حلقههای میانی بین سازندگان و مالکان باعث تسریع و تسهیل در نوسازی بافت های فرسوده هستند
مالکان برای بهرهمندی از بستههای تشویقی شهرسازانه و حمایتهای مالی باید در ابتدا از واقع بودن ملک خود در محدوده بافت فرسوده شهری اطمینان حاصل پیدا کنند . متقاضیان میتوانند به سامانه تسهیلات نوسازی سایت شرکت بازآفرینی شهری ایران (udrc.ir) مراجعه و با ثبت کدپستی منزل یا کد جام سند ملکی خود در این سامانه از وقوع ملک خود در محدودههای مصوب مطلع شوند .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت : به دلیل وجود حجم بالای بناهای ناپایدار در کشور در رابطه با مقاومسازی و نوسازی محلات فرسوده ، چارهای جز سرعت بخشی به امر بازآفرینی شهری نداریم .
محمد آئینی با اشاره به زلزلههای روی داده در کشور و خارج از کشور ، گفت : در شهر خوی ۱۶ هزار بنای ناپایدارشناسایی شده است که اگر عزم و اراده جدی برای نوسازی و مقاومسازی در گذشته وجودداشت امروز شاهد خسارات مالی کمتری بودیم .
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات پیشروی نوسازی بافتهای فرسوده کشور گفت : مردم ساکن در محلات هدف بازآفرینی شهری به تنهایی توانایی فنی ، اجرایی و مالی برای نوسازی واحدهای فرسوده خود را ندارند ، ضروریست تا سازندگان و توسعهگران به این محلات ورود پیدا کنند .
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ، تسهیلگران را حلقههای واسط میانی بین سازندگان و مالکان اعلام کرد و گفت : تا زمانیکه مشارکت مردم توسط این حلقههای میانی تسهیل نشود ، به موفقیت در امر بازآفرینی شهری نمیتوانیم اطمینان داشته باشیم .
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه برای تشویق سازندگان و مالکان دربافتهای فرسوده ، بسته تشویقی موثری در حوزههای مختلف اداری ، مالی و کالبدی ، طراحی و تصویب شده است .گفت : مالکان برای بهرهمندی از بستههای تشویقی شهرسازانه و حمایتهای مالی باید در ابتدا از واقع بودن ملک خود در محدوده بافت فرسوده شهری اطمینان حاصل پیدا کنند . متقاضیان میتوانند به سامانه تسهیلات نوسازی سایت شرکت بازآفرینی شهری ایران (udrc.ir) مراجعه و با ثبت کدپستی منزل یا کد جام سند ملکی خود در این سامانه از وقوع ملک خود در محدودههای مصوب مطلع شوند .
معاون وزریر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در گام دوم نوسازی واحدهای فرسوده ، مردم و سازندگان در مراجعه به شهرداریها جهت دریافت پروانه ساخت باید از حق و حقوق خود آگاهی پیدا کنند ، گفت : براساس مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری کشور ، شهرداریها موظف هستند پروانه ساخت واحدهای مسکونی با مساحت کمتر از ۵۰ مترمربع که امکان تجمیع ندارند را صادر کنند .
آئینی تصریح کرد ، سازندگانی که پلاکهای فرسوده آنان به حد نصاب تجمیع و به متراژ ۱۵۰ متر میرسد و یا بیشتر از آن ، از یک طبقه تراکم به عنوان تشویق بهره خواهند برد . سازندگانی که در مقیاس ایجاد محور اصلی محلات باعث بازگشایی گره بافتهای فرسوده شوند علاوه بر اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی ، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربریهای انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل برای آنان در نظر گرفته شده است .
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد : برای کسانی است که در مقیاس محلهای و بلوک شهری اقدام به بازآفرینی شهری میکنند ، اعطای حداکثر دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب ، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربریهای انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل ، امکان تخصیص ۲۰ درصد از فضای باز غیر مسقف مجموعه به منظور تامین بخشی از پارکینگهای مورد نیاز ، از جمله ضوابط تشویقی نوسازی در مقیاس محلهای و بلوک شهری به شمار میرود .
آئینی با اشاره به اینکه وزیر راه و شهرسازی نگاه و توجه ویژه به امر بازآفرینی شهری و تولید مسکن در بافتهای فرسوده دارد ، گفت : بسته تشویقی کالبدی ۱۹ بندی نوسازی بافتهای فرسوده شهری توسط وزیر راه و شهرسازی و رئیس شورایعالی شهرسازی و معماری به استانداران سراسر کشور ابلاغ شده است .
معاون وزیر راه شهرسازی با اشاره به اینکه شهرداریها موظفند برای پروانه ساخت در بافت فرسوده از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف بدهند و مبلغ آن را از دولت بگیرند گفت : در بسیاری از شهرداریها این تخفیفها به مرز ۱۰۰ درصد رسیده است. صدور پروانه ساختمانی در این محلات و بر اساس ضوابط قانونی و اداری باید در عرض دو هفته صادر شود . متقاضیان میتوانند شکایتها و گزارشهای خود را در رابطه با عدم اعمال تخفیف یا عدم اعطای مشوقها ، توسط دستگاههای ذیربط از طریق تارنمای شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس (www.udrc.ir) و یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ اطلاع دهند .
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان در ارتباط با نظارت بر ساخت و ساز در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری ، گفت : مهمترین آگاهی بخشی به مردم است ، اگر خود مردم اجرای دقیق مقررات ملی ساختمان را به عنوان کارفرما و مالک پروژههای نوسازی از ناظران سازمان مهندسی ساختمان مطالبه کنند ، یقینا بناهای پایداری در کشور ساخته خواهد شد که تلفات جانی با وقوع زلزله بالای ۷ ریشتر هم نداشته باشیم .