شناسایی ۹۷ نقطه جمعیتی استان خراسان رضوی در بافت فرسوده
از مزایای تدوین بسته های پیشنهادی میتوان به ارتقای کیفیت محیط زندگی ساکنان بافت های فرسوده ، تامین خدمات و نوسازی ساختمان های ناایمن اشاره کرد .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، برای اولین بار در کشور ۹۷ نقطه جمعیتی استان خراسان رضوی در بافت فرسوده شناسایی و برای تمامی این شهرها بومی سازی بسته تشویقی ۱۹ گانه وزارت راه و شهرسازی در استان مصوب شد .
سمانه نصرالهی رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اظهار کرد : به منظور بومی سازی ضوابط تشویقی کالبدی متضمن محله ای در بافت های فرسوده و نارکارامد شهری و تعیین محلات و یا نواحی که یک سوم سرانه خدمات عمومی آنها محقق شده است ، مشوق های کالبدی بهسازی بافت های فرسوده خاص هر شهر تدوین و در کارگروه امور زیربنایی استانداری خراسان رضوی مصوب و جهت مراحل بعدی به شرکت بازآفرینی شهری ایران ارسال شد .
نصرالهی اعلام کرد : از مزایای تدوین بسته های پیشنهادی میتوان به ارتقای کیفیت محیط زندگی ساکنان بافت های فرسوده ، تامین خدمات و نوسازی ساختمان های ناایمن اشاره کرد .
رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری با بیان اینکه ارتقای میزان پایداری مسکن و بناهای ناپایدار در محلات فرسوده باید در اولویت اقدامات حوزه بازآفرینی شهری قرار بگیرد ، افزود : هدف دیگر ما در حوزه بازآفرینی شهری ، ارتقا سرانه خدمات زیربنایی و روبنایی شامل موضوعات آموزشی ، بهداشتی و درمانی ، ورزشی ، انتظامی ، ساماندهی و بهسازی معابر ، احداث فضای سبز و غیره در محلات فرسوده است که باید به متوسط سرانه محلات توسعه یافته همان شهر برسد . این امر به عنوان راهبرد دوم ما در حوزه بازآفرینی شهری محسوب میشود .
وی با اشاره به اینکه هدف از تامین خدمات زیربنایی و روبنایی در بافتهای ناکارآمد شهری در راستای مرغوبیت گرفتن این محلات و در ادامه شتاببخشی به امر نوسازی مسکن و ورود توسعهگران، سازندگان و سرمایهگذاران به این محدوده از شهر است ، گفت : هدف اصلی ما در حوزه بازآفرینی شهری نجات جان شهروندانی است که زیر سقفهای لرزان زندگی میکنند .
نصرالهی با بیان اینکه با تخریب هر پلاک فرسوده به طور متوسط در کشور سه واحد مسکن اضافی تولید میشود ، گفت : در قبال نوسازی مسکن در محلات فرسوده ما شاهد ارتقای خدمات زیربنایی و روبنایی، بهسازی و آسفالت معابر خاکی این محلات نیز هستیم .