در حال بارگذاری ...

اعلام مصوبات چهل و دومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار

مقرر شد با همکاری مشترک دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی و بانک مسکن ترتیبی اتخاذ شود که مدیران عامل بانک‌های مسکن در سطح استان‌ها در جلسات ستادهای استانی مشارکت فعال داشته باشند . دبیرخانه ستاد ملی اهمیت این موضوع را به ستادهای استانی اعلام نماید .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مصوبات چهل و دومین جلسه از ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با محوریت ارائه گزارش تفصیلی بانک مسکن در خصوص تعاونی‌های مسکن و تسهیلات نوسازی مسکن طی ۷ بند اعلام شد .

چهل و دومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی به ریاست عباس آخوندی وزیر و شهرسازی و دبیری هوشنگ عشایری مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و با حضور اعضای محترم ستاد برگزار شد .

در ابتدای جلسه عشایری ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمدگویی دستور کار جلسه را اعلام کرده و در ادامه گزارش تفصیلی بانک مسکن در خصوص تعاونی‌های مسکن و تسهیلات نوسازی مسکن توسط ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیرعامل بانک مسکن ارائه شد .

وزیر راه و شهرسازی در چهل و دومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی یکی از اقدامات لازم در زمینه استفاده از تسهیلات مسکن را پیگیری بحث سنددار کردن منازل مسکونی قولنامه‌ای واقع در بافت‌های ناکارآمد شهری برشمردند .

وزیر راه و شهرسازی در خصوص بحث تعاونی‌های مسکن متذکر شدند که تعاونی‌های مسکن در ایران از تعریف صحیحی برخوردار نیست و این تعاونی‌ها در اصل می‌بایست تعاونی‌های ساماندهی مصرف مسکن باشند بجای تعاونی تولید مسکن و نام تعاونی تولید مسکن را به تعاونی سرمایه‌گذاری مسکن و یا تعاونی تأمین مسکن تغییر دهیم .

وی همچنین تأکید کرد که می‌بایست الزامات قانونی اتخاذ شود تا تعاونی‌ها اجازه ورود به بحث ساخت و ساز را نداشته باشند .

در پایان پس از اظهار نظر اعضاء ستاد ، موارد مطرح ‌شده در قالب مصوبات ذیل جمع‌بندی شد :

مصوبات جلسه :

۱) با توجه به جلسه برگزار شده در دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری با نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در خصوص بررسی و تأیید درخواست‌های استان خوزستان، مصوبات مذکور به تصویب اعضاء ستاد ملی رسید .

۲) مقرر شد با همکاری مشترک دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی و بانک مسکن ترتیبی اتخاذ شود که مدیران عامل بانک‌های مسکن در سطح استان‌ها در جلسات ستادهای استانی مشارکت فعال داشته باشند . دبیرخانه ستاد ملی اهمیت این موضوع را به ستادهای استانی اعلام نماید .

۳) مقرر شد طی نامه‌ای به ریاست محترم جمهور با امضاء وزیر راه و شهرسازی در خصوص عدم تخصیص یارانه سود تسهیلات توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی  به بانک‌های عامل به عنوان سهم دولت به متقاضیانی که از تسهیلات نوسازی مسکن در بافت‌های هدف بازآفرینی شهری با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار استفاده کرده‌اند گزارش لازم ارائه شود .

۴) مقرر شد با همکاری مشترک سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت بازآفرینی شهری ایران برنامه عملیاتی مدونی در کلیه استان‌ها در جهت صدور اسناد مالکیت در سکونتگاه‌های غیررسمی تهیه و اجرایی شود .

۵) مقرر شد سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نسبت به فعال سازی مراکز صدا و سیمای استان‌ها در خصوص تهیه و پخش برنامه‌های اطلاع رسانی و استفاده از تسهیلات نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد شهری اقدام نماید .

۶) مقرر شد مدل‌های تشویقی شهرداری تهران در بافت‌های ناکارآمد شهری در ستاد ملی ارائه و نتایج آن جهت بهره‌برداری سایر شهرداری‌های کشور در اختیار ستادهای استانی قرار گیرد .

۷) مصوب شد جلسه‌ای مشترک با حضور نمایندگان معاونت تعاون وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، بانک مسکن و شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص نحوه فعالیت تعاونی‌های مسکن برگزار و نتیجه در جلسات آتی ستاد ملی ارائه شود .




مطالب مرتبط

قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب سال ۱۳۸۷ ، قانون حمایت از احیا ، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری مصوب سال ۱۳۸۹ و قانون حمایت از بافت‌های فرهنگی و تاریخی مصوب سال ۱۳۹۸ سه قانون مرتبط با بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری هستند و چگونگی تحقق اهداف ...

|

تا پایان شهریور ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۰۵ هزار واحد مسکن در بافت‌های فرسوده نوسازی شده است و خوشبختانه وزیر راه و شهرسازی تلاش و عملکرد مجموعه شرکت بازآفرینی شهری ایران درخصوص تولید مسکن که از سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری استخراج شده را مورد تایید قرار داد و بر آن صحه گذاشت .

|

در برنامه هفتم توسعه کشور تمامی حمایت‌ها، تخفیفات و مساعدت‌ها در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته برای محلات هدف بازآفرینی شهری پیش‌بینی شده است‌ ، بنابراین ادارات کل راه و شهرسازی با ترغیب بخش خصوصی و غیر دولتی ، پروژه‌های محرک توسعه در صنایع محلی و بومی ، گردشگری ، ورزشی ، ...

|

وزیر راه و شهرسازی همواره بر همکاری با شهرداری‌ها تاکید دارد و از شهرداری‌ها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی یاد می‌کند . در دولت سیزدهم همکاری و ارتباط تنگاتنگی بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری‌های سراسر کشور به وجود آمد و در این دوره شهرداری‌ها با ...

|

راهکار رفع معضل این مناطق ، جلوگیری از مهاجرت نیست، چراکه مهاجرت همواره وجود داشته و نمی‌توان کسی را مجبور کرد در جایی که تمایل ندارد ، زندگی کند . راهکار این معضل مدیریت و کنترل آن است که در دهه‌های گذشته این کار انجام نشده است و امروز شاهد گسترش محلات کم‌برخورداریم .

|

نظرات کاربران