راهاندازی ۲ هزار و ۲۰ خانه محله در محدوده بافت فرسوده شهری کشور
طرحی در کشور در فضای غیردولتی شکل گرفته که با نام طرح توسعه تحول اجتماعمحور در محلات در حال انجام است که حتی مقام معظم رهبری نیز از این طرح حمایت میکند .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت : ۲ هزار و ۲۰ محله بافت فرسوده شهری صاحب خانه هلال ، امداد ، رضوی ، برکت و... میشوند .
محمد آیینی در جریان بازدید از طرحهای سکونتگاههای غیررسمی و ستاد بازآفرینی شهری در اردبیل اظهار کرد : مفهوم بازآفرینی شهری ، مفهوم عامل است که مشارکت همه دستگاهها ، خیرین و مردم را در بر میگیرد که در همه استانها تلاش میکنیم ستادهای بازآفرینی استانی و شهری را فعال کنیم .
وی ضرورت مشارکت همهجانبه ادارات ، نهادها و دستگاههای مختلف را در فعالسازی ستاد و طرحهای مصوب یادآور شد و تصریح کرد : طرحی در کشور در فضای غیردولتی شکل گرفته که با نام طرح توسعه تحول اجتماعمحور در محلات در حال انجام است که حتی مقام معظم رهبری نیز از این طرح حمایت میکند .
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت : در قالب این طرح ۲ هزار و ۲۰ خانه در محلات مختلف در محدوده بافت فرسوده راهاندازی میشود که این خانهها شامل خانه هلال، امداد ، رضوی ، برکت ، خانه شهر و... است .
آیینی همکاری و مشارکت شهرداریها ، ستاد اجرایی فرمان امام و دیگر نهادها و خیرین را در راهاندازی خانههای خدماترسان شهری یادآور شد و افزود: بر اساس این طرح در هر حوزه شهردار تعیین شده و با ساختار مردمی و متناسب با معیشت ، بهداشت ، اشتغال و نوسازی کالبدی کارها به شکل بسیج مردمی به پیش میرود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با نگاه جدیدی که دولت سیزدهم دارد، یکی از اولویتهای ما ساماندهی حاشیهنشینی در شهرهای مختلف است تا زندگی و سکونت آبرومندانهای را برای شهروندان جمهوری اسلامی ایران مهیا کنیم. اصلا در شأن مردم ایران نیست که در حاشیه و سکونتگاههای غیررسمی و شرایط کپرنشینی سکنا بگزینند در حالی که بهتر است در ارتقا و بهبود معیشت و شرایط اشتغال ساکنان این مناطق تدبیری اندیشیده شود.
آیینی اولویت وزارت راه و شهرسازی را در تولید یک میلیون مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن یادآور شد و بیان کرد: ما در ستاد بازآفرینی شهری تلاش میکنیم تا از ظرفیت محلات و مناطق حاشیه شهر استفاده کرده و به تناسب تولید مسکن از محدوده حاشیهنشینی بکاهیم.
وی در مورد بافت تاریخی و نگاه ویژه در این مناطق ادامه داد : در ۴۶ شهر کشور ۲۴ هزار هکتار بافت تاریخی وجود دارد که متأسفانه سرمایهگذاری در این بافتها اقتصادی نیست.
آیینی در ادامه سخنان خود اظهار کرد : ما برای جلوگیری از فرار سرمایهگذاران از حضور در مناطق تلاش میکنیم تا بافت تاریخی را با الگوهای مناسب طراحی و بهسازی کنیم که یکی از این طرحهای الگویی حذف پارکینگ در بافت تاریخی و توجه به ساخت و ساز مناسب و کیفی است . اردبیل میتواند پایلوت طرح ابتکاری در این حوزه باید تا با حذف پارکینگ طبقات اضافی در بافت تاریخی داده شود و در کنار آن جلوی تردد خودروها گرفته شده و پیاده راهها در این مناطق شکل اجرایی و عملیاتی به خود بگیرد .
معاون وزیر راه و شهرسازی کمبود منابع را در اجرای طرحها یادآور شد و گفت : علاوه بر ردیفهای ملی ، شرکت بازآفرینی آمادگی دارد تا اعتباراتی را در اختیار استانها قرار دهد تا به صورت چرخشی در طرحهای مختلف هزینه شده و نتایج آن به نفع شهر و شهروندان باشد .