در حال بارگذاری ...
  • تشریح جزئیات سفر معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی به استان کرمان

    درخواست شهرداری جیرفت مبنی بر الحاق ۱۸۰ هکتار اراضی تصرفی در حریم شهر به محدوده شهر جیرفت در جلسات کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان مطرح و بارها مخالفت شد .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تشریح جزئیات سفر خود به استان کرمان و بازدید از شهرهای کرمان ، جیرفت ، بم و نرماشیر ، گفت : در بازدید بعمل آمده و موقعیت اراضی ۱۸۰ هکتاری نسبت به شهر جیرفت و قرارگیری آن بر روی خط گسل زلزله و محدوده سفره آب زیرزمینی و از طرفی ساخت و سازهای صورت گرفته در بخش هایی از این اراضی ، تصمیم گیری در مورد آن در شورای عالی شهرسازی و معماری گرفته می‌شود .

    محمدسعید ایزدی درباره جزئیات سفر خود به استان کرمان و بازدید از شهرهای جیرفت ، بم و نرماشیر و حل برخی از مسائل و مشکلاتی که در آن شهرها وجود داشت ، گفت : به دنبال سفر دو هفته گذشته وزیر راه و شهرسازی به شهر جیرفت و بم برای اجرایی کردن تصمیم هایی که مهندس اسلامی گرفتند بنده به جیرفت سفر کردم . در جیرفت مهمترین مساله شان بحث الحاق محدوده ۱۸۰ هکتاری معروف در ورودی شهر جیرفت است که مورد بازدید قرار گرفت . مسائل این پروژه بسیار پیچیده است که این موضوع و درخواست بارها در کمیسیون های زیربنایی طرح و رد شده است .

    معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه به هرحال گروهی متضرر شدند و منافع‌شان به خطر افتاده و متقاضی حقوقی هستند که از طریق واگذاری اراضی بر آنها مترتب است ، افزود : بحث مفصلی با متولیان از جمله معاون عمران استاندار ، مدیرکل راه و شهرسازی استان ، شورای شهر و شهرداری و سایر متولیان در جلسه حضور داشتند ، داشتیم . قرار شد تا ما در معاونت معماری و شهرسازی جمع بندی کارشناسی استان را با دقیق تر کردن محدوده ساخت و سازهایی که در وضع موجود اتفاق افتاده با برگزاری جلسه ای در سازمان ملی زمین و مسکن که عمدتا اراضی همین سازمان مورد تصرف واقع شده است را بررسی کرده و نتیجه بررسی ها را به شورای عالی شهرسازی و معماری بیاوریم و در این مورد تصمیم گیری نهایی را انجام دهیم .

    این مقام مسئول در مورد اراضی ۱۸۰ هکتاری شهر جیرفت و پیشینه آن ، اعلام کرد : موضوع درخواست شهرداری جیرفت مبنی بر الحاق ۱۸۰ هکتار اراضی تصرفی در حریم شهر به محدوده شهر جیرفت در جلسات کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان مطرح و بارها مخالفت شد . در عین حال در جلسه کارگروه که در تاریخ ۱۲ دی ماه سال گذشته برگزار شد ، مقرر شد تا با توجه به عبور گسل از اراضی مذکور با اخذ آرای قضایی در مورد تصرفات از طریق شورای حفظ حقوق بیت المال اقدام شود که این رای نیز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان در تاریخ ۱۰ اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید .

    ایزدی همچنین خاطرنشان کرد : در بازدید به عمل آمده و موقعیت اراضی نسبت به شهر جیرفت و قرار گیری آن بر روی خط گسل زلزله و محدوده سفره آب زیرزمینی و از طرفی ساخت و سازهای صورت گرفته در بخش هایی از این اراضی ، مقرر شد تا اداره کل راه و شهرسازی جنوب استان با هماهنگی مشاور طرح تفصیلی برداشت میدانی وضع موجود قطعات ساخته شده و اسناد و مدارک هریک از ساخت و سازها و نقشه های تفکیکی را بررسی و جمع‌بندی کند و در جلسه با حضور مسئوان شهرستان در خصوص ابعاد مختلف موضوع بررسی صورت گیرد و تصمیمات لازم گرفته شود .

     

     

    معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین در خصوص تعیین تکلیف واگذاری اراضی در شهر نرماشیر نیز اعلام کرد : با توجه به موقعیت اراضی که قسمت‌هایی از آنها داخل محدوده شهر و قسمت‌هایی نیز خارج از محدوده شهر بودند مقرر شد تا بر اساس مکاتبات صورت گرفته از طرف سازمان ملی زمین و مسکن و پس از تعیین تکلیف مالکیت اراضی و چگونگی واگذاری آن از طرف منابع طبیعی به شهرداری و از طرف شهرداری به مردم ، برای هریک از زمین‌هایی که داخل محدوده ساخت و ساز شده‌اند ، یا داخل محدوده بوده اما ساخت و ساز نشده اند ، یا خارج از محدوده اند و ساخت وساز شده اند و در نهایت خارج از محدوده هستند و ساخت و ساز ندارند تصمیمات جداگانه ای گرفته شود .

    وی همچنین بخشی از این ماموریت را به درخواست نماینده شرق استان کرمان و امام جمعه و فرماندار شهرستان بم در خصوص الحاق اراضی جنوب جاده ۸۴ به محدوده شهر بم مرتبط دانست و گفت : در خصوص الحاق اراضی مذکور با کاربری مسکونی مورد درخواست ، با توجه به عبور جاده ترانزیت ۸۴ و مخاطرات ناشی از آن و در دست ابلاغ بودن طرح جامع شهر بم توسط دبیرخانه شورای عالی ، مقرر شد ابلاغ طرح به مدت یک‌ماه به تاخیر افتاده و ظرف مدت یاد شده شهرداری و مشاور آن پیشنهادات و نظرات اصلاحی خصوصا در مورد تعیین محلات ناکارآمد شهری و هدف بازآفرینی و چگونگی تامین اراضی مسکونی موردنیاز برای طرح های مذکور را تهیه و از طریق اداره کل راه و شهرسازی استان به دبیرخانه شورا جهت بررسی ارائه کند .

    ایزدی اعلام کرد : مجموع مطالبه های مردم در نرماشیر و بم مورد موافقت قرار گرفت ، صورتجلسه شد و در احکامی مقرر شد تا اینها پس از طی مراحل قانونی در شورای عالی شهرسازی و معماری برای حل مسائل خود به استان ابلاغ شود .




    مطالب مرتبط

    تاکنون مطالعات مکان‌یابی ۴۰ شهرک به شورای‌عالی ارسال شده و طرح جامع ۱۱ شهرک مسکونی دولتی به مساحت ۳ هزار و ۵۹۶ هکتار و در ۴ استان به تصویب شورای‌عالی شهرسازی رسیده است و پروانه تاسیس آنها به نام دولت جمهوری اسلامی با نمایندگی سازمان ملی زمین و مسکن صادر شده است .

    |

    سیاست ما در صیانت از اراضی دولتی به عنوان بخشی از بیت‌المال همواره بر اقدامات پیشگیرانه بوده که این امر با تلاش‌های همکاران‌مان در یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن میسر شده است .

    |

    علاوه بر موضوع برنامه‌ریزی شهری و برنامه‌ریزی کاربری اراضی ، مسئله طراحی شهری و توجه به افزایش کیفیت محیط شهری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که این موارد باید در بدنه کارشناسی و مدیریتی ادارات کل استانی تقویت شود ، لذا آشنایی با اصول و روش های طراحی شهری در کنار مسئله ...

    |

    این اسناد شامل ۶۰ برگ اسناد تفکیکی در سایت ۶۷ هکتاری شهرستان در جهت اجرای طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت و همچنین ۴۲ برگ سند تفکیکی در شهرک الوند بوده است .

    |

    سازمان ملی زمین و مسکن ۵۰۰ قطعه زمین جهت تخصیص به خانواده‌های شهدا و ایثارگران در استان پیش‌بینی کرده است . در شهرستان ماهشهر ۲۵۶ نفر ، دزفول ۷۰۰ نفر و اهواز ۱۲۸ نفر از خانواده‌های شهدا و ایثارگران در حال طی مراحل اداری برای دریافت زمین هستند .

    |

    نظرات کاربران