در حال بارگذاری ...
  • شناسایی ۱۴۸ هزار هکتار بافت فرسوده ، تاریخی و سکونتگاه های غیررسمی در کشور

    اعتبار و تسهیلات کم بهره از محل تبصره ۱۸ و صندوق توسعه ملی برای بازسازی بافت های فرسوده و تاریخی که همپوشانی دارند ، در نظر گرفته شده و در کنار آن شهرداری در صدور پروانه در این مناطق تسهیلات در نظر گرفته و نظام مهندسی نیز تخفیف ویژه ای را در طراحی و احداث واحدها در این مناطق پیش بینی کرده است .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت : تاکنون ۱۴۸ هزار هکتار بافت فرسوده ، تاریخی و سکونتگاه های غیررسمی در کشور شناسایی و بهسازی و مقاوم سازی آنها در اولویت قرار گرفته است .

    مهدی عبوری در بازدید از بازار تاریخی اردبیل و محلات حاشیه نشین و ۱۳ گانه اردبیل اظهار داشت : در این سکونتگاه های غیررسمی و بافت فرسوده و تاریخی بیش از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بنا وجود دارد که ما باید به مقاوم سازی و بازسازی این واحدها کمر همت ببندیم . برای بهسازی و ترمیم این فضاهای شهری شرکت بازآفرینی علاوه بر پرداخت تسهیلات با کمک بانک های کشور ، سعی می کند تا سایر حمایت ها را نیز انجام دهد تا این مناطق شکل و سیمای بهتری به خود بگیرد .

    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت : در این مناطق بیش از ۲۰ میلیون ایرانی زندگی می کنند که ضرورت دارد در کنار بازسازی و بهسازی این مناطق زمینه خوبی برای تقویت مجموعه ها و مراکز خدماتی و تفریحی نیز برای ساکنین مناطق به وجود آید . اعتبار و تسهیلات کم بهره از محل تبصره ۱۸ و صندوق توسعه ملی برای بازسازی بافت های فرسوده و تاریخی که همپوشانی دارند ، در نظر گرفته شده و در کنار آن شهرداری در صدور پروانه در این مناطق تسهیلات در نظر گرفته و نظام مهندسی نیز تخفیف ویژه ای را در طراحی و احداث واحدها در این مناطق پیش بینی کرده است .

    وی به بازدید یک روزه خود از بازار تاریخی اردبیل و همچنین طرح های بازآفرینی شهری در مناطق ۱۳گانه اشاره کرد و ادامه داد : در گام اول ما با حضور در بازار تاریخی اردبیل سعی کردیم تا از کاروانسرا و همچنین رسته های زنجیرلو ، برنج فروشان ، پنبه فروشان و دمیرچی بازدیدی داشته باشیم تا در جریان بازسازی و نوسازی این بافت های فرسوده تاریخی قرار گیریم .

    عبوری در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد : بازار تاریخی اردبیل در سال های گذشته به ثبت ملی رسیده و متولی این بخش میراث فرهنگی است که قرار شد طرح جامعی برای بازسازی بازار تاریخی اردبیل تهیه و سال به سال با تأمین اعتبار مورد نیاز عملیات اجرایی به انجام برسد .

    وی بیان کرد : قرار است در گام اول شرکت بازآفرینی شهری ایران ۱۶ میلیارد تومان اعتبار را تا پایان امسال برای کمک به این مجموعه تاریخی پرداخت کند تا در بخش های مختلف با مشارکت ساکنان و همچنین صاحبان واحدهای تجاری امکان بازسازی و مرمت این بناها فراهم آید . در کنار این موضوع در بازدید از محلات گلمغان ، میراشرف و همچنین ملایوسف قرار شد تا شهرداری به ازای ساخت سرای محله و توسعه پارک و بازگشایی معابر، ۷.۵ میلیارد تومان از سوی شرکت بازآفرینی تخصیص پیدا کند تا این پروژه ها نیز در سالجاری به سرانجام برسند .

    وی به چهار سفر قبلی خود به استان اردبیل در سالجاری اشاره کرد و گفت : مصوبات سفرهای قبلی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا زمینه تأمین اعتبار مورد نیاز به شکل مطلوب در اجرایی شدن مصوبات فراهم آمده و در سایر شهرها نیز برای طرح های بازآفرینی تأمین اعتبار تا پایان امسال انجام شود .




    مطالب مرتبط

    تسهیل و تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده علاوه بر حفظ جان ساکنان بافت‌های فرسوده شهری از اولویت‌های اصلی دولت به شمار می‌رود . ما در بافت فرسوده ، با یک تیر چند نشان می‌زنیم ؛ هم بافت فرسوده خطرناک را رفع می‌کنیم و هم با تخریب هر پلاک فرسوده به‌طور متوسط در کشور ۳ واحد مسکن ...

    |

    سازمان برنامه و بودجه کشور آمادگی دارد شرکت بازآفرینی شهری ایران را در زمینه موافقتنامه‌ها و اعتبارات یاری کند تا شرایط جهت نوسازی بافت‌های فرسوده و بازآفرینی شهری محلات هدف تسهیل و تسریع شود .

    |

    آمارها حاکی است که در سال ۱۴۰۲ ، پروانه ساختمانی بیش از ۹۲ هزار واحد در بافت فرسوده کشور صادر شد که این میزان در مقایسه با رکوردی که در سال ۱۳۹۰ به تعداد ۸۹ هزار و ۶۳۵ واحد به ثبت رسید ، شکسته شد .

    |

    انتظار داریم طی دو ماه آینده ، شهرهای باقیمانده نیز بسته تشویقی را اجرا کنند . البته تلاش بر این است تا استان‌ها به سمت بومی‌گرایی رفته و با همکاری شهرداری‌ها بسته تشویقی متناسب با شرایط شهر خود را در کمیسیون ماده پنج به تصویب برسانند .

    |

    به لطف خدا پرداخت تخفیفات صدور پروانه در بافت های فرسوده شهری بالغ بر ۳۹۷ میلیارد ریال در ۳۹ شهر استان انجام شده است . تعریف پروژهای عمرانی نوسازی و ساماندهی بافت، از محل پرداخت تخفیف عوارض بافت فرسوده با مشارکت شهرداری ها با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۱۹۱ میلیارد ریال از دیگر ...

    |

    نظرات کاربران