در حال بارگذاری ...

توسعه شهری نیازمند بهره گیری از دانش و نوآوری

محور اصلی توسعه شهری مبتنی بر دانش و نوآوری ، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هستند که باید از ظرفیت این نهادهای علمی و پژوهشی در راستای توسعه پایدار شهری که جزو وظایف اساسی هبیتات بوده و خواهان موفقیت در آن است ، استفاده شود .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، وبینار مجازی کمیته ملی اسکان بشر ایران با موضوع بهینه سازی زیست ، دانش ، نوآوری و توسعه شهری با حضور دبیر کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد .

وبینار مجازی کمیته ملی اسکان بشر ایران با موضوع بهینه سازی زیست ، دانش ، نوآوری و توسعه شهری با حضور دبیر کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران ، رییس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی و مدیران استان آذربایجان غربی (رییس دانشگاه ، شهردار ، اعضای شورای شهرو رییس نظام مهندسی ارومیه) برگزار شد .

محمد مهدی مظاهری در این نشست بیان کرد : از دیدگاه برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد _ UN-Habitat _ دانش و نوآوری موضوع بنیادینی در امر توسعه شهری است . از این رو شناخت رویکردها ، درک دقیق از سوگیری‌ها و تعیین اهداف توسعه باید مبتنی بر دانش و نوآوری و با نگاه به آینده‌پژوهی و با بهره گیری از دستاوردهای بشر باشد . رفع چالش‌های شهری بدون در نظر گرفتن دانش و نوآوری مفهومی ندارد . بنابراین اگر می‌خواهیم چالش‌های شهری برطرف شود ، نیازمند بهره‌گیری از دانش و نوآوری هستیم .

به گفته او محور اصلی توسعه شهری مبتنی بر دانش و نوآوری ، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هستند که باید از ظرفیت این نهادهای علمی و پژوهشی در راستای توسعه پایدار شهری که جزو وظایف اساسی هبیتات بوده و خواهان موفقیت در آن است ، استفاده شود .

عضو فرهنگستان هنر ایران با اشاره به برگزاری اولین اجلاس وزرای شهرسازی که هفدهم فروردین سال جاری _ ۶ آوریل _ به میزبانی اصفهان برگزار شد ، ادامه داد : در این اجلاس که وزرای شهرسازی ایران ، ایتالیا ، الجزایر ، روسیه ، مالزی ، سوریه ، پرو ، اکراین و دیگر کشورهای عضو ، رییس اجرایی و معاونین هبیتات ، استاندار اصفهان و تعدادی از استادان دانشگاه حضور داشتند ، محور اصلی بحث ، دانش و نوآوری و توسعه پایدار شهرها بود .

عضو هیات امنای بنیاد ایران شناسی گفت: جامعه رهبران شهری باید نسبت به بازشناسی ارزش‌های تاریخی و تمدنی ، زیست‌محیطی ، فرهنگ و خانواده اقدام کرده و ظرفیت‌های آن را بررسی و پیگیری کنند .

بهسازی سکونت‌های زیستی، تغییرات اقلیمی، موضوعات جوانان و ایجاد اشتغال ، خانواده ، سالمندان و همچنین تامین توسعه اقتصاد محلی ، تعیین شاخص‌های طراحی شهری ، تمرکز زدایی ، قانونگذاری و حکمروایی، جابه‌جایی شهری، انرژی شهری و کاهش خطرپذیری شهری از جمله محورهای ۲۶ گانه برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد و کمیته ملی اسکان بشر ایران است که محمدمهدی مظاهری به آن اشاره کرد.

وی در پایان با اشاره به همکاری و امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های تهران و هنر در زمینه پیگیری مبانی توسعه پایدار شهری و اهداف برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد ، بیان کرد : کمیته ملی اسکان بشر ایران آمادگی دارد که در حوزه ملی و بین‌المللی در تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه‌های کلان‌شهرها مبنای توسعه پایدار شهری را با رویکرد دانش و نوآوری پیگیری کند . از جمله این موارد توسعه مبتنی بر عدالت فضایی است ، بدان معنا که هیچ فرد ، گروه ، نژاد ، جنس و مکانی نباید در حاشیه قرار بگیرد .

گفتنی است برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (هبیتات) برای زندگی شهری بهتر تلاش می‌کند . رسالت هبیتات ترویج و ارتقاء توسعۀ اجتماعی و زیست‌محیطی اسکان بشر و دست‌یابی به اهداف فرهنگی ، اجتماعی درخور برای عموم است . هبیتات می‌کوشد تا با پیشگامی در فرایند شهری‌شدن و ترویج تغییر سیاست‌ها ، روش‌ها و نگرش‌های مقابله با نیازهای توسعۀ شهری، رشد شهرها و مناطق روستایی را به فرصتی برای توسعه تبدیل کند ؛ فرصتی فراگیر برای همۀ شهروندان .




مطالب مرتبط

اگر به طرح تفضیلی شهر زنجان توجه کنیم لکه‌های مسکونی زیادی در شهر داریم که حاصل طرح آماده سازی و یا طرح تفضیلی است که اگر در طول طرح تفصیلی تحقق پیدا نکرده و تاکنون ساخت و سازی انجام نشده باشد مصداق احتکار زمین بوده و مشمول مصوبه خواهد بود .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، در جلسه کمیسیون ماده پنج استان گلستان ، با هدف توسعه شهری ، محدوده بافت‌های فرسوده و ناکارآمد سه شهر مینودشت ، مراوه تپه و ...

|

نظرات کاربران