در حال بارگذاری ...
  • سوداگری به گرانی مسکن انجامید

    تسهیلات مسکن باید به دست کسانی برسد که مسئول سرمایه گذاری در صنعت ساختمان بود و نباید تسهیلات به کسانی که خانه را خالی نگه می‌دارند و به آن به عنوان ضربه گیر تورم نگاه می‌کنند داده شود .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : منابع موجود در نظام بانکی برای ارائه تسهیلات بیشتر جوابگو بوده و نیازی به ایجاد منابع جدید در این حوزه نیست اما این منابع واقعاً باید در دست تولید کننده یا مصرف کننده واقعی باشد .

    مهدی طغیانی در رابطه با تسهیلات موجود در حوزه مسکن ، گفت : اکنون دو دسته تسهیلات چه در مورد خرید و چه در مورد ساخت مسکن در کشور وجود دارد ، اما متاسفانه هیچکدام از این موارد در بحث ساخت و خرید مسکن موفق نبوده است .

    وی با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی در یکی دو سال اخیر که منجر به گران‌تر شدن هزینه ساخت و ساز نیز شده است ، تصریح کرد : در شرایط فعلی تسهیلات داده شده تقریباً با نرخ معمول تورم ایندکس شده است از این رو باید یک اتفاق مهمی صورت گیرد تا سطح تسهیلات از تورم بالاتر برود .

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : منابع موجود در نظام بانکی نیز برای ارائه تسهیلات بیشتر جوابگو است یعنی لازم نیست منابع جدیدی را فراهم کنیم ، ولی نکته‌ای که دارد این است که این منابع واقعاً باید در دست تولید کننده یا مصرف کننده واقعی باشد . تسهیلات مسکن باید به دست کسانی برسد که مسئول سرمایه گذاری در صنعت ساختمان بود و نباید تسهیلات به کسانی که خانه را خالی نگه می‌دارند و به آن به عنوان ضربه گیر تورم نگاه می‌کنند داده شود .

    وی با بیان اینکه اکنون چالش اصلی آن است که بتوانیم تسهیلات را به درستی به دست مصرف‌کننده واقعی برسانیم ، افزود : مولفه اصلی که باعث شد مسکن گران شود سوداگری موجود در بازار مسکن است یعنی نگاه برخی از مردم این شد که برای اینکه منابع را از دستبرد تورم دور کنند و ارزش پول خود را حفظ کنند با آن پول خانه یا آپارتمانی را خریداری کردند تا ارزش پولشان حفظ شود ، اما این نوع حرکت ضربه گیر تقلبی نام دارد .

    این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد : از این رو این حرکت وارد چرخه بازار مسکن شد و عملاً یک جهش قیمتی در مسکن اتفاق افتاد .

    طغیانی با اشاره به قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی ، بیان کرد : قانون مالیات از خانه‌های خالی هنوز در مرحله اجرا قرار دارد یعنی برای اجرای آن نیاز به ۴ ماه زمان است که هنوز این زمان منقضی نشده است . مجلس با تصویب ٣ قانون زیر ساخت‌های لازمی را برای دولت آینده در حوزه مسکن ایجاد کرده است که یکی از این زیرساخت‌ها اخذ مالیات از خانه‌های خالی دومین مورد قانون مالیات بر عایدی سرمایه و سومین مولفه زیرساخت طرح جهش تولید مسکن است که تمام این زیرساخت‌ها آماده است تا قیمت مسکن را نزولی کنند .




    مطالب مرتبط

    با توجه به اعتبارات تخصیصی ، امکان پرداخت ۶۵۰ میلیارد تومان وام به متقاضیان وجود داشت که ۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی را شامل می‌شود . خوشبختانه درصد جذب مبلغ تخصیصی تا پایان سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۰ درصد بوده و بالاترین میزان جذب متعلق به استان تهران است .

    |

    بحث تامین مالی یکی از گلوگاه‌های مسکن است و مشکلاتی در این زمینه وجود داشت که ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانک مسکن در قانون بودجه ۱۴۰۳ دیده شد و مقرر شد از طریق انتشار اوراق تامین و به پروژه‌های نهضت ملی مسکن تزریق شود .

    |

    تسهیلات بافت فرسوده از محل تلفیق منابع تودیعی دولت به همراه منابع داخلی بانک مسکن با معرفی نامه‌های ارسالی از سوی نهاد متولی قابل پرداخت به متقاضیان واجد شرایط است .

    |

    باید توجه کرد که بانک مسکن به عنوان یک بانک تخصصی در عرصه ساخت و ساز با جهت گیری حمایتی در حوزه مسکن همواره تلاش دارد در رونق اقتصادی کشور تاثیر گذار باشد .

    |

    هلدینگ ثمسکن باید به پشتوانه بانک مسکن و ظرفیت‌های تخصصی و حرفه‌ای مجموعه بانک ، فرصت‌های بالقوه تولید مسکن در ظرفیت عمران و آبادانی کشور را شناسایی و با همت کارشناسان خود آن‌ها را بالفعل کند تا با خدمت بیشتر بتوانیم فشار تامین مسکن مردم را کاهش دهیم .

    |

    نظرات کاربران