بازدید معاون برنامهریزی وزارت نفت از سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان
با هماهنگیهای صورت گرفته ، این مبحث در ساختمانهای جدیدالاحداث و موضوع برچسب انرژی در ساختمانهای در حال بهرهبرداری مکمل هم خواهند بود . تلاش میکنیم تا در نوسازی و بهسازی ساختمانهای موجود قدمهای مثبتی برداشته شود .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون برنامهریزی وزارت نفت و هیات همراه ضمن بازدید از سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان ، در جلسهای با حضور رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی ، پیرامون همکاریهای متقابل در جهت توسعه و بهرهبرداری از این سامانه تبادل نظر نمودند .
در این جلسه ، محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با اشاره به فرصت مناسب ایجاد شده به جهت استقرار سامانه پایش انرژی ، استفاده مجموعهها و نهادهای مختلف در کشور را از اطلاعات و دادههای این سامانه ضروری برشمرد تا بتوان از آن به عنوان سامانهای مفید برای کشور نام برد .
وی با تاکید بر اهمیت مبحث تامین منابع مالی برای انجام تکالیف مختلف قانونی ابراز امیدواری کرد که استقرار این سامانه نقطه عطفی در روابط میان مجموعه مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی و وزارت نفت باشد .
بهروز محمدکاری رئیس بخش انرژی مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی نیز در این جلسه گفت : اگر بخواهیم مقررات ، استانداردها و آییننامهها را هدفمند کنیم ، بدون این پایگاه داده نمیتوانیم به خوبی عمل کنیم .
وی با اشاره به تدوین مبحث جدید ویرایش ۱۹ مقررات ملی ساختمان خاطرنشان ساخت که با هماهنگیهای صورت گرفته ، این مبحث در ساختمانهای جدیدالاحداث و موضوع برچسب انرژی در ساختمانهای در حال بهرهبرداری مکمل هم خواهند بود . تلاش میکنیم تا در نوسازی و بهسازی ساختمانهای موجود قدمهای مثبتی برداشته شود .
رضا شیخانصاری مسئول سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان نیز در این جلسه با اشاره به همکاری خوب مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی ، وزارت نفت و نیرو در ایجاد سامانه ملی پایش انرژی گفت : در ذیل این سامانه دو زیرسامانه برای ساختمانهای موجود و ساختمانهای جدیدالاحداث در نظر گرفته شده است . امیدواریم با همکاری و تعاملات فیمابین به جایی برسیم که بتوانیم واگذاری اشتراک برق را منوط به رعایت مبحث ۱۹ و گرفتن تاییدیه از سامانه نماییم. به عبارت دیگر اگر سامانه تایید کرد که ساختمانی مبحث ۱۹ را گذرانده بتواند اشتراک را دریافت کند . در ادامه اگر توانستیم از کنتورهای هوشمند استفاده کنیم ، به صورت روزانه میتوانیم ورود اطلاعات را داشته باشیم . همچنین میتوانیم اولویتبندی نماییم و در ابتدا بگوییم ساختمانهای با اهمیت بالاتر این ویژگیها را داشته باشد .
موضوع کنترل هوشمند گاز به عنوان یکی از چالشهای آتی به منظور ورود اطلاعات آنلاین به سامانه و تاکید بر نقش وزارت نفت در بحث ساخت کنترل هوشمند گاز از دیگر محورهایی بود که در این جلسه مطرح شد .
در بخش دیگری از جلسه امروز صبح و پس از معرفی کامل سامانه پایش انرژی و نحوه ورود و بهرهبرداری از آن ، هوشنگ فلاحتیان معاون برنامهریزی وزارت نفت نیز در سخنانی با تاکید بر آمادگی این وزارتخانه برای گسترش همکاریها در خصوص سامانه پایش انرژی گفت : اولین توصیه من این است که مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی و وزارت راه و شهرسازی به عنوان سیاستگذار و حکمران به جد و تا اجرای کامل پای این مسئله بایستند چرا که اگر این کار انجام نشور این موضوع و اقدامات بسیار خوبی که تا به امروز صورت گرفته است بایگانی خواهد شد .
وی ادامه داد : نکته دیگری که نباید از آن غافل شد این است که در حال حاضر در مقام عمل چشماندازی در درازمدت برای کنتورهای آب و برق و گاز نداریم ، بنابراین این تفکر که برای ارتقا و عملکرد بهتر این سامانه انتظار ایجاد کنترل هوشمند کنتورها را داشته باشیم را باید کنار بگذاریم . توصیه بعدی من این است که در حال حاضر هدفگذاریمان در کل کشور را در مقیاس مشترکان عمده مصرف و مگاوات بالای مصرف متمرکز نماییم مگر اینکه با داشتن سطح زیربنای کلیه ساختمانها بتوانیم ارزیابی صحیحی را از تمامی مشترکین داشته باشیم . ما آماده همکاری هستیم و از این موضوع استقبال میکنیم اما تاکید میکنم که باید از آرمانگرایی بیهوده پرهیز کنیم .
در پایان این جلسه فلاحتیان و هیات همراه از محل استقرار سامانه ملی پایش اطلاعات انرژی در ساختمان بازدید کردند .