در حال بارگذاری ...

ابلاغ ضوابط مکان‌یابی و استقرار شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان

هرگونه استقرار کلیه مؤسسات ، شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و غیرتولیدی و واحدهای فناور در خارج از حریم شهرها و محدوده شهرک‌ها ، صرفا در داخل کارخانجات ، پالایشگاه‌ها و سایر مکان‌های صنعتی موجود و در قالب واحدهای تحقیق و توسعه وابسته به کارخانه اصلی و یا به‌صورت مستقل ، مقدور است .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون وزیر راه و شهرسازی در نامه‌ای ، ضوابط مکان‌یابی و استقرار شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و واحدهای فناور در محدوده ، حریم و خارج از حریم شهرها را ابلاغ کرد .

فرزانه صادق‌مالواجرد ، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری در نامه‌ای خطاب به مسعود برومند ، دبیرکل شورای‌عالی علوم ، تحقیقات و فناوری ، مصوبه مورخ ۲۵ شهریورماه ۹۸ شورای‌عالی شهرسازی و معماری در خصوص ضوابط مکان‌یابی و استقرار شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و واحدهای فناور در محدوده حریم و خارج از حریم شهرها را به منظور اجرا ابلاغ کرد .

ضوابط عنوان شده در این نامه به شرح ذیل است :

ماده ۱ . تعاریف و اختصارات در این مصوبه در معانی به شرح زیر به کار می‌روند

دبیرخانه شورای عالی عتف : دبیرخانه شورای‌عالی علوم ، تحقیقات و فناوری

پهنه علم و فناوری : پهنه‌ای است که در پیرامون مراکز علمی ، تحقیقاتی و صنعتی داخل محدوده شهرها به منظور زمینه‌سازی برای تجمیع و هم‌افزایی عناصر موثر در ایجاد حوزه‌های دانش‌بنیان و فناوری برتر تعیین می‌شود . محدوده کانون‌های مذکور متناسب با ظرفیت‌های کالبدی و ترافیکی منطقه ، میزان تقاضا ، تناسب با فعالیت ، محدودیت‌های توسعه و منابع و ... توسط دبیرخانه شورای‌عالی عتف تعیین و به همراه گزارش توجیهی لازم جهت تصویب به مراجع قانونی ذی‌ربط مشخص شده در این مصوبه پیشنهاد خواهد شد .

پارک علم و فناوری : مؤسسه‌ای پژوهشی و فناوری است که به‌منظور افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقای فرهنگ نوآوری و رقابت سازنده میان شرکت‌ها و واحدهای فناوری حاضر در پارک و مؤسسه‌های متکی بر علم و دانش در اجرای آئین‌نامه تاسیس و راه‌اندازی پارک علم و فناوری مصوب جلسه شماره ۹۱۲ شورای گسترش آموزش عالی در تاریخ دوم دی‌ ماه ۱۳۹۷ تاسیس می‌شود .

واحد فناور : منظور شرکت‌ها و مؤسسات غیردولتی و واحدهای تحقیق و توسعه واحدهای اجرایی و اقتصادی است که در حوزه‌های تحقیق و توسعه ، تجاری‌سازی ، تحقیقات ، طراحی و مهندسی ، مهندسی معکوس ، انتقال و مدیریت فناوری ، خدمات تخصصی کسب و کارهای فناورانه و نوآورانه و متکی بر علم و دانش ، صنایع نرم و خلاق و مانند آن‌ها فعالیت می‌کنند و از مراجع اعلام‌شده از طرف دبیرخانه شورای‌عالی عتف مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند .

شرکتها و مؤسسات دانش بنیان : شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوط شرکت‌ها و مؤسسات در اجرای ماده یک قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات( مصوب مجلس شورای اسلامی پنجم آبان ۱۳۸۹) تشکیل می‌شود.

شرکت و مؤسسات دانش‌بنیان غیر تولیدی: مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیانی که فعالیت آن‌ها در حوزه تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی بوده و به تولید کالاها و خدمات دانش‌بنیان در حد نمونه‌های آزمایشگاهی، نمونه عملیاتی و غیرصنعتی می‌پردازند. شرکت و مؤسسات دانش‌بنیان تولیدی مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیانی که دارای تولید انبوه و در حد تولید صنعتی از کالاها یا خدمات دانش‌بنیان هستند.

ماده ۲ : فرایند پیشنهاد و تصویب محدوده پهنه‌های علم و فناوری 

پیشنهاد تعیین محدوده جغرافیایی پهنه‌های‌های علم و فناوری(صرفا در داخل محدوده شهرها)، در کلان‌شهرهای کشور با دبیرخانه شورای‌عالی عتف است که پس از تصویب در کمیسیون ماده پنج استان به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ارائه خواهد شد. همچنین در سایر شهرهای کشور، محدوده پهنه‌های علم و فناوری با پیشنهاد دبیرخانه شورای‌عالی عتف، جهت بررسی و تصویب نهایی به کمیسیون ماده پنج استان مربوطه ارائه خواهد شد .

ماده ۳ : ضوابط و مقررات استقرار شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان غیرتولیدی و واحدهای فناور در محدوده شهرها

استقرار مؤسسات ، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور در محدوده شهرها، به سه طریق زیر امکان‌پذیر است :

الف) استقرار مؤسسات، شرکت‌های دانش‌بنیان غیرتولیدی و واحدهای فناور در قالب کاربری‌های تجاری ، اداری و کاربری آموزش‌عالی، تحقیقات و فناوری پیش‌بینی‌شده در طرح‌های تفصیلی شهرها

ب) استقرار مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و واحدهای فناور در کاربری‌های صنعتی مجاز طرح تفصیلی شهر و با رعایت مصوبه شماره ۱۶۲۱۲۲۱ت ۳۸۱۱۸ ه در تاریخ ۱۵ آذرماه ۱۳۹۴ هیئت محترم وزیران تحت عنوان ضوابط استقرار واحدهای صنایع پیشرفته و فعالیت‌های دانش‌بنیان

ج) استقرار مؤسسات ، شرکت‌های دانش‌بنیان غیر تولیدی و واحدهای فناور در داخل محدوده مصوب پهنه‌های علم و فناوری در هر یک از کاربری‌های تعریف‌شده مطابق جدول پیوست این مصوبه و با لحاظ شرایط مندرج آن در جدول مذکور

تبصره ۱ : ضوابط و مقررات ساخت و ساز در پهنه‌های علم و فناوری، تابع ضوابط طرح توسعه و عمران مربوطه در همان نقطه است .

تبصره ۲ : شرایط حاکم بربند ج این ماده ، صرفأ به‌منزله مجوز استقرار عملکرد مذکور بوده و به مفهوم تغییر کاربری ملک یا اراضی مورد نظر نیست لذا هیچ‌گونه حقوقی را برای استفاده‌کنندگان از این عملکرد در قالب تغییر کاربری یا هر عنوان دیگری ایجاد نمی‌کند .

تبصره ۳ : مسئولیت اعطای مجوز استقرار مؤسسات ، شرکت‌های دانش‌بنیان غیرتولیدی و واحدهای فناور در پهنه مورد نظر و همچنین نظارت بر فعالیت آن‌ها مطابق با حوزه فعالیتی مصوب ، بر عهده نهادی است که در در هر پهنه علم و فناوری، توسط دبیرخانه شورای‌عالی عتف مشخص می‌شود .

ماده ۴ : ضوابط استقرار مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و واحدهای فناور در حریم شهرها

مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و واحدهای فناور می‌توانند در چارچوب ضوابط سند پهنه‌بندی حریم شهر مربوطه و مطابق با ضوابط و مقررات فعالیت‌های مجاز واقع در هر پهنه استقرار یابند .

تبصره ۱ : پارک‌های علم و فناوری نیز می‌توانند در چارچوب ضوابط سند پهنه‌بندی حریم شهر مربوطه و مطابق با ضوابط و مقررات فعالیت‌های مجاز واقع در هر پهنه استقرار یابند .

تبصره ۲ : مشاوران تهیه‌کننده طرح‌های جامع شهری مکلف هستند در زمان تهیه سند پهنه‌بندی حریم، امکان استقرار پارک‌های علم و فناوری و فعالیت‌های دانش‌بنیان در پهنه مربوطه را بررسی ، تعیین و در ضوابط پهنه‌بندی حریم شهر منعکس نمایند.

تبصره ۳ : استقرار فعالیت‌های دانش‌بنیان در داخل کارخانجات و سایر مکان‌های صنعتی ، کشاورزی و دامپروری مجاز واقع در حریم شهرها و یا در مجاورت بلافصل مکان‌های مذکور (مشروط به تطبیق با ضوابط سند پهنه‌بندی حریم شهر و عدم نیاز برای ایجاد زیرساخت جدید) بلامانع است

ماده ۵ : ضوابط استقرار شرکت‌‌های دانش‌بنیان تولیدی ، غیرتولیدی و واحدهای فناور در محدوده شهرک‌ها

مؤسسات ، شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و غیرتولیدی و واحدهای فناور ، صرفا در شهرک‌های تخصصی تعریف‌شده در دستورالعمل اصلاحی شهرک‌سازی و با توجه به ضوابط و مقررات خاص مصوب همان شهرک ، امکان استقرار خواهند داشت .

ماده ۶ : ضوابط استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی ، غیرتولیدی و واحدهای فناور در خارج از حریم شهرها

هرگونه استقرار کلیه مؤسسات ، شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و غیرتولیدی و واحدهای فناور در خارج از حریم شهرها و محدوده شهرک‌ها ، صرفا در داخل کارخانجات ، پالایشگاه‌ها و سایر مکان‌های صنعتی موجود و در قالب واحدهای تحقیق و توسعه وابسته به کارخانه اصلی و یا به‌صورت مستقل ، مقدور است .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران از تصویب راهکارهای تشویقی با هدف تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی - فرهنگی کشور ، ...

|

یکی از پروژه‌های نمونه در استان البرز است که به صورت صنعتی سازی پروژه بزرگی را در دست ساخت دارند . همچنین در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان پرینتر سه بعدی مسکن در حال ساخت است و برخی از نمونه‌های مشاور در نهضت ملی مسکن در حال انجام است .

|

در جلسه کمیسیون ماده پنج شهر بجنورد تعداد ۲۴ پرونده در خصوص درخواست‌های تغییر کاربری ، افزایش سطح اشغال و تراکم جهت احداث واحدهای مسکونی تصمیم گیری شد .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی اعلام کرد : مطالعات تعیین حریم گسل های شهر ارومیه به سرپرستی رییس بخش زلزله آن مرکز به ...

|

بافت‌های فرسوده شهری به عنوان عرصه و بستری مناسب برای تولید مسکن به شمار می‌روند، چراکه دارای زیرساخت‌های لازم و کافی برای توسعه ساخت‌وساز هستند .

|

نظرات کاربران