ساخت ۱۹۹۰۰ ساختمان در داخل حریم گسلهای اصلی تبریز
تا پایان سال جاری ، آییننامه و ضوابط برای انتقال ، جابجایی و بازآفرینی این ساختمان ها ابلاغ می شود . طرح تفصیلی تبریز نیز با نگاه پدافند غیرعامل ، طرح بازآفرینی و مدیریت بحران اجرا و اعتبارات آن نیز از محل اعتبارات بازآفرینی تامین می شود .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی گفت : ۱۹ هزار و ۹۰۷ ساختمان در داخل حریم گسلهای اصلی تبریز ساخته شدهاند که ۷۵ درصد مسکونی هستند .
ابوالقاسم سلطانی با بیان اینکه تبریز دارای ۶ گسل اصلی است ، افزود : در حریم این گسل ها ۱۶ هزار و ۴۲ واحد مسکونی ، ۱۴ ساختمان دولتی ، ۲ مرکز ارتباطات و مخابرات ، یک ایستگاه آتش نشانی ، ۲۸ انبار ، ۴۳ بازار سنتی ، ۲ هزار و ۹۰۷ مرکز تجاری و خدماتی ، یک مرکز بهداشتی ، ۲ بیمارستان ، ۲۱ مرکز درمانی ، ۳ پادگان ۲۳ ایستگاه پمپ بنزین و ۳۱ باب تاسیسات شهری احداث شده است . در این حریم ۱۵ باب تاسیسات ورزشی ، چهار مرکز تفریحی و گردشگری ، ۶۰۲ واحد صنعتی ، ۹۷ واحد حمل و نقل و انبارداری ، ۲۶ مدرسه ، ۲ دانشگاه، پنج مرکز آموزشی ، چهار مرکز فرهنگی هنری و ۴۴ مرکز تاریخی و مذهبی قرار دارد .
رئیس کارگروه راه وشهرسازی پدافند غیرعامل استان با تاکید بر وجود خمیرمایه پدافند غیرعامل در هرگونه مطالعات ، اقدامات و ساخت و سازها در سطح استان ، گفت : در احداث و توسعه شبکه زیربناهای حمل و نقل ، شهرسازی ، مسکن و کلیه رفتارهای فردی و سازمانی باید نگاه پدافند غیرعامل داشت و ضروری است این کار به فرهنگ تبدیل شود تا تهدیدات به حداقل برسد .
سلطانی ، با اشاره به شناسایی دقیق گسل های تبریز ، ادامه داد : در راستای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ادارات و دستگاه هایی که ساختمان در حریم گسل های اصلی تبریز دارند باید یا آن ها را جابجا یا اقدام به مقاوم سازی این ساختمان ها بکنند . بیشتر ساختمان هایی که در حریم گسل های اصلی تبریز ساخته شده اند مربوط به گذشته بوده و در بین آن ها ساختمان های نوساز نیز وجود دارد که برای جابجایی آن ها برنامه ریزی شده و این اداره کل دیگر مجوز ساخت و ساز در داخل گسل و حریم ۱۵۰ متری آن را نمی دهد .
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی با بیان اینکه ۶ گسل اصلی تبریز بیش از ۱۰ کیلومتر طول دارند ، گفت : علاوه بر گسل های اصلی ، گسل های فرعی زیادی نیز وجود دارد که باید مطالعات و تحقیقات لازم برای شناسایی گسل های فعال انجام شود .
سلطانی، با اشاره به اینکه تعدادی از ساختمان های موجود در حریم گسل های تبریز در قالب طرح بازآفرینی و مدیریت بحران جابجا می شوند ، ادامه داد : تا پایان سال جاری ، آییننامه و ضوابط برای انتقال ، جابجایی و بازآفرینی این ساختمان ها ابلاغ می شود . طرح تفصیلی تبریز نیز با نگاه پدافند غیرعامل ، طرح بازآفرینی و مدیریت بحران اجرا و اعتبارات آن نیز از محل اعتبارات بازآفرینی تامین می شود .
رئیس کارگروه راه وشهرسازی پدافند غیرعامل استان گفت : در راستای پدافند غیرعامل و مدیریت بحران چهارخطه کردن راه های استان ، اجرای کنارگذر در کنار تمام پل های استراتژیک و تونل ها ، اجرای جایگزین برای جاده های اصلی ، اجرای ۴۸۰ کیلومتر آزادراه با مشارکت بخش خصوصی برای تخلیه شهرها و کنترل ترافیک انجام می شود .
سلطانی، با اشاره به اینکه اتصالات جاده های درون شهری و برون شهری استان ضعیف است، افزود: در برخی از جاده های استان تقاطع ها و تبادل های غیرهمسطح اجرا نشده است و تلاش می شود با تامین اعتبارات این نقص ها برطرف و اتصالات تقویت شود .