در حال بارگذاری ...
  • وجود ۴۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در شهر همدان

    مساحت بافت فرسوده این شهر ۸۵۲ هکتار ، بافت تاریخی ۵۱۲ هکتار ، سکونتگاه غیررسمی ۱۰۷۲ هکتار ، روستاهای الحاق شده به شهر ۲۴۱ هکتار و مساحت کاربری‌های ناهمگون ۳۰۱ هکتار است .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان مساحت محدوده بازآفرینی شهر همدان را ۲۱۹۳ هکتار دانست و گفت : در شهر همدان ۴۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار وجود دارد .

    محمدرضا باباخانی با تأکید براینکه جان افرادی که در بافت فرسوده و مساکن ناپایدار ساکن هستند در خطر است ، اظهار کرد : در استان همدان ۷۰ هزار واحد مسکن ناپایدار در ۹۶ محله وجود دارد .

    وی با بیان اینکه تمام ۳۲ شهر استان محدوده‌های هدف بازآفرینی مصوب شده است ، خاطرنشان کرد : در ماده ۱۶ قانون حمایت از احیاء ، بهسازی و نوسازی بافت‌های ناکارآمد شهری وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است نسبت به تهیه و تدوین سند ملی راهبری احیاء و بهسازی بافت‌های ناکارآمد شهری اقدام کند که در سال ۹۳ این سند به تصویب هیأت وزیران رسید .

    باباخانی با اشاره به وضعیت شهر همدان در محدوده بازآفرینی ، ادامه داد : مساحت بافت فرسوده این شهر ۸۵۲ هکتار ، بافت تاریخی ۵۱۲ هکتار ، سکونتگاه غیررسمی ۱۰۷۲ هکتار ، روستاهای الحاق شده به شهر ۲۴۱ هکتار و مساحت کاربری‌های ناهمگون ۳۰۱ هکتار است .

    این مقام مسئول با تأکید براینکه در شهر همدان بافت تاریخی و بافت فرسوده همپوشانی دارد ، یادآور شد : یکی دیگر از مشکلات محدوده‌های بازآفرینی مالکیت خصوصی است به‌طوریکه دولت نمی‌تواند اقدام به نوسازی مساکن این محلات کند ، بنابراین اولین گام در زمینه بازآفرینی این محلات آگاه‌سازی مردم است .

    وی با اشاره به بسته‌های تشویقی شهرسازانه ، تصریح کرد : در راستای نوسازی مساکن موجود در محلات بافت فرسوده ، بسته‌های تشویقی با عنوان بسته‌های شهرسازانه در نظر گرفته شده است که در شورای عالی معماری و شهرسازی ابلاغ شد و در استانها نیز متناسب با شرایط هر شهر این بسته بومی‌سازی شد .

    معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان تأکید کرد : این مصوبه در استان همدان بومی‌سازی شده، در واقع این استان اولین استان کشور بوده که این بسته را برای همه شهرها بومی‌سازی کرده است . در زمینه صدور پروانه ساختمانی نیز شهرداری مکلف است حداقل ۵۰ درصد تخفیف برروی پروانه‌های ساختمانی این محلات اعمال کند که در این زمینه هنوز در حال کار هستیم تا زمان صدور پروانه را کاهش دهیم .

    وی با اشاره به اینکه می‌توانیم زمان صدور پروانه‌های ساختمانی را به یک ماه برسانیم ، بیان کرد : در حال حاضر زمان صدور پروانه ساختمانی دو تا سه ماه است ، در حالی‌ که باید به کمتر از این عدد برسانیم که در این راستا هماهنگی تمامی دستگاه‌ها را نیاز داریم .

    وی گفت : در سال ۱۴۰۰ در استان همدان ۲۳۵۵ واحد ، در سال ۱۴۰۱ ؛ ۲۳۷۷ واحد و در سال ۱۴۰۲ نیز ۳۲۵۹ پروانه ساختمانی صادر شده ‌که این افزایش به دلیل اعمال بسته‌های تشویقی است .




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان گفت : هرگونه خرید و فروش ، تنظیم اسناد صلح ، نقل و انتقال و فروش امتیاز پروژه‌های اقدام یا ...

    |

    نظرات کاربران