در حال بارگذاری ...

ارتقای تاب‌آوری کشور با تدوین آیین‌نامه مقاومت ساختمان‌ها و ابنیه فنی در مقابل سیل

با وقوع حوادث طبیعی یا انسان‌ساز نظیر زلزله ، سیل و آتش‌سوزی در کشور در سال‌های اخیر نشان داده شده است که ایمنی زیرساخت‌ها در مقابل این حوادث از سطح مناسبی برخوردار نمی‌باشد . این موضوع می‌تواند ناشی از استهلاک زیرساخت‌ها ، اشتباهات طراحی ، اشکالات در اجرا ، نحوه نگهداری و همچنین در مورد سیل ، وجود بارش‌های شدید بدلیل تغییرات اقلیمی با دوره‌های بازگشت طولانی‌تر از مفروضات طراحی است .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، محمد شکرچی‌زاده عنوان کرد : تدوین آیین‌نامه مقاومت ساختمان‌ها و ابنیه فنی در مقابل سیل با همکاری سازمان‌های مسئول ، برای ارتقای تاب‌آوری کشور بسیار راه‌گشا و ضروری است .

رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی که در آیین افتاحیه یازدهمین کنگره ملی عمران سخن می‌گفت ، با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد علمی مستمر ، ضروری و مفید در استان فارس و مشخصا شهر شیراز ، پیام تهیت و قدردانی محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی به دست اندرکاران ، برگزارکنندگان و شرکت کنندگان در یازدهمین کنگره ملی عمران را ابلاغ کرد .

وی با اشاره به اهمیت مقوله مهندسی و بازبینی مفروضات آن در پهنه کشور ، بر تلاش‌های ارزنده صورت گرفته در این زمینه در وزارت راه و شهرسازی ، مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی و جامعه مهندسی کشور بویژه برگزاری نشست تخصصی درس‌هایی از سیل‌های اخیر در حوزه راه ، ساختمان و شهرسازی در هفته جاری با حضور بیش از ٥٠٠ نفر از علاقه‌مندان ، صاحب‌نظران ، اساتید ، پژوهشگران، مسئولین، مدیران و معاونین وزارت راه و شهرسازی ، وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه در مرکز تحقیقات تاکید کرد .

شکرچی‌زاده افزود : با وقوع حوادث طبیعی یا انسان‌ساز نظیر زلزله ، سیل و آتش‌سوزی در کشور در سال‌های اخیر نشان داده شده است که ایمنی زیرساخت‌ها در مقابل این حوادث از سطح مناسبی برخوردار نمی‌باشد . این موضوع می‌تواند ناشی از استهلاک زیرساخت‌ها ، اشتباهات طراحی ، اشکالات در اجرا ، نحوه نگهداری و همچنین در مورد سیل ، وجود بارش‌های شدید بدلیل تغییرات اقلیمی با دوره‌های بازگشت طولانی‌تر از مفروضات طراحی است .

وی ادامه داد : ارزیابی واقع‌بینانه نشان می‌دهد، آسیب‌پذیری ابنیه فنی و زیرساخت‌ها در مواجهه با حوادث طبیعی در سطح بالا در کشور ما قرار دارد . به عنوان مثال در سیلاب‌های اخیر اگرچه آثار خرابی آنها هنوز به انتها نرسیده و کاملاً برآورد نشده است، بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۶۰۰ پل و افزون بر ۱۲ هزار کیلومتر راه آسیب دیده است و خسارت‌ها در این حوزه بیش از ده هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود .

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود در آیین افتاحیه یازدهمین کنگره ملی عمران ، گفت : در شرایط بهره‌برداری متعارف ، بودجه سالانه لازم برای نگهداری ابنیه به طور متوسط حداقل یک درصد ارزش آنها است . چنانچه درنظر باشد سطح ایمنی ابنیه با اقداماتی نظیر بهسازی لرزه‌ای یا مقاوم‌سازی و پایدارسازی در برابر سیل‌های محتمل افزایش یابد ، باید این بودجه سالانه حداقل دو برابر باشد . نگاه واقع بینانه به شرایط اقتصادی کشور نشان می‌دهد تأمین جامع این منابع مالی در بودجه سالانه کشور تا سال‌های آتی ممکن نخواهد بود. بنابراین براساس مبانی مسلم دانش "مدیریت دارایی" لازم است یک تغییر انگاره در بودجه عملیاتی کشور انجام پذیرد و در سال‌های آتی ثقل بودجه عمرانی بر بهسازی ، مقاوم‌سازی و پایدارسازی ابنیه به جای ساخت و ساز جدید ابنیه فنی ، باشد .

وی افزود : در حال حاضر آموزش مهندسی کشور در دانشگاه‌ها عمدتاً بر پایه آموزش ساخت و ساز جدید است و اغلب مشاوران و پیمانکاران از دانش و تجربه کافی در بهسازی ، مقاوم‌سازی و پایدارسازی برخوردار نیستند و پروتکل‌های نگهداری ابنیه نیز اغلب به روز نبوده و پروتکل‌های موجود هم به نحو مناسب توسط دستگاه‌های بهره‌بردار مورد توجه قرار نمی‌گیرند . از این رو به کار بستن اصول دانش "مدیریت سرمایه عمومی" ضرورتاً مدیریت خردمندانه ثروت کشور را به همراه خواهد داشت و بازدهی دارایی‌ها را به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد داد .

گفتنی است : آیین افتتاحیه یازدهمین کنگره ملی عمران صبح امروز با حضور محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی به نیابت از مقام عالی وزارت راه و شهرسازی ، همچنین عنایت‌ا... رحیمی استاندار شیراز ، فرج‌ا... رجبی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ، حمید نادگران رئیس دانشگاه شیراز ، شوشتری نماینده هیئت امنای برگزارکنندگان کنگره‌های مهندسی عمران ، احمد انوار دبیر یازدهمین کنگره ملی عمران ، اسکندرپور شهردار شیراز و جمع قابل ملاحظه‌ای از اساتید ، صاحب نظران ، پژوهشگران، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور و همچنین مسئولین دستگاه‌های اجرایی استان فارس در سالن همایش دانشکده مهندسی عمران دانشگاه شیراز برگزار شد .

در این کنگره ، امکان ارائه آخرین دستاوردهای علمی و فناورانه متخصصین دانشگاهی و اصحاب صنعت ساخت و ساز (شامل مشاوران ، پیمانکاران و دیگر عوامل ارائه کننده خدمات مهندسی) به شرکت‌کنندگان در کنگره از یک سو و تعامل و تبادل اطلاعات بین مجموعه های دانشگاهی و دست اندرکاران این صنعت در قالب ارائه پنل و کارگاه های تخصصی فراهم شده است .




مطالب مرتبط

برخی از حفره‌ها و تونل‌های زیرسطحی در شهر تهران و سایر کلانشهرها قابل شناسایی است و برخی نیز قابل شناسایی نیستند . زیرا عامل به وجود آورنده برخی از آنها ناشی از گسیختگی لوله‌ها و فرسودگی تاسیسات شهری ، مسدود کردن مسیرهای جریان آب و عوامل متعدد است .

|

با تعامل انجام شده زمان بررسی نقشه های مربوط به بافت فرسوده را از ۶۵ روز به ۳۵ روز رسانده و مقرر است این زمان به کمتر از یک ماه برسد .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی در بازدید از زیرساخت‌ها و پروژه‌های متنوع ساختمانی و ابنیه فنی سازمان منطقه ...

|

خاطرنشان می‌گردد حضور در این وبینار تخصصی رایگان است و به شرکت کنندگان گواهی الکترونیکی الکترونیکی حضور اعطاء خواهد شد .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی گفت : برای صنعتی سازی باید یک مدل اقتصادی پیدا کنیم زیرا سرعت نظام بانکی پاسخگوی ...

|

نظرات کاربران