در حال بارگذاری ...
  • ضرورت پایش لرزه‌ای و افزایش شتاب‌نگارها در منطقه شرق تهران

    اینکه رخداد این زمین‌لرزه آسیب‌رسان باشد یا زلزله‌های بزرگتری را به همراه داشته باشد قابل پیش‌بینی نیست . گسله‌های مسبب این زمین‌لرزه در ۱۰۰ کیلومتری شرق تهران است و ارتباطی با گسل شمال تهران ندارد .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بر ضرورت پایش لرزه‌ای و افزایش شتاب‌نگارها در منطقه شرقی تهران به دلیل وجود گسل مشاء و فعالیت آن تاکید کرد .

    علی بیت‌اللهی جزئیاتی از زلزله روز گذشته استان تهران را که با بزرگی ۳.۶ ساعت ۳ و ۱۷ دقیقه بامداد ۱۷ دی در ۱۰۰ کیلومتری شرق تهران رخ داد را اعلام کرد .

    رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه رومرکز این زمین لرزه در ۸ کیلومتر ارجمند در شرق دماوند ، ۲۶ کیلومتری فیروزکوه و ۸۰ کیلومتری از مرز شرقی حوزه شهری تهران مکانیابی شده است ، گفت : جانمایی مرکز این زمین‌لرزه بر روی گسل‌های اطراف تهران نشان می‌دهد این رومرکز بر روی قطعه شرقی گسل مشاء قرار می‌گیرد و احتمالا جنبایی این بخش از گسله فعال و شناخته شده مشاء سبب رخداد زلزله شده است .

    بیت‌اللهی ادامه داد : در چند ماه گذشته بخش شرقی تهران از بومهن تا فیروزکوه چندین رخداد لرزه‌ای کوچک داشته است که بزرگی آنها زیر ۴ بوده و جزو زلزله‌های کوچک محسوب می‌شوند. اما معرف این واقعیت است که شرق تهران آنجایی که گسل شمال تهران به سمت گسل مشاء با  هم تلاقی می‌کنند و به سمت فیروزکوه در منتهی الیه شرقی تهران می‌رود یک زون فعال لرزه‌ای قرار داد و ضرورت داد تا پایش مستمر در این منطقه رخ بدهد .

    عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی تصریح کرد : به شکل دقیق ایستگاه لرزه‌نگاری و شتاب‌نگاری در تعداد باید در منطقه شرق تهران افزایش یابد . همینطور جنبایی گسل‌های واقع در این ناحیه با استفاده از دستگاه‌هایی همچون GPS و سایر سنجنده‌ها ، جابه‌جایی گسل‌ها مورد نظارت قرار بگیرد و پایش شود تا هرنوع بی‌هنجاری لرزه‌ای در این منطقه رصد شود . این کاری است که ضرورت داد تا انجام بشود .

    وی همچنین در خصوص احتمال رخداد لرزه‌ای بزرگ‌تر در این منطقه اعلام کرد : اینکه رخداد این زمین‌لرزه آسیب‌رسان باشد یا زلزله‌های بزرگتری را به همراه داشته باشد قابل پیش‌بینی نیست . گسله‌های مسبب این زمین‌لرزه در ۱۰۰ کیلومتری شرق تهران است و ارتباطی با گسل شمال تهران ندارد . 




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، وزیر راه و شهرسازی با صدور حکمی «غزال راهب» را به عنوان رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی منصوب کرد .

    |

    با توجه به تداوم زمین‌لرزه‌ها و عمق کم‌ لرزش‌های منطقه که منجر به وقوع شتاب بالا در منطقه می‌شود ، همچنان احتمال وقوع خسارت در صورت وقوع زلزله بزرگ متوسط تا بزرگ وجود دارد . بنابراین بهسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌های موجود در محدوده این منطقه می‌تواند در اولویت اقدامات ...

    |

    ارزیابی ساختمان‌های ناایمن در تهران به تعداد ۵ هزار ساختمان تکمیل و تحویل شده است . ۱۱ هزار ساختمان دیگر نیز در برنامه است تا به مرکز واگذار شود تا کارهای ارزیابی آنها در برنامه قرار بگیرد .

    |

    نظرات کاربران