در حال بارگذاری ...
  • لزوم ممنوعیت ساخت و ساز ساختمان‌های جدید در پهنه‌های گسلی پایتخت

    یادمان نرود که زلزله خطری است که همواره تهران را تهدید می‌کند و نباید از آن غافل شویم و همواره باید نسبت به این خطری که در کمین پایتخت و دیگر شهرها قرار دارد خود را ایمن کنیم .

    به گزارش پرتال جامع بازآفرینی شهری ، رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه خطر زلزله در کمین پایتخت قرار دارد ، اعلام کرد : باید به مرور ساختمان‌های پراهمیت در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ سال از مناطق پرخطر خارج شوند و این اقدامی است که در صورت تداوم و استمرار در اجرا ، تهران را به مکانی امن برای زندگی مبدل خواهد کرد .

    محمد شکرچی‌زاده در رابطه با آخرین اقدامات مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی در رابطه با پهنه‌های گسلی تهران نکاتی را ارائه و اعلام کرد : شناسایی پهنه‌های گسلی اولین اقدامی بود که انجام شد و پس از آن شناسایی دقیق اینکه چه تعداد ساختمان عمومی اعم از مدرسه ، بیمارستان ، برج و ساختمان‌های پراهمیت در این پهنه‌ها قرار دارد از دیگر اقداماتی است که در دستور کار داریم . در مصوبه شورای‌عالی و شهرسازی الزام کرده‌ایم که ساختمان‌های پراهمیتی که بر پهنه‌های گسلی قرار گرفته‌اند در اولویت مقاوم‌سازی قرار دارند و نباید ساخت و سازی در مناطق پرخطر انجام شود . 

    این مقام مسئول افزود : در هر صورت باید در نظر داشته باشیم که ساختمان‌های پراهمیتی که در مناطق پرخطر قرار دارند بالاخره بعد از ۳ تا ۴ دهه از عمر خود با احتساب زمانی که از ساخت خود گذرانده‌اند به مرور از پهنه‌های گسلی خارج می‌شوند و این منوط به این موضوع است که ممنوعیت ساخت و ساز ساختمان‌های جدید را در این مناطق در دستور کار قرار دهیم . باید الزامی ایجاد شود که دولت هایی که در آینده خواهند آمد نیز از این اقدام موثر حمایت کنند و به آن پای‌بندی نشان دهند .

    شکرچی‌زاده همچنین گفت : ساختمان‌هایی که ساخته شده‌اند بالاخره عمرشان به پایان می‌رسد و با فرسوده شدن ساختمان‌های بااهمیت در پهنه‌های گسلی و ممنوعیت ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی پرخطر ، بالاخره خالی از ساختمان های پراهمیت خواهند شد .

    رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه نزدیک ۲۰۰ سال است که از زلزله مهم شهر تهران می‌گذرد ، یادآور شد : یادمان نرود که زلزله خطری است که همواره تهران را تهدید می‌کند و نباید از آن غافل شویم و همواره باید نسبت به این خطری که در کمین پایتخت و دیگر شهرها قرار دارد خود را ایمن کنیم .




    مطالب مرتبط

    مرکز در حوزه انتشارات بالغ بر یک‌هزار اثر علمی منتشر شده دارد که این آثار در قالب تالیف ، ترجمه ، گزارش تحقیقاتی و ضابطه منتشر شده است . در نظر داریم تا این مجموعه با یک ساختار کاملا طبقه بندی شده بتواند در جامعه علمی کشور کارایی را بیش از پیش کند .

    |

    از آنجایی که در زلزله‌های بزرگتر از ۶، گسیختگی ناشی از زمین‌لرزه به صورت نقطه‌ای نیست و در زلزله‌های بزرگتر از ۷ حتی می‌تواند بین ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر از زمین گسیخته شود ، از طریق توسعه دستگاه‌های شتاب نگار ، پاسخ سریع به زلزله در لحظه انجام می‌شود و دقایقی بعد از زلزله ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست هم‌اندیشی با مرکز پژوهش‌های مجلس، ضمن اشاره به ظرفیت‌های علمی و ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، جلسه تکریم و معارفه سرپرست مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد .  

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، نشست هم‌اندیشی معاون و مدیران معاونت مسکن و ساختمان با مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی برگزار و در این نشست بر ارتقای ...

    |

    نظرات کاربران