مکانیابی شهر جدید در غرب شهرستان جاسک
مقرر میشود به جهت کاهش حداکثری تبعات احتمالی استقرار جمعیت در منطقه غرب جاسک ، طرح جامع شهر جدید با رعایت ملاحظات زیر توسط شرکت عمران شهرهای جدید تهیه و پس از طی مراحل تصویب استانی به شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، شورایعالی شهرسازی و معماری در مکاتبه با استاندار هرمزگان و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، مکانیابی شهر جدید در غرب شهرستان جاسک را ابلاغ کرد .
دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با دوستی ، استاندار و رییس شورای برنامهریزی و توسعه استان هرمزگان و طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، مصوبه شورا را با موضوع مکانیابی شهر جدید در شهرستان جاسک ، ابلاغ کرد .
در متن مصوبه آمده است : شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۲ مهر ۱۴۰۰ موضوع مکانیابی شهر جدید در غرب شهرستان جاسک (شرق روستای گاوبندی) به مساحت ۳۵۰۰ هکتار و جمیعتپذیری ۲۰۰ هزار نفر موصبه مورخ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ شورای برنامهریزی و توسعه استان هرمزگان را پیرو مباحث جلسه اول دی ۱۳۹۹ خود مورد بررسی قرار داد و با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۸ آبان ۱۳۹۹ کمیته فنی شماره یک و نیز بازدید دبیر شورایعالی از منطقه ، در راستای سیاستهای کلان آمایشی کشور مبنی بر افزایش استقرار جمعیت در سواحل مکران و همسو با برنامههای مصوب استقرار صنایع عظیم انرژیبر در غرب جاسک، مکانیابی مصوب مرجع استانی مبنی بر احداث شهر جدید در شهرستان جاسک را که از میان ۷ گزینه در سطح شهرستان جاسک انتخاب شده است را واجد بیشترین نقاط قوت در محورهای محیطی و جغرافیایی - کالبدی - اقتصادی و اجتماعی - محیط دریایی و پدافند غیرعامل میداند .
بنابراین ضمن تایید کلیات مکانیابی مذکور ، مقرر میشود به جهت کاهش حداکثری تبعات احتمالی استقرار جمعیت در منطقه غرب جاسک ، طرح جامع شهر جدید با رعایت ملاحظات زیر توسط شرکت عمران شهرهای جدید تهیه و پس از طی مراحل تصویب استانی به شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود .
۱-با عنایت به اینکه بخشی از اراضی پیشنهادی برای احداث شهر جدید در جنوب، با پهنه حفاظت طرح ICZM ، عرصه خوریات تداخل دارد، مقرر میشود عرصههای مذکور از محدوده شهر حذف و در حریم شهر جدید تحت حفاظت مطلق قرار گرفته و هرگونه تغییر در بستر طبیعی آنها ممنوع اعلام شود. بدینترتیب محدوده شهر جدید با حذف اراضی مذکور به حدود ۲۴۰۰ هکتار کاهش مییابد.
۲-طرح جامع شهر در دو فاز شامل فاز اول در مساحت ۱۵۰۰ هکتار در شرقیترین قسمت برای جمعیت ۱۰۰ هزار نفر برای افق ۱۴۱۵ و فاز دوم در ۹۰۰ هکتار برای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت برای افق ۱۴۲۵ در مابقی اراضی تهیه و جهت تصویب به شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود. هرگونه اقدام اجرایی در فاز دوم منوط به تحقق برنامههای استقرار صنایع انرژیبر و جمعیتپذیری حداقل ۷۰ درصدی فاز اول و با تایید معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی خواهد بود.
تبصره: تدقیق ظرفیت جمعیتپذیری شهر در خلال تهیه طرح جامع و بر اساس برنامه واقعی و محقق شده استقرار صنایع انرژی بر تعیین و به تصویب شورایعالی خواهد رسید.
۳- حد بستر و حریم مسیلهای متداخل با اراضی خصوصا در شمالشرقی و شرق مجددا از وزارت نیرو (آب منطقهای) استعلام شده و کلیه مسیلها و حرایم آنها واقع در حد مرزی اراضی از محدوده خارج شود.
۴- با توجه به وجود شیب طبیعی زمین به طرف دریا، تهیه نقشه جامع نحوه مدیریت و هدایت آبهای سطحی و روان آبهای وارده به سایت در قالب اسناد طرح جامع، الزامی خواهد بود.
۵- ضمن رعایت کلیه مفاد نامه شماره ۱۰۶۴ س / ۹۹ مورخ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ اداره کل حفاظت محیطزیست استان، مقرر شد فاصله لازم از مزارع پرورش میگو مطابق ضوابط دستگاه مذکور ملحوظ شود.
۶- حریم شهر در انطباق با دستورالعمل مصوب شورایعالی و با رعایت ملاحظات زیر تهیه شود:
-کلیه عرصههای احتمالی مرتبط با فعالیتهای نظامی با اعلامنظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از حریم شهر مجزا شود.
-عرصههای شمالی محدوده شهر جدید حداکثر تا جاده ترانزیتی موجود (جاده ۹۱) در صورت وقوع در حریم، تحت پهنه حفاظت آبخیزداری و توسعه جنگلکاری در حریم تثبیت شود.
-پهنههای جنوب محدوده شهر جدید تا نوار ساحلی (مطابق مفاد بند یک) در حریم شهر و تحت پهنه حفاظت صرف با حفظ بستر طبیعی تثبیت شوند.
-مسیر تدقیق شده راهآهن سراسری چابهار-بندرعباس-خوزستان و ایستگاههای لازم مطابق اعلامنظر اداره کل راه و شهرسازی استان حریم منعکس شود.
۷- سناریوهای مختلف اتصال شهر جدید به شبکه بزرگراهی موجود در شمال شهر به تایید معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی برسد.
۸- به جهت عدم اخلال در توسعه آتی و درازمدت شهر جدید و حصول اطمینان از وجود فاصله کافی بین مراکز استقرار صنایع در آتی با شهر جدید، با بررسی و کنترل دقیق استانداری هرمزگان و با هماهنگی دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران ضمن مرور کلیه مجوزات صادره واگذاریهای احتمالی امکان جابهجایی پهنه موسوم به صنایع آببر و انرژیبر (۱۸ا)- با پهنه موسوم به ناحیه عملکردی تجاری (TFZ) - ظرف مدت یکماه بررسی و در صورت تایید توسط استانداری هرمزگان، اسناد طرح ویژه مکران در این بخش توسط دبیرخانه شورایعالی اصلاح و مجددا ابلاغ شود.
۹- کلیه ملاحظات پدافند غیرعامل معطوف به استقرار فعلی جمعیت در شهر جدید و توسعه آتی آن، طی جلسهای با حضور مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، نماینده سازمان پدافندغیرعامل در شورایعالی و استانداری هرمزگان و دبیر شورایعالی بررسی و مصوبات جلسه به عنوان نظر شورایعالی در تهیه طرح جامع شهر مدنظر قرار گیرد.
۱۰- فرآیند قانونی لازم مربوط به انتخاب نام شهر جدید با هماهنگی وزارت کشور توسط شرکت عمران شهرهای جدید طی شود.