در حال بارگذاری ...
  • تاکید بر ضرورت واکاوی عدم توفیق در ساماندهی بافت‌های ناکارآمد

    یافتن عوامل رکود در عدم توفیق در ساماندهی بافت‌های ناکارآمد از ضروریات است که در کنار آسیب‌شناسی‌هایی که توسط شرکت بازآفرینی شهری در شانزدهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه شد ، اهمیت یافته است .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر این مطلب که جنس و ماهیت بازآفرینی‌شهری بیشتر اجتماعی - فرهنگی است تا عمرانی ، گفت : ۳۰ درصد مساحت شهرهای ما درگیر بافت‌های ناکارآمد هستند و جمیعت این مناطق نیز از یک ششم به یک چهارم افزایش یافته است که همه اینها موید اهمیت تصویب سند اجرایی سیاست‌های بازآفرینی‌شهری است .

    محمدرضا شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ارتباط با تصویب سند سیاست‌های اجرایی بازآفرینی شهری ، اعلام کرد : اهمیت موضوع بر همگان روشن است . ۳۰ درصد مساحت شهرهای ما درگیر بافت های ناکارآمد هستند و جمیعت این مناطق نیز از یک ششم به یک چهارم افزایش یافته است که همه اینها موید این مطلب است که تصویب این سند چه اهمیتی دارد .

    معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تاکید بر جنس و بن مایه مباحث بازآفرینی شهری بیش از آنکه عمرانی باشد اجتماعی - فرهنگی است ، تصریح کرد : این موضوع موضوعی نیست که همانند ساخت و ساز مسکن به سرعت پیش برود . زیرا ماهیت کار ماهیت بسیار پیچیده ای است و بحث های حقوقی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد . یک نگرانی وجود دارد و آن هم این موضوع است که دولت بازآفرینی شهری را با بحث‌های تامین مسکن جامع یکی نبیند . جنس بازآفرینی شهری با بحث تامین مسکن کاملا متفاوت است و جا دارد وزارتخانه در دولت این موضوع را باز کند و در دولت این دو موضوع را از هم تفکیک کند .

    این مقام مسئول در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه تقریبا از دهه ۷۰ بحث عمران و بهسازی شهری مطرح شده است بر ضرورت واکاوی عدم توفیق در ساماندهی بافت‌های ناکارآمد تاکید کرد و افزود : یافتن عوامل رکود در عدم توفیق در ساماندهی بافت‌های ناکارآمد از ضروریات است که در کنار آسیب‌شناسی‌هایی که توسط شرکت بازآفرینی شهری در شانزدهمین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه شد ، اهمیت یافته است .

    وی همچنین بر ارائه تعریفی روشن از نقش شهرداری‌ها در اجرای بازآفرینی شهری تاکید کرد و خواستار تدوین ضمانت‌های اجرایی لازم برای اجرای این سیاست شد . در بحث ارتقای کیفیت زندگی و قابلیت زیست‌پذیری شهرها ، باید مشخص شود که اندازه و شاخص کیفیت زندگی تا کجاست ، و چطور می‌توانیم به این نقطه برسیم . همچنین ، در طرح‌های موضوعی و موضعی در بخش تعریف بازآفرینی شهری ، تکلیف سکونتگاه‌های غیررسمی که در خارج از محدوده این طرح‌ها هستند چه می‌شود ؟ ، اینها مواردی هستند که ضرورت دارد تا تعیین تکلیف شده و با جزئیات اعلام شوند . تعیین تکلیف بازآفرینی سکونتگاه‌های روستایی واقع در حریم شهرها در سند اجرایی سیاست های بازآفرینی شهری ضرورت دارد .




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، محمد سرلک مدیرکل دفتر نظارت بر طرح‌های توسعه وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری در ساختمان دادمان با موضوع ارائه گزارش ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، داریوش بلدی ، معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، در نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت ...

    |

    جزئیات واگذاری به صورت کارشناسی بررسی شد و فرایند آماده‌سازی از هفته آینده با تکمیل نقشه فاز دو طرح توسط بنیاد مسکن آغاز می‌شود .

    |

    سال گذشته در مجموع ۵ هزار و ۴۹ جلد سند صادر شده است که از این تعداد هزار و ۴۶۱ جلد سند شهری و ۳ هزار و ۵۸۸ جلد سند روستایی است . در سه ماهه ابتدای سال جاری نیز ۷۷۳ جلد سند صادر شده است که ۲۳۰ جلد شهری و ۵۴۳ جلد روستایی بوده است .

    |

    مقرر شده بود تا یک میلیون قطعه زمین در سال‌های ۱۴۰۲ و سال جاری توسط بنیاد مسکن برای واگذاری به متقاضیان در روستاها انجام شود که تاکنون بیش از دو سوم این اراضی شناسایی و تامین شده است .

    |

    نظرات کاربران