌های دولت در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده و بازآفرینی شهری را اجرایی کنیم ، گفت : ناپایداری منازل مسکونی ، مشکلات زیربنایی و کم‌بودن عرض معابر عبوری از جمله شاخص‌های بافت فرسوده است .

    تمامی قسمت‌های شهری نیازمند اقدامات جدی است

    وی با اشاره به اینکه واقعیت این است که تمامی قسمت‌های شهری نیازمند اقدامات جدی است ، افزود : شهرهای ما شاخص‌های کافی شهری را ندارد تا مردم با خیالی آسوده سکونت و فعالیت داشته باشند و از این‌رو توسعه کشور رقم بخورد .

    پژمان عنوان کرد : تحقق اهداف طرح بازآفرینی شهری تنها متوجه وزارت راه و شهرسازی نیست و باید تمامی دستگاه‌های اجرایی ، زیربنایی ، روبنایی و شهرداری‌ها پای کار آیند .

    بافت فرسوده را مجموعه نارسایی‌ها است

    وی بافت فرسوده را مجموعه نارسایی‌ها خواند و خاطرنشان کرد : اگر قرار باشد هزینه زیرساخت‌ها در این مناطق به‌مراتب بیشتر از بافت‌های جدید باشد در واقع برای انجام کارها مانع ایجاد می‌کنیم و بنابراین دستگاه‌های خدمات‌رسان باید از اعتبارات داخلی خود هزینه کنند . بازآفرینی شهری و نوسازی بافت‌های فرسوده به‌گونه‌ای است که امکان پیگیری آن در دو سطح ملی و استانی امکان پذیر نیست ؛ بنابراین طی طرحی اختیارات و اعتبارات لازم به استان ها تفویض می‌شود تا انتظارات مردم پاسخ داده شود .




    مطالب مرتبط

    افزایش کیفیت زندگی شهری در بافت فرسوده شهر تبریز یکی از اهداف بازآفرینی شهری در این شهر به شمار می‌رود و دو پروژه آیمان و شهرک جوانان تبریز از مصادیق این مهم تلقی می‌شوند .

    |

    محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهر در سه گونه بافت تاریخی ، بافت ناکارآمد میانی و سکونتگاه غیررسمی بر اساس مصوبات اخیر کمیسیون ماده ۵ استان‌ها ، بررسی و در سامانه سینام بارگذاری شد .

    |

    از ۴۴ هزار واحدی که توسط بانک مسکن در بافت‌های فرسوده تسهیلات دریافت کردند ۲۰ هزار واحد متعلق به دولت سیزدهم بوده است و مابقی نیز از سال ۱۳۹۸ تا ابتدای دولت سیزدهم پرداخت شد .

    |

    در استان گلستان ۲۴ شهر دارای بافت فرسوده مصوب وجود دارد که در تمامی آن ها این بسته های تشویقی در حال اجرا بوده و ۱۰۰ درصد بسته های ۱۹گانه تشویقی مصوب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در این شهرها اجرایی شده است .

    |

    با تاکید وزیر راه و شهرسازی میزان تسهیلات نوسازی مردمی در بافت‌های فرسوده از ۳۰ هزار واحد به ۴۰ هزار واحد افزایش یافت که باید قرارداد آن تا پایان سال با بانک عامل بسته شود .

    |

    نظرات کاربران