در حال بارگذاری ...
  • پرداخت ۷۸ هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بافت فرسوده به متقاضیان تا پایان سال ۱۴۰۲

    تسهیلات بافت فرسوده از محل تلفیق منابع تودیعی دولت به همراه منابع داخلی بانک مسکن با معرفی نامه‌های ارسالی از سوی نهاد متولی قابل پرداخت به متقاضیان واجد شرایط است .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل بانک مسکن گفت : بانک مسکن از محل تبصره ۱۸ قوانین بودجه سنواتی کشور ، مبلغ ۷۸ هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال تسهیلات در بخش بافت فرسوده به متقاضیان تا پایان سال ۱۴۰۲ پرداخت کرده است که از این میزان ، مبلغ ۴۵ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال از محل منابع داخلی بانک مسکن تأمین شده است .

    سید عباس حسینی گفت : از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ، مجموعاً تعداد ۲۰ هزار فقره تسهیلات بهسازی و نوسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری به میزان ۵۶ هزار و ۷۳۵ میلیون ریال به متقاضیان پرداخت شده است که بخشی از این تسهیلات اعطایی مربوط به سال ۱۴۰۲ است ؛ به طوری که در سال گذشته تعداد ۱۵۷۹ متقاضی ، تسهیلاتی بالغ بر ۵۷۵۲ میلیارد ریال برای تکمیل و یا احداث واحد مسکونی خود در بافت فرسوده و یا ناکارآمد شهری از بانک مسکن دریافت کرده اند .

    مدیرعامل بانک مسکن هدف از پرداخت این تسهیلات را کمک به تولید مسکن و افزایش عرضه ، حفظ ویژگی‌های مثبت و خاطره‌انگیز بافت‌های فرسوده و همچنین خلق فضاهای جدید متناسب با نیاز روز محلات قدیمی عنوان کرد .

    حسینی از افزایش سقف این تسهیلات در سال گذشته خبر داد و گفت : این تسهیلات در محدوده‌ها و محلات مشمول طرح و برنامه‌های بازآفرینی شهری به اشخاص حقیقی و حقوقی برای احداث واحدهای مسکونی با در نظرداشتن هزینه باقیمانده پروژه به ازای ساخت هر واحد ۵۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است .

    تسهیلات بافت فرسوده از محل تلفیق منابع تودیعی دولت به همراه منابع داخلی بانک مسکن با معرفی نامه‌های ارسالی از سوی نهاد متولی قابل پرداخت به متقاضیان واجد شرایط است . همچنین ، این تسهیلات از محل منابع تودیعی دولت ۱۸۵ میلیون تومان و با نرخ سود صفر درصد ، منابع داخلی بدون سپرده بانک ۳۶۵ میلیون تومان و با نرخ سود ۲۳ درصد پرداخت می‌شود که در مجموع ، سقف تسهیلات اعطایی برای ساخت یک واحد مسکونی در مناطق بافت فرسوده و ناکارآمد شهری ۵۵۰ میلیون تومان تعیین می‌شود . 

    پرداخت تسهیلات متناسب با پیشرفت پروژه و حداکثر در ۴ مرحله صورت می‌پذیرد و ملاک تعیین میزان پیشرفت فیزیکی پروژه ، صرفاً گزارش ارزیابی توسط بانک و بر اساس ضوابط و مقررات جاری است .




    مطالب مرتبط

    تعداد قراردادهای تسهیلات جعاله بانک مسکن از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان آذرماه نیز ، ۲۴ هزار و ۷۷۶ فقره به مبلغ ۳۵ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال است . این میزان ، ۴ درصد از کل حجم تسهیلات بانک مسکن را در این بازه شامل شده است .

    |

    در سطح کشور برای حدود ۳۷۵ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن قرارداد بسته شده است . همچنین بالغ بر ۱۷۲ همت تأمین مالی لازم است که باید از سوی بانک مسکن پرداخت شود که از این مبلغ تاکنون ۱۱۵ همت ، سهم الشرکه پرداخت شده است .

    |

    کار بسیار خوبی در برنامه سه ساله با همکاری منطقه آزاد اروند ، بنیاد مسکن و ستاد بازآفرینی شهری و سازمان مدیریت بحران وزارت کشور برنامه‌ریزی شده است .

    |

    بانک مسکن ، اثرگذارترین نهاد در حوزه تأمین مالی مسکن است و سابقه درخشان فعالیت این بانک در سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که توانسته است عملکرد مثبت و ارزنده‌ای در تأمین مالی بخش مسکن از خود به منصه ظهور بگذارد .

    |

    خوشبختانه در شورای عالی مسکن به ریاست رئیس‌جمهور تصمیمات خوبی اتخاذ شده است ، اما نیاز است که این مصوبات سریع‌تر به بانک‌ها ، به‌ویژه بانک مسکن ، ابلاغ شوند تا منابع مالی لازم تأمین شود . با این اقدام ، مشکلات مالی پیمانکاران حل شده و پروژه‌ها با سرعت بیشتری پیش خواهند رفت .

    |

    نظرات کاربران