در حال بارگذاری ...
  • تقویت نقش مهندسان در ایمنی و استحکام ساخت و سازها و نوسازی بافت‌های فرسوده

    مهندسان صنعت ساختمان از جمله افراد تاثیرگذار در حوزه ساخت‌وساز محسوب می‌شوند و می‌توان گفت ایمنی ساختمان‌های در دست احداث با تلاش ، خلاقیت و مهم‌تر از آن وجدان کاری این قشر پیوند ناگسستنی دارد .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، در پیام معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به مناسبت روز مهندس آمده است : خواجه نصیرالدین طوسی شاعر ، فیلسوف ، متکلم ، فقیه ، دانشمند ، ریاضی دان و منجم ایرانی سده هفتم  است و به افتخار روز تولد این دانشمند بزرگ ، پنجم اسفند به عنوان روز مهندس نام گذاری شده است . در این روز تلاش و زحمات پیشگامان پیشرفت و سازندگی کشور مورد تقدیر قرار می‌گیرد .

    مهندسان صنعت ساختمان از جمله افراد تاثیرگذار در حوزه ساخت‌وساز محسوب می‌شوند و می‌توان گفت ایمنی ساختمان‌های در دست احداث با تلاش ، خلاقیت و مهم‌تر از آن وجدان کاری این قشر پیوند ناگسستنی دارد .

    یکی از فعالیت‌های شرکت بازآفرینی شهری ایران نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده است و با توجه به وجود بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در سراسر کشور و در خطر بودن جان کسانی که زیر این سقف‌های لرزان زندگی می‌کنند، مهندسان می‌توانند با بهره‌گیری از نبوغ ، تخصص و تجارب ارزنده خود ایده‌ها و طرح‌های بزرگی را ارایه کنند و سهم مهمی در ایمنی و استحکام ساخت و سازها و در کنار آن نوسازی بافت‌های فرسوده ایفا کنند.

    رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مدظله‌العالی در تاریخ ۶ بهمن ۱۳۹۳ در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت روز ملّی مهندسی فرمودند : «کاری که شما باید بکنید این است که اوّلاً این مسئله‌ی «ما می‌توانیم» - که خوشبختانه یک شعار مقبولی در نزد همه‌ انسان‌های منصف در این کشور است - را به مردم نشان بدهید ؛ بگردید دنبال خلأها ، ببینید کجا ما خلأ داریم ، کارهایی را که خلأ کشور است ، نیاز کشور است ، اینها را دنبال بکنید.»

    بنابراین علی رغم تحریم‌های ظالمانه که از هر طرف کشور را احاطه کرده است اما به فرموده رهبر معظم انقلاب باید شعار«ما می‌توانیم» را سرلوحه کارهای خود قرار داده و تمام توان خود را برای رفع محدودیت‌ها و افزایش کیفیت زندگی ساکنان بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی به کار بریم .

    در این راستا شرکت بازآفرینی شهری ایران ، نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی را در اولویت کاری خود قرار داده است و در این مسیر با به کار بستن سیاست‌ها و راهبردهای گوناگون از جمله تدوین بسته‌های تشویقی شهرسازانه موفق شده است طی دوسال گذشته آمار صدور پروانه در بافت‌های فرسوده را  بیش از  ۵۰ درصد افزایش دهد . در دولت سیزدهم آمار صدور پروانه در بافت های فرسوده به ۲۳۰ هزار واحد سیده است که یک جهش بزرگ در این حوزه به شمار می‌رود .

    اینجانب روز مهندس را به همه مهندسان گرانقدر کشورمان بویژه همکارانم در شرکت بازآفرینی شهری ایران ، وزارت راه و شهرسازی ، ستادهای بازآفرینی شهری پایدار استان‌ها ، شهرستان‌ها و سازمان‌های نوسازی و بازآفرینی شهرداری‌ها تبریک می گویم و از همه مهندسان ارجمند دعوت می‌نمایم تا با ارایه ایده‌ها ، نظرات و راهکارهای خویش شرکت بازآفرینی شهری ایران را در راستای بازآفرینی و نوسازی بافت‌های فرسوده یاری کنند تا با همکاری یکدیگر روند نوسازی در کشور را شتاب بخشیم .




    مطالب مرتبط

    هدف اصلی شرکت ایجاد فضای مناسبی برای زندگی شهروندان است که تحقق آن اقدامات جهادگرانه و حضور نهادهای مختلف از جمله مجلس و سازمان برنامه و بودجه را می‌طلبد .

    |

    اگر برنامه پیشرفت کشور و توزیع عادلانه اقدامات به درستی تدوین و اجرا شود ، چیزی به اسم حاشیه نشینی نخواهیم داشت . اکنون از هر چهار نفر یک نفر در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کند که دلیل آن عقب افتادن نظام برنامه ریزی و مدیریت کشور از رشد جمعیت است و این یک زنگ خطر برای ما محسوب ...

    |

    اکنون رویکرد دولت کره در حوزه تامین مسکن پس از گذراندن این سه دوره ، یک رویکرد نیاز محور است و تامین مسکن مبتنی بر تامین خدمات مکمل سکونت ، ارتقا کیفی واحدهای مسکونی و ترویج مسکن استیجاری در استطاعت جهت اقشار کم درآمد در دستور کار این کشور قرار دارد .

    |

    از ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها انتظار داریم هر چه سریع‌تر سیاست‌های خود برای تحقق بندهای مرتبط با بازآفرینی شهری مندرج در برنامه هفتم پیشرفت کشور را اجرایی کنند و از این پس در گزارش‌های خود میزان تحقق این برنامه‌ها را اعلام کنند .

    |

    چهار شرط داشتن یک شهر خوب را می‌توان در ساخت بلوک‌های کمتر ، تراکم بیشتر در ساخت و ساز، اختلاط کاربری‌ها و مشارکت مردم در بازسازی و نوسازی دانست . علاوه بر این باید ساختمان های قدیمی و جدید در کنار قرار گیرند تا فرهنگ محله تغییر نکند .

    |

    نظرات کاربران