قم یکی از استان های پیشرو در طرح نهضت ملی مسکن
نهضت ملی مسکن خواسته و نیاز مردم ، تعهد دولت و قانون مصوب مجلس است و فرصت خوبی است که مردم بتوانند صاحب مسکن شوند . استان قم جزو استانهای پیشرو در شروع نهضت ملی مسکن است .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، وزیر راه و شهرسازی گفت : قم یکی از استانهای پیشرو در نهضت ملی مسکن بوده و خوشبختانه قم از سهمی که در مرحله اول برای این استان مشخص شده ، پیشی گرفته است .
رستم قاسمی در جریان سفر به استان قم و در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن ، ضمن تشکر از مجموعه استان قم گفت : امروز عملیات اجرایی احداث بیش از ۴۰ هزار واحد مسکونی در استان قم آغاز شد که میتواند برای مردم ، به خصوص جوانان و کسانی که مسکن ندارند ایجاد امید و آرامش کند . امروز بیش از ۵۰ درصد از هزینه سبد خانوار در ایران برای شهروندان فاقد مسکن را هزینه اجاره خانه تشکیل میدهد و این وظیفه ماست که بتوانیم با یک تلاش جهادی تا پایان دولت طرح نهضت ملی مسکن را پیش برده و این افراد را صاحب خانه کنیم .
وی ادامه داد : نهضت ملی مسکن خواسته و نیاز مردم ، تعهد دولت و قانون مصوب مجلس است و فرصت خوبی است که مردم بتوانند صاحب مسکن شوند . استان قم جزو استانهای پیشرو در شروع نهضت ملی مسکن است . اکنون سهمیه هر استان در دو مرحله ۲ میلیون واحدی نهضت ملی مشخص شده و خوشبختانه قم از سهمی که در مرحله اول برای این استان مشخص شده ، پیشی گرفته است . بیش از ۴۱ هزار واحد مسکونی در شهرهای استان احداث میشود و انشاالله بتوانیم گام بعدی را در سال های آتی شروع کنیم .
قاسمی گفت : امروز با اقداماتی نظیر الحاق زمین به شهر ، برای حدود ۵۰ درصد تعداد ثبت نام ها در قم زمین تامین شده است. بیش از ۸۹ هزار نفر در قم ثبت نام کردهاند و این تعداد افزایش خواهد یافت . زمین های زیادی در شهر هست که نیاز به الحاق ندارد و میتواند در اختیار مردم قرار بگیرد . این زمینها اکنون در اختیار نهادها و موسساتی است که بر اساس قانون جهش تولید مسکن و قراردادی که با سازمان ملی زمین و مسکن دارند ، موظفند در صورت بلااستفاده ماندن زمین و عدم ساخت و ساز ، این زمینها را به دولت بازگردانند تا در نهضت ملی مسکن استفاده شود .
وی افزود : خواهش من این است که مجموعههایی که این زمینها را در اختیار دارند و مازاد هم هست ، آن ها را بازگردانند. اکنون دانشگاهها و موسسات آموزشی در پیک تقاضا قرار دارند و در آینده نیازی به ظرفیت بیشتر نخواهند داشت . حدود ۱۰۰۰ هکتار زمین در اختیار این موسسات قرار دارد که سهم استان در فاز دوم باید از همین زمینها تامین شود.