در حال بارگذاری ...
  • ابلاغ آیین‌نامه اجرایی بند «د» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی

    بر اساس تبصره دو این آیین‌نامه وزارت راه و شهرسازی (شرکت بازآفرینی شهری ایران) و وزارتخانه‌های کشور(سازمان امور اجتماعی کشور) و میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی موظف به همکاری در مطالعات شناسایی و تکمیل داده‌های متناظر مربوط به سکونتگاه‌های غیررسمی هستند .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران عنوان کرد : استانداران و فرمانداران به عنوان روسای ستادهای بازآفرینی شهری پایدار استانی و شهرستانی از ظرفیت بسیار خوب این آیین‌نامه استفاده حداکثری به عمل آورند .

    محمد آئینی با اشاره به این که آیین نامه اجرایی بند «د» تبصره ۱۱ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در تاریخ ۱۸/۸ /۱۴۰۱ پس از تصویب هیات وزیران ابلاغ شد ، گفت : موضوع این آیین‌نامه، ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی موضوع بند (الف) ماده (۵۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی مصوب ۱۳۹۵ و بهسازی محیط اسکان واقع در خارج از محدوده وحریم شهرها و خارج از محدوده روستاهاست .

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که مهمترین موضوع این ماده واحده این است که برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی از محل مالیات بر ارزش افزوده سهمی در نظر گرفته شده است ، تصریح کرد: به عبارت دیگر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مکلف است با پیشنهاد اداره‌کل راه و شهرسازی استان( دبیرخانه ستاد بازآفرینی استان) با هدف محرومیت‌زدایی و بهسازی مناطق موضوع این آیین نامه ضمن اولویت بندی محدوده‌های مذکور نسبت به احصا طرح‌های اجرایی مرتبط با ایجاد زیر بناها، روبناها و فراهم کردن حداقل خدمات عمومی از جمله مدرسه، کتابخانه، روشنایی محیط، پایگاه بسیج ، پاسگاه، کلانتری ، آبرسانی ، برق‌رسانی و بهسازی مناطق هدف (شبکه معابر، فضای سبز) اقدام و نسبت به تعیین اعتبار و دستگاه مجری مبادرت ورزد .

    وی با اشاره به تبصره یک ماده دو این آیین‌نامه توضیح داد : بر این اساس تا سقف دو میلیارد ریال از اعتبار هر یک از مناطق موضوع این آیین‌نامه برای مطالعات شناسایی با رویکرد حداقل مداخله و تامین سرانه‌های طرح تفصیلی برای عرصه‌های موضوع این آیین‌نامه قابل هزینه است . همچنین بر اساس تبصره دو ماده دو این آیین‌نامه، پروژه‌های نیمه تمامی که شمولیت اهداف آن ، مشترک با رویکردها، اهداف و عملیات این قانون است در اولویت اختصاص اعتبار قرار دارند .

    به گفته آئینی بر اساس تبصره دو این آیین‌نامه وزارت راه و شهرسازی (شرکت بازآفرینی شهری ایران) و وزارتخانه‌های کشور(سازمان امور اجتماعی کشور) و میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی موظف به همکاری در مطالعات شناسایی و تکمیل داده‌های متناظر مربوط به سکونتگاه‌های غیررسمی هستند .

    گفتنی است ، بند د تبصره ۱۱ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور به شرح زیر است : برای ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی موضوع بند الف ماده ۵۹ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، بهسازی محیط ‌های اسکان واقع در خارج از محدوده روستاها و خارج از محدوده و حریم شهرها و تامین زیرساخت و فراهم کردن حداقل خدمات عمومی اعم از مدرسه، مسجد ، کتابخانه ، روشنایی محیط ، پایگاه بسیج ، پاسگاه و کلانتری در این مناطق ، شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان‌ها، موظفند معادل سهم جمعیت ساکن در این مناطق از کل جمعیت هر استان را بر اساس آیین‌ نامه اجرایی که به تصویب هیات وزیران می‌رسد، از محل عوارض ماده ۳۹ قانون  مالیات بر ارزش افزوده صرف محرومیت‌زدایی و بهسازی مناطق فوق ‌الذکر در همان استان کنند .




    مطالب مرتبط

    این پروژه‌ها در محورهای مختلفی شامل احداث و ارتقا شبکه زیرساختی ، ارتقا وضعیت اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی ، احداث و توسعه امکانات و خدمات روبنایی ، بهسازی ، نوسازی ، مرمت و مقاوم‌سازی مسکن و اسکان مجدد ، ارتقا وضعیت اقتصادی و تهیه طرح‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ...

    |

    نشست‌های برگزار شده توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران شامل موضوعاتی حول محور سیاست‌های نوسازی مسکن با رویکرد محله‌ای، تامین مسکن در بافت‌های فرسوده ، جلوگیری از گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی و نوآوری در بازآفرینی محلات شهری با حضور اساتید دانشگاه و فرهیختگان بوده است .

    |

    محرومیت زدایی و بهره مندی محلات کمتر برخوردار و هدف باز آفرینی شهری از خدمات روبنایی و زیربنایی به میزان متوسط محلات برخوردار همان شهر، مورد هدف سند ملی بازآفرینی شهری و سند ملی ساماندهی و توانمندسازی مسکن سکونتگاهای غیر رسمی است که نیاز به توجه و حمایت جدی مجلس شورای اسلامی ...

    |

    در دولت سیزدهم در حوزه محرومیت‌زدایی و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی بیش از ۳ هزار کیلومتر معابر خاکی محلات کمتر برخوردار سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده در ۵۳۰ شهر با تأمین قیر رایگان آسفالت شد .

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ تفاهم‌نامه همکاری مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان‌ها در جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی ...

    |

    نظرات کاربران