در حال بارگذاری ...

ضرورت بهره‌مندی از تکنولوژی میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای در ساخت‌و‌ساز شهری

اهداف آیین‌نامه‌های لرزه‌ای فعلی دستیابی به ایمنی جانی در زلزله‌ای با دوره بازگشت ۴۷۵ سال است و با این رویکرد، آیین‌نامه‌های فعلی آسیب به اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای را محتمل دانسته‌اند . در طراحی لرزه‌ای سازه‌ها نیازمند اصلاحاتی هستیم که علاوه بر حفظ جان انسان‌ها ، اموال و کسب و کار نیز پس از وقوع زلزله دچار آسیب نشود .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان بهره‌مندی از تکنولوژی میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای را به منظور تاب‌آوری ساختمان‌ها برابر مخاطرات زلزله ضروری دانست و بر حمایت از این طراحی و تولید این تکنولوژی در ایران تاکید کرد .

حامد مانی‌فر با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای از ۲۵ تا ۲۷ اسفند به شکل وبیناری با حضور متخصصان کشور ژاپن و همچنین متخصصان ایرانی ، در خصوص اهمیت این تکنولوژی در ساخت‌و‌ساز شهری ، با اشاره به اینکه به طور متوسط ایران هر ۱۰ سال یکبار شاهد زلزله مخرب است ، گفت : تجربه نشان داده روش‌های ساخت‌و‌ساز کنونی و آیین‌نامه‌های فعلی برای دستیابی به ساخت وسازی ایمن کافی نیست . به طور نمونه در زلزله کرمانشاه شاهد بودیم نه تنها اجزای سازه‌ای بلکه اجزای غیرساز‌ه‌ای نیز لازم است تا در برابر زلزله عملکرد مناسبی از خود نشان بدهند .

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان یادآور شد : اهداف آیین‌نامه‌های لرزه‌ای فعلی دستیابی به ایمنی جانی در زلزله‌ای با دوره بازگشت ۴۷۵ سال است و با این رویکرد، آیین‌نامه‌های فعلی آسیب به اجزای سازه‌ای و غیرسازه‌ای را محتمل دانسته‌اند . در طراحی لرزه‌ای سازه‌ها نیازمند اصلاحاتی هستیم که علاوه بر حفظ جان انسان‌ها ، اموال و کسب و کار نیز پس از وقوع زلزله دچار آسیب نشود .

دستورالعمل استفاده از میراگرها و جداگرها در ساختمان های کشور

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، یکی از روش‌های ایمن شدن در برابر مخاطراتی همچون زلزله را برای ساختمان‌ها ، استفاده از تکنولوژی میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای برشمرد و توضیح داد: در خصوص استفاده از تکنولوژی میراگرها و جداگرها، ژاپن تجربیات خوبی داشته که در وبیناری که از ۲۵ تا ۲۷ برگزار می‌شود به شکل ویژه به روش‌های بهره‌مندی از این تکنولوژی و تبادل تجربیات آن کشور در خصوص تاب‌آوری شهرها و ساختمان‌ها در برابر زلزله می‌پردازیم.

وی توضیح داد: استفاده از تکنولوژی طراحی و تولید میراگرها و جداگرهای لرزه‌ای در ایران نیز آغاز شده است. در عین حال، با توجه به سیاست‌های کشور مبنی بر تکیه بر توان داخل و حمایت از تولید ملی و نیاز صنعت ساخت و ساز به این تکنولوژی به منظور یکی از روش‌ها برای ارتقای تاب آوری ساختمان‌ها، حمایت از آن ضروری به نظر می‌رسد.

وی در عین حال از تدوین دستورالعمل طراحی سازه‌های مجهز به میراگرها و جداگرها و نیز کنترل کیفیت محصولات به منظور ایجاد وحدت رویه  در اجرای آن برای ساختمان‌های مهم خبر داد.




مطالب مرتبط

رشته صلاحیت‌های مهندسی شامل معماری (طراحی ، نظارت و اجرا) ، عمران (نظارت ، محاسبات و اجرا) ، تاسیسات برقی ، (نظارت ، طراحی و اجرا) ، تاسیسات مکانیکی (نظارت ، طراحی و اجرا) ، شهرسازی ، نقشه برداری ، ترافیک پایه سه و آزمون‌های (طرح و اجرای گود ، پی و سازه نگهبان) و ارزیابی ، طرح و ...

|

اداره نظام مهندسی و مقررات ملی و کنترل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان در سال گذشته بیش از ۱۶۲۳ پروانه اشتغال به کار مهندسی و کاردانی ساختمان در خوزستان صادر کرده است .

|

دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تلاش کرده است تا در بازنگری و تدوین مقررات ملی ساختمان ، موضوعات مهمی از جمله حفظ سرمایه‌های ملی، رشد و توسعه فناوری ، روزآمدی مصالح و تجهیزات ، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و ارتقای ایمنی را مورد توجه قرار دهد .

|

همکاری دو کشور ایران و ژاپن در خصوص بهسازی لرزه‌ای بیمارستان‌ها در قالب بخشنامه و ضوابط برای ساخت سایر پروژه‌های بیمارستانی نیز در دستور کار قرار گرفته است .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی در دیدار با اعضای هیات مدیره انجمن معماران تجربی گفت : فضای کار برای معماران تجربی در ...

|

نظرات کاربران