در حال بارگذاری ...
  • اعلام شرایط سنی آپارتمان‌های مسکونی برای دریافت تسهیلات جدید خرید آپارتمان

    براساس دستورالعمل بانک مسکن و مطابق با ضوابط تعیین شده برای پرداخت تسهیلات از محل اوراق ، امکان پرداخت تسهیلات در املاک بالای ۳۰ سال وجود ندارد . یعنی افراد در صورت خرید واحد مسکونی که عمر بنای بیش از ۳۰ سال دارد ، قادر به استفاده از تسهیلات خرید مسکن نیستند .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، شرایط سنی آپارتمان‌های مسکونی برای دریافت تسهیلات جدید خرید آپارتمان اعلام شد .

    با ابلاغ مصوبه جدید شورای پول و اعتبار در خصوص افزایش دو برابری سقف تسهیلات مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات ، بانک مسکن شرایط سنی واحدهای مسکونی مشمول دریافت این تسهیلات در زمان خرید ملک را اعلام کرد .

    این شرایط سنی مطابق با شرایط سنی آپارتمان‌های مشمول دریافت تسهیلات با سقف‌های قبلی است و شرایط سنی واحدهای مسکونی در سقف‌های جدید تسهیلات در دستورالعمل جدید تغییری نکرده است .

    بر این اساس، آن دسته از متقاضیانی که خواهان دریافت تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق با سقف‌های جدید هستند باید واحدهای مسکونی که حداکثر قدمت آن تا ۲۵ سال باشد را برای خرید انتخاب کنند.

    براساس محل قرار گرفتن و جغرافیای آن ، سقف تسهیلات به صورت انفرادی ۲۰۰، ۱۶۰ و ۱۲۰ میلیون تومان (به ترتیب برای متقاضیان انفرادی در شهر تهران، مراکز استان‌های و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر و سایر شهرها) است .

    در تسهیلات زوجین نیز که در هر کدام از مناطق گفته شده دو برابر تسهیلات انفرادی همان منطقه یا شهر است ، سقف حداکثر قدمت ملک برای دریافت سقف تسهیلات تا ۲۵ سال است . این سقف سنی برای همه مناطق کشور یکسان است .

    بر اساس دستورالعمل بانک مسکن دریافت تسهیلات برای واحدهای با عمربنای ۲۵ تا ۳۰ سال نیز بسته به شرایط ملک و جغرافیای وقوع آن امکان‌پذیر است . منتها برای این واحدها به متقاضیان مبلغ کمتری تسهیلات مسکن تعلق خواهد گرفت .

    براساس دستورالعمل بانک مسکن و مطابق با ضوابط تعیین شده برای پرداخت تسهیلات از محل اوراق ، امکان پرداخت تسهیلات در املاک بالای ۳۰ سال وجود ندارد . یعنی افراد در صورت خرید واحد مسکونی که عمر بنای بیش از ۳۰ سال دارد ، قادر به استفاده از تسهیلات خرید مسکن نیستند .

    در تسهیلات پرداختی از محل حساب صندوق پس انداز مسکن یکم نیز حداکثر قدمت ملک تا ۲۵ سال ملاک سقف سنی برای پرداخت تسهیلات است. این میزان در بافت فرسوده حداکثر ۲۰ سال تعیین شده است و در املاک مسکونی با سن بیش از ۲۵ سال از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم تسهیلات تعلق نخواهد گرفت .

    در تسهیلات پرداختی از محل حساب صندوق پس انداز مسکن عادی ، نیز حداکثر قدمت ملک تا ۳۰ سال ساخت در نظر گرفته شده است و امکان پرداخت تسهیلات در املاک بالای ۳۰ سال وجود ندارد .

    در مورد تسهیلات دریافتی از محل حساب پس انداز مسکن جوانان نیز حداکثر قدمت ملک تا ۲۵ سال (سقف تسهیلات براساس سال افتتاح حساب و منطقه جغرافیایی وقوع ملک محاسبه می‌شود) مبنا قرار دارد .

    در واحدهای مسکونی که عمربنای بین ۲۵ تا ۳۰ سال دارند نیز سقف‌های کمتری از این محل تعلق خواهد گرفت .

    در حساب پس‌انداز مسکن جوانان ، امکان پرداخت تسهیلات در املاک بالای ۳۰ سال وجود ندارد .

    در صورتی که متقاضی قصد استفاده از تسهیلات حساب جوانان و یا صندوق پس انداز عادی توام با اوراق حق تقدم داشته باشد، سقف سنی املاک مشمول دریافت تسهیلات مطابق با ضوابط و مقررات تسهیلات اوراق گواهی حق تقدم محاسبه می‌شود . اما در تسهیلات دریافتی از محل حساب صندوق پس انداز مسکن یکم توام با اوراق گواهی حق تقدم، مطابق ضوابط و مقررات صندوق پس انداز مسکن یکم عمل خواهد شد . یعنی سقف سنی واحدهای مسکونی در تسهیلات یکم ملاک قرار خواهد گرفت .




    مطالب مرتبط

    تعداد قراردادهای تسهیلات جعاله بانک مسکن از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان آذرماه نیز ، ۲۴ هزار و ۷۷۶ فقره به مبلغ ۳۵ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال است . این میزان ، ۴ درصد از کل حجم تسهیلات بانک مسکن را در این بازه شامل شده است .

    |

    در سطح کشور برای حدود ۳۷۵ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن قرارداد بسته شده است . همچنین بالغ بر ۱۷۲ همت تأمین مالی لازم است که باید از سوی بانک مسکن پرداخت شود که از این مبلغ تاکنون ۱۱۵ همت ، سهم الشرکه پرداخت شده است .

    |

    بانک مسکن ، اثرگذارترین نهاد در حوزه تأمین مالی مسکن است و سابقه درخشان فعالیت این بانک در سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که توانسته است عملکرد مثبت و ارزنده‌ای در تأمین مالی بخش مسکن از خود به منصه ظهور بگذارد .

    |

    خوشبختانه در شورای عالی مسکن به ریاست رئیس‌جمهور تصمیمات خوبی اتخاذ شده است ، اما نیاز است که این مصوبات سریع‌تر به بانک‌ها ، به‌ویژه بانک مسکن ، ابلاغ شوند تا منابع مالی لازم تأمین شود . با این اقدام ، مشکلات مالی پیمانکاران حل شده و پروژه‌ها با سرعت بیشتری پیش خواهند رفت .

    |

    بخش خصوصی برای تامین منابع مالی ساخت مسکن راهکار دارد ، مشارکت بخش خصوصی در ساخت مسکن محدود به ساخت و ساز نبوده و این بخش با در اختیار گرفتن زمین های تجاری یا مسکونی ، تهاتر و مشارکت می تواند نقش بسزایی در تامین مالی پروژه های مسکن برعهده بگیرد که می بایست ساز و کارهای آن تامین ...

    |

    نظرات کاربران