در حال بارگذاری ...
  • ضرورت توجه جدی به هویت بخشی محلات در شهرهای مختلف کشور

    متاسفانه در دوره ای از زمان به هویت بخشی محلات کم توجهی شده و متاسفانه باعث شده خیلی از بافت های با اصالت گذشته به جای آنکه جمعیت پذیر باشند به بافت های جمعیت گریز تبدیل شده اند. مناطقی در گذشته اصالت داشته اند و احیا و زندگی در آنان ساری و جاری بوده که متاسفانه هم اکنون این وضعیت را از دست داده اند.

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی و نماینده وزیر در مجامع و امور حاکمیتی شرکت ها در مجمع عمومی فوق العاده شرکت بازآفرینی شهری ایران با عنوان طرح تملک دارایی های سرمایه ای گفت : هویت بخشی در شهرهای مختلف کشور دچار مشکل شده و امروز باید توجه جدی به هویت بخشی محلات داشته باشیم .

    مازیار حسینی ، با بیان اینکه در حوزه بازآفرینی شهری قرار نیست صرفا کار عمرانی انجام بدهیم ، گفت : تکلیف در بسیاری از حوزه های تحت نظر مجموعه وزارت راه و شهرسازی مشخص است و فعالیت و کار در این حوزه مستقیما با روح شهر ، شهرنشینی و شهرسازی در ارتباط است .

    حسینی با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری کار چند وجهی به شمارمی آید و فعالیتی یک وجهی نیست ، ادامه داد : ریاست جمهوری و وزیر راه و شهرسازی تاکید زیادی بر برنامه بازآفرینی شهری دارند و بارها  اعلام کرده اند که موضوع بازآفرینی شهری امر بسیار مهمی است .

    معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در ادامه موضوعاتی نظیر سکونتگاه های غیررسمی ، بافت های فرسوده ، احیاء و باززنده سازی محلات قدیمی و هویت بخشی به این محلات را مسائل حائز اهمیتی برشمرد و گفت : در گذشته افراد خود را با محلاتی که در آن زندگی می کردند معرفی می کردند اما امروزه متاسفانه این موضوع در جامعه بسیار کم رنگ شده است .

    حسینی با بیان اینکه موضوع هویت بخشی در شهرهای مختلف کشور دچار مشکل شده است ، اظهار داشت : امروزه باید توجه جدی به هویت بخشی محلات داشته باشیم . در گذشته بسیاری از مشکلات و مسائل در محلات با ریش سفیدی حل می شد . در محلات معمولا افراد بزرگتر و ریش سفیدی به عنوان معتمد محله، مسائل و مشکلات مردم محل را به بهترین نحوه و بدون کوچکترین منت و با مشارکت محلی ها حل می کردند .

    معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افزود : در گذشته تعاملات انسانی به شکلی اخلاقی و شایسته در جریان زندگی محلات وجود داشته است و به عبارتی در سالیان گذشته مسجد، بازار، محل سکونت و کسب و کار در کنار هم به عنوان پایه و اساس معماری و شهرسازی کشور ما محسوب می شدند. متاسفانه در دوره ای از زمان به هویت بخشی محلات کم توجهی شده و متاسفانه باعث شده خیلی از بافت های با اصالت گذشته به جای آنکه جمعیت پذیر باشند به بافت های جمعیت گریز تبدیل شده اند . مناطقی در گذشته اصالت داشته اند و احیا و زندگی در آنان ساری و جاری بوده که متاسفانه هم اکنون این وضعیت را از دست داده اند.

    معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد : شرکت بازآفرینی شهری ایران باید با همکاری دستگاه های تخصصی نظیر شهرداری، استانداری ها و وزارت کشور در رابطه به موضوع بازآفرینی بافت های ناکارآمد شهری در سراسر کشور بپردازد .

    وی با بیان اینکه شرکت بازآفرینی شهری ایران شرکت مهمی است و مهمترین ماموریت وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن در این شرکت شکل می گیرد، گفت: با تدابیری که اندیشیده شده در آینده شاهد تحولات موثری در این حوزه خواهیم بود .




    مطالب مرتبط

    با توجه به ثروت و منابع ایران می توان شهرهای آبادان و خوزستان را به بهترین شهرهای منطقه تبدیل کرد .

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان از بازدید سرپرست شرکت بازآفرینی شهری ایران از محلات هدف بازآفرینی شهری خرمشهر خبر داد ...

    |

    ۹ منطقه آبادان جز مناطق فرسوده به شمار می‌روند که اجرای پروژه عمرانی در این مناطق با مشارکت پالایشگاه ، شهرداری آبادان و وزارت راه و شهرسازی عملیاتی خواهد شد . در این تفاهم نامه یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مناطق بافت فرسوده آبادان دیده شده که با میدان داری شهرداری ...

    |

    طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور باید برای بافت های فرسوده هر شهرستان ، بسته‌های بومی شده تهیه و در اختیار استان‌ها قرار داد . ارائه بسته‌های بومی به نوعی باعث تشویق مردم به نوسازی بافت های فرسوده می شود .

    |

    اقداماتی که در بافت‌های هدف بازآفرینی انجام می‌شود باید با مشارکت تمامی دستگاه‌ها تحت عنوان "اقدام مشترک" انجام شود . برای بهبود شرایط در هفتکل ، مسجدسلیمان ، محلات اسلام آباد و طوف شیرین لازم است که همه نهادهایی که باید در ستاد بازآفرینی ایفای نقش کنند ، پای کار بیایند .

    |

    نظرات کاربران