در حال بارگذاری ...

آغاز پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۱۰۰ میلیون تومانی بانک مسکن به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی

در ارتباط با پرداخت تسهیلات مذکور و در راستای تسهیل و تسریع امور ، دستورالعمل اجرایی به شبکه بانک ابلاغ شده است و بر اساس ضوابط تعیین شده ، دوره بازپرداخت این تسهیلات قرض‌الحسنه معادل ۱۰ سال با در نظر گرفتن حداکثر دو سال دوره تنفس برای ساخت است (مجموع دوره ساخت و بازپرداخت تسهیلات حداکثر ۱۰ سال باشد) .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، بانک مسکن به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور ، تسهیلات قرض الحسنه ساخت یا خرید مسکن پرداخت می‌کند .

مطابق با جزء ۴ بند و تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، شرایط پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ساخت یا خرید مسکن به مددجویان معرفی شده از سوی سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) اعلام شد .

بر این اساس بانک تخصصی بخش مسکن به معرفی شدگان از سوی این دو نهاد در صورتی که واجد شرایط مشخص شده باشند تا سقف ۸۰ میلیون تومان در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر و تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در سایر شهرها ، تسهیلات قرض‌الحسنه ساخت یا خرید مسکن به ازای هر واحد مسکونی اعطا می‌کند .

در ارتباط با پرداخت تسهیلات مذکور و در راستای تسهیل و تسریع امور ، دستورالعمل اجرایی به شبکه بانک ابلاغ شده است و بر اساس ضوابط تعیین شده ، دوره بازپرداخت این تسهیلات قرض‌الحسنه معادل ۱۰ سال با در نظر گرفتن حداکثر دو سال دوره تنفس برای ساخت است (مجموع دوره ساخت و بازپرداخت تسهیلات حداکثر ۱۰ سال باشد) .

مطابق با ضوابط و شیوه نامه پرداخت ، در صورتی که متقاضی خواهان استفاده از این تسهیلات برای ساخت و ساز باشد ، پروژه مسکونی باید حداقل دارای ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی باشد. پس از قطعی شدن قرارداد برای ساخت ، تسهیلات به صورت یکجا به حساب ممتاز متقاضی واریز و در حساب مسدود می‌شود و با تأیید بانک به میزان مبلغ تأیید شده ، رفع انسداد می‌شود .

همچنین در صورتی که متقاضی خواهان استفاده از این تسهیلات برای خرید واحد مسکونی باشد ، عمر بنای واحد خریداری شده باید حداکثر ۲۵ سال باشد . در این بخش نیز مبلغ تسهیلات در قالب چک تسهیلات در وجه فروشنده صادر می‌شود و در دفترخانه اسناد رسمی توسط نماینده بانک به وی تحویل می‌شود .

مطابق با ضوابط ، مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده شامل مدارک شناسایی و هویتی متقاضی ، مدارک عمومی ملک و مدارک شغلی و درآمدی متقاضی است و پس از دریافت تسهیلات متقاضی موظف به پرداخت تمامی کارمزدها و هزینه‌های مربوط به ارزیابی وثیقه‌ها خواهد بود . همینطور وفق تفاهم نامه فی‌مابین بانک و نهادهای مربوطه، اخذ یک ضامن معتبر دارای گواهی کسر از حقوق برای تضمین بازپرداخت اقساط تسهیلات الزامی است .




مطالب مرتبط

بخش خصوصی برای تامین منابع مالی ساخت مسکن راهکار دارد ، مشارکت بخش خصوصی در ساخت مسکن محدود به ساخت و ساز نبوده و این بخش با در اختیار گرفتن زمین های تجاری یا مسکونی ، تهاتر و مشارکت می تواند نقش بسزایی در تامین مالی پروژه های مسکن برعهده بگیرد که می بایست ساز و کارهای آن تامین ...

|

بانک مسکن تاکنون سهم عمده‌ای از تأمین مالی پروژه‌های اقدام و نهضت ملی مسکن را عهده‌دار بوده است . این نقش‌آفرینی قابل تقدیر ، با وجود تأثیر مثبت در پیشبرد برنامه‌های مسکن ، موجب ناترازی و اضافه برداشت ۷۰ هزار میلیارد تومانی در منابع این بانک شده است .

|

با توجه به اینکه این بانک در اجرای قانون جهش تولید مسکن بیشترین مقدار تسهیلات را برای ساخت واحدهای مسکونی پرداخت کرده و این قانون با عدم همکاری مناسب برخی بانک‌های عامل مواجه شده است ، در نتیجه توانمندی بانک مسکن برای ادامه روند تسهیلات‌دهی به حوزه مسکن بسیار حائز اهمیت است ...

|

معمولا دولت‌ها در ارتباط با تامین مالی بخش مسکن به ویژه برای دهک‌های حمایتی و دهک‌هایی که باید برای تامین مسکن آنها گام برداشت در بخش مسکن اقتصادی و مسکن ارزان قیمت، ورود می‌کنند . اگر چه بخش مسکن توسط بخش خصوصی جهت سود آوری این بخش نیز همواره مورد تأکید است .

|

تحقق افزایش سرمایه بانک مسکن بر اساس بند (ت) تبصره(۱۰) قانون بودجه ۱۴۰۳ مصوب مجلس شورای اسلامی ، بدون تردید می‌تواند به این بانک در همراهی و حمایت از دولت در مسیر تولید مسکن و خانه‌دار شدن اقشار مختلف جامعه کمک کند .

|

نظرات کاربران