در حال بارگذاری ...
  • ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها عامل افزایش خسارت‌هاى سیل

    برخی شهرهای کشور تجهیزات و امکانات ایمنی مطلوبی ندارند لذا احداث ساختمان‌ های مرتفع ، بحران اجتماعی به وجود می آورد که باید شهرداری ها به آن توجه داشته باشند . 

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، فرزانه صادق مالواجرد ، گفت : مهم‌ترین عامل خسارت سیل اخیر در شهرها و روستاهای کشور ، ساخت و سازهای واقع در بستر رودخانه هاست .

    فرزانه صادق ‌مالواجرد معاون وزیر راه و شهرسازی روز پنجشنبه در نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری کلانشهرهای کشور ، در مشهد اظهار داشت : بررسی‌های انجام شده در سیلاب اخیر استان لرستان نشان داد که ساخت و ساز در مسیر رودخانه‌ها سبب افزایش خسارت های جانی و مالی شده است .

    وی با بیان اینکه مسیر رودخانه ها باید حفظ شود اظهار داشت : سیل اخیر پیامدهای حذف رودخانه‌ها در شهرها را به خوبی به ما یادآوری کرد، لذا شهرداری‌ها باید برای احیا و پاکسازی مسیل و رودخانه ها اقدام کنند . مسیر رودخانه ها در برخی شهرها تبدیل به توقفگاه خودرو یا بوستان شده است که باید اصلاح شود . 

    صادق ‌مالواجرد افزود : باید برای تخریب بوستان ها یا کاربری های دیگری که در مسیر رودخانه ها احداث شده اقدام و مردم را از خطرات سیلاب آگاه سازیم تا نارضایتی ایجاد نشود زیرا جان و مال آنان برای ما اهمیت دارد . یکی دیگر از عواملی که در سیل اخیر اهواز از آن درس گرفتیم ، افزایش حریم شهر با ساخت و سازها بود که قبل از هر گونه اقدام باید مطالعات بیش‌تری در این زمینه انجام شود . 

    وی با بیان اینکه نمی توان در همه شهرهای کشور بلند مرتبه سازی انجام داد گفت : برخی شهرهای کشور تجهیزات و امکانات ایمنی مطلوبی ندارند لذا احداث ساختمان‌ های مرتفع ، بحران اجتماعی به وجود می آورد که باید شهرداری ها به آن توجه داشته باشند . قبل از صدور هرگونه مجوز احداث ساختمان‌های مرتفع باید به مسائلی که باعث بحران از جمله در زلزله ، آتش‌سوزی و سیلاب می‌شود ، توجه کرد . 




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، جلسه تصویب محلات مشمول بند ث تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ (طرح کلید به کلید) در محل سالن جلسات اداره کل تشکیل شد .

    |

    با توجه به رشد محدوده محلات هدف و جمعیت ساکن در آنها ، این اداره کل با همکاری دستگاه‌های دخیل در برنامه اقدام مشترک در شهرهای ارومیه ، بوکان ، پیرانشهر ، خوی ، سردشت ، سلماس ، مهاباد و میاندوآب نسبت به بازبینی برنامه اقدام مشترک اقدام نموده که در نهایت ۵۷۲ پروژه به اعتبار بالغ ...

    |

    این شهر جدید در فاز اول ظرفیت جمعیت پذیری ۳۶ هزار نفر و در فاز نهایی ظرفیت جمعیت پذیری ۱۴۰ هزار نفر را دارد . این طرح پس از تصویب در دومین جلسه کمیته فنی شهرک‌ها و شهرهای جدید بمنظور تصویب نهایی به شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شده است .

    |

    تاکنون برای ۵۸ هزار و ۹۲۸ واحد زمین اختصاص یافته ، تعداد ۲۳ هزار و ۵۰۴ واحد دارای قرارداد ساخت و ۹ هزار و ۹۲۵ واحد دارای قرارداد مشارکت مدنی است .

    |

    تعداد ۵ پروژه بازآفرینی شهری باقیمانده نیز در سال جاری اتمام می‌شود و به بهره برداری خواهد رسید . پروژه‌های بازآفرینی شهری در شهرهای ارومیه ، خوی ، بوکان ، میاندوآب ، پیرانشهر ، سردشت و مهاباد اجرا شده‌ است .

    |

    نظرات کاربران