در حال بارگذاری ...
  • ابلاغ چارچوب شرح خدمات طرح‌های ویژه حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی - فرهنگی

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در ابلاغیه‌ای چارچوب شرح خدمات طرح‌های ویژه حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی - فرهنگی را اعلام کرد .

    فرزانه صادق مالواجرد ، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه این شورا در خصوص "چارچوب خدمات طرح‌های ویژه حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی – فرهنگی" را ابلاغ کرد .

    متن ابلاغ به این شرح است :

    شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۹۹/۸/۵ ، در راستای اجرای ماده سه قانون حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی – فرهنگی ، موضوع «تهیه طرح های ویژه محدوده های تاریخی فرهنگی توسط وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن ظرف مدت پنج سال» و ضرورت تسریع تکلیف نحوه اقدام در محدوده های تاریخی و حل مشکلات ساکنان ، چارچوب شرح خدمات پیشنهادی مشترک ارائه شده از سوی وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی و وزارت راه و شهرسازی ، به منظور طرح های ویژه حفاظت و احیای محدوده های تاریخی را با توجه به مفاد بند ح ماده یک و ماده سه قانون حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی – فرهنگی و صورتجلسه مورخ ۱۵ /۷/ ۹۹ کمیته فنی شماره سه شورایعالی بررسی و ضمن تایید چارچوب شرح خدمات ارائه شده (به شرح پیوست) مقرر نمود :

    ۱ - طرح های ویژه حفاظت و احیاء ، وفق موارد تصریح شده در قانون ، با رویکرد صیانت از ارزش های تاریخی – فرهنگی و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان این محدوده ها با رعایت حقوق مالکانه و سایر حقوق قانونی و شرعی ، با توجه به ویژگی ، ظرفیت و مزیت تاریخی و فرهنگی و طبیعی بافت تاریخی – فرهنگی شهر و روستا ، با هماهنگی و همکاری نزدیک کلیه دست اندرکاران و ذینفعان در مقیاس کل تا جزء به همراه طرح مدیریتی مربوط تهیه شده و تکالیف همه دست اندرکاران در آن روشن گردد .

    ۲ - رعایت مفاد مصوبه شماره ۳۰۰/ ۱۱۰۹۴ مورخ ۱۳۹۶/۱۰/۳ شورایعالی شهرسازی و معماری در مورد «رویکردهای کلی حفاظت و احیای بافت های تاریخی – فرهنگی» و کلیه ضوابط و الزمات حفاظت و احیای محدوده های تاریخی – فرهنگی در تهیه طرح های ویژه و کلیه طرح های تفصیلی در دست تهیه برای محدوده های تاریخی – فرهنگی الزامی است .

    ۳ - با توجه به مفاد ماده سه «قانون حمایت از مرمت و احیای بافت های تاریخی – فرهنگی» و نظر به ضرورت بررسی نتایج تهیه طرح های ویژه حفاظت و احیاء ، توسط شورایعالی شهرسازی و معماری ، مرجع نهایی تصویب طرح های مذکور «شورایعالی شهرسازی و معماری» تعیین می شود .

    ۴ - ضروری است در فرآیند تهیه ، بررسی و تصویب طرح های مذکور و با توجه به تجارب موفق و ناموفق پیشین در تهیه طرح های محدوده های تاریخی ، چالش ها و موانع محتوایی و رویه ای حفاظت و احیای محدوده های مذکور ، توسط کمیته فنی سه شورایعالی شهرسازی و معماری ، مورد رصد و تحلیل قرار گرفته و پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی به شورایعالی شهرسازی و معماری ارایه شود .




    مطالب مرتبط

    تاکنون در شهرها ۱۱ هزار و ۶۲۸ واحد مسکن شهری نهضت ملی تحویل متقاضیان شده است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و پیشرفت فیزیکی واحدها ۱۰ هزار واحد دیگر نیز در شهرها به اتمام می‌رسد و تحویل متقاضیان خواهد شد .

    |

    در حال حاضر بنیاد مسکن برای توسعه حریم شهرها تنها یک رای دارد و همین امر باعث می‌شود که بسیاری از شهرداران و ادارات کل اجازه تامین سرانه‌ها از شهرها برای توسعه روستاها را نداشته و همین امر خود یکی دیگر از مشکلات و موانع برای توسعه روستاها به شمار می‌رود .

    |

    با تاکید وزیر راه و شهرسازی مقرر شده است تا برای اجرای بهتر مسکن محرومان در سراسر کشور از ظرفیت‌های شورای عالی مسکن برای تصویب تصمیمات این بخش بهره لازم برده شود .

    |

    بسته‌های تشویقی نوسازی بافت فرسوده فرصت بسیار مهم و مناسبی برای توسعه پایدار شهری است .

    |

    بسته تشویقی بافت های تاریخی ، ضمن تاکید بر اهمیت توجه به ارزش‌های تاریخی و هویت فرهنگی محدوده‌ها ، اجرای «قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی - فرهنگی» را ضرورتی انکارناپذیر عنوان کرده و تهیه طرح‌های ویژه حفاظت و احیای محدوده بافت‌های تاریخی ـ فرهنگی» را پیش‌شرط ...

    |

    نظرات کاربران