در حال بارگذاری ...
  • سه شهر و ۱۵۳ روستا تحت‌تاثیر زلزله امروز استان هرمزگان

    گسل مسبب این زلزله ، گسل پیش‌ژرفای زاگرس بوده است . بر اساس شواهد ، فعالیت قطعات جنوبی این گسل بزرگ که از شمال‌غرب تا جنوب و جنوب‌شرق گسترده شده و تا حوالی تنگه هرمز ادامه دارد ، گسل مسبب زلزله است .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی ، جزئیات زلزله حوالی بندر کنگ با بزرگی ۵.۵ را تشریح کرد و گسل مسبب زلزله را گسل پیش‌ژرفای زاگرس ، برشمرد .

    علی بیت‌اللهی در خصوص جزییات زلزله‌ای با بزرگی ۵.۵ که امروز ساعت ۱:۰۱ بامداد حوالی بندر کنگ استان هرمزگان در عمق ۱۹ کیلومتری زمین رخ داد ، توضیحاتی را ارایه کرد .

    رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه ۱۵۳ روستا و سه شهر تحت‌تاثیر این زلزله بودند ، از وقوع سه پس‌لرزه که بزرگترین آن‌ها با شدت ۴ بود ، خبر داد و گفت : در مجموع ۳ شهر از جمله بندر کنگ ، بندر لنگه و ۱۵۳ روستا تحت‌تاثیر این زلزله بودند . اما بیشترین خسارت به چهار روستای باسعیدو ، سایه خوش ، حمیران و برکه سفلین وارد شد . روستای باسعیدو با ۲۲۰۰ نفر جمعت بیشترین خسارت را دیده است . همچنین ، بندر کنگ با فاصله ۲۸ کیلومتری و بندر لنگه با فاصله ۳۴ کیلومتری از مرکز اصلی زلزله ، خسارت دیدند .

    وی توضیح داد : خوشبختانه تلفات جانی در زلزله ، گزارش نشده است . اما در بندر کنگ و روستای باسعیدو و روستای سایه‌خوش ، عکس‌های دریافتی نشان می‌دهد در برخی از خانه‌ها ، ترک‌های خفیف رخ داده و دیوار حیاط منازل ، ریزش کرده است .

    رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی گسل مسبب این زلزله را بر اساس نقشه‌های کشوری ، گسل پیش‌ژرفای زاگرس برشمرد و گفت : گسل مسبب این زلزله ، گسل پیش‌ژرفای زاگرس بوده است . بر اساس شواهد ، فعالیت قطعات جنوبی این گسل بزرگ که از شمال‌غرب تا جنوب و جنوب‌شرق گسترده شده و تا حوالی تنگه هرمز ادامه دارد ، گسل مسبب زلزله است . بررسی نوع ساخت‌و‌ساز در مناطق روستایی و شهری نشان می‌دهد که واحدهای فاقد اسکلت در منطقه زیاد هستند و ضرورت دارد تا در خصوص مقاوم‌سازی و بازسازی واحدهای مسکونی منطقه، تدابیری اندیشیده شود .

    بیت‌اللهی یادآور شد : ۳۲۲ واحد از  ۳۴۴ واحد مسکونی روستای باسعیدو و ۳۶۰۰ واحد از ۴۹۰۰ واحد شهر کنگ با ۲۰ هزار نفر جمعیت ، ساختمان‌های بتن اسکلتی هستند که این واحدها در مقابل زلزله ، مقاومت کمتری دارند و این قابل تعمیم به دیگر ساختمان‌های موجود است . این‌ها حاکی از آن است که باید کیفیت ساخت‌و‌ساز در محدوده اطراف مرکز زلزله افزایش یاب چون اگر زلزله‌های بزرگ‌تری رخ دهد ، احتمال خسارت به واحدهای مسکونی بیشتر خواهد بود .




    مطالب مرتبط

    فراخوان شناسایی تولیدکنندگان محصولات ساختمانی جهت مشارکت در احداث نخستین ساختمان الگویی دانش‌بنیان تا تاریخ ۳۰ مهرماه سالجاری تمدید شده است .

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی از آمادگی کامل این مرکز برای تعامل و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور صنعت ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، اولین نشست هم‌اندیشی "راهکارهای عملیاتی نمودن نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، موضوع ماده ٥٢ قانون ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، وبینار آشنایی با مدیریت مصرف و تفکیک فرعی انرژی چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴ الی ۱۶ در مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی ...

    |

    رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی خواستار بهره‌مندی از تمامی ظرفیت‌های علمی ، پژوهشی و اجرایی موجود در جهت ارتقا تاب‌آوری سازه‌های فولادی کشور شد و استفاده از فناوری‌های نوین و رعایت کامل آیین‌نامه‌های تخصصی در عرصه ساخت‌وساز کشور به ویژه در پروژه نهضت ملی مسکن ...

    |

    نظرات کاربران