در حال بارگذاری ...

پیش‌بینی منابع کافی برای مقابله با مخاطرات فرونشست و زلزله در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با تاکید بر نیاز کشور به راه‌اندازی سامانه پایش انرژی خواستار پیش‌بینی منابع مالی برای راه‌اندازی سامانه و اجرایی شدن بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران شد .

محمد شکرچی‌زاده در خصوص پیشنهادهای خود برای اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعلام کرد : در موضوع لایحه بودجه ۱۴۰۱ دو موضوع موردتاکید مرکز است . نخست آنکه منابع مالی کافی برای اجرایی شدن بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران که راهکارهای مقابله با مخاطرات فرونشست و زلزله را در محیط‌های شهری و شریان‌های حمل و نقلی در همکاری با سایر وزارتخانه‌ها اجرایی می‌کند ، در اختیار مرکز تحقیقات قرار بگیرد . زیرا بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران تکالیف مختلفی را برعهده مرکز نهاده است که تحقیقات در خصوص آنها نیازمند تامین منابع مالی است . همچنین ، منابع مالی موردنیاز در اختیار مرکز تحقیقات قرار بگیرد تا سامانه پایش انرژی در همکاری با معاونت فناوری ریاست‌جمهوری عملیاتی و اجرایی بشود .

رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی بهره‌مندی از ظرفیت‌های سامانه پایش انرژی را فرصتی برای مرکز تحقیقات و سایر موسسه‌های پژوهشی در ایجاد بانک داده‌های اطلاعاتی قابل اطمینان به منظور سیاستگذاری برای کاهش مصرف انرژی در موقعیت‌های مختلف ساختمان برشمرد .

مصرف ۴۰ درصد انرژی در ساختمان‌ها

شکرچی‌زاده گفت : یکی از اقدامات مهم مرکز تحقیقات ، موضوع پرداختن به صرفه‌جویی در مصرف انرژی در ساختمان‌هاست . بر اساس مطالعات ۴۰ درصد مصرف انرژی در ساختمان‌ها مصرف می‌شود که این میزان مصرف انرژی در مقایسه با کشورهای اروپایی ۲.۵ برابر بیشتر است و نشان‌دهنده شدت مصرف انرژی در ساختمان‌های کشور است .

ضرورت اصلاح مصرف انرژی در ساختمان‌ها

وی افزود : چنانچه روال مصرف انرژی در کشور اصلاح نشود و کاهش نیابد تا سال ۱۴۲۰ روزانه حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز خواهیم داشت . بنابراین این مهم یکی از دستورکارهای مرکز تحقیقات است .

رییس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی با یادآوری این که حدود ۲۳ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود داردکه در بخش عمده‌ای از آنها اتلاف انرژی وجود دارد ، رویکرد مرکز را برای ساختمان‌های موجود بهینه‌سازی مصرف انرژی عنوان کرد . مبحث ۱۹ مقررات ملی و کنترل ساختمان که به بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها می‌‌پردازد سال گذشته به تصویب وزارتخانه رسید و ابلاغ شد . با ابلاغ این مبحث مدرسان انرژی به تعداد قابل‌ملاحظه‌ای از سوی مرکز تحقیقات آموزش داده شدند که امیدواریم با پیاده‌سازی این مبحث بتوانیم به طور قابل‌ملاحظه‌ای شاهد کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌های موجود باشیم .

وی همچنین از برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و شرکت‌های دانش‌بنیان ، شرکت‌های دارای فناوری‌های نو برای اجرای بهینه طرح نهصت ملی مسکن در همکاری با معاونت مسکن و ساختمان خبر داد و گفت : با حضور استادان دانشگاه و شرکت‌های دارای فناوری نو در زمینه ساخت و ساز ، پیشنهاداتی برای اجرای بهتر طرح نهضت ملی مسکن به وزارتخانه ارسال شده است که امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد .

گفتنی است ، طبق بند ض ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران ، مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی موظف شده است تا ۷ مورد را در خصوص کاهش مخاطرات زلزله و فرونشست در دستور کار قرار دهد . این موارد به شرح زیر است :

- با رعایت ضوابط شورای‌عالی معماری و شهرسازی ، نقشه حریم گسل ها را با اولویت کلانشهرها به همراه دستورالعمل‌های فنی نحوه ساخت و ساز در حریم گسل‌ها تهیه کند .

- نقشه‌های پهنه‌بندی خطر زلزله ، خطرپذیری (ریسک) لرزه‌ای در سطوح ملی ، استانی و شهری را تهیه و تصویب کند و نقشه‌های طرح‌های تفصیلی شهری را بر آن اساس مورد بازبینی قرار دهد .

- سامانه‌های پاسخ سریع زلزله را از طریق توسعه شبکه ملی شتاب‌نگاری کشور در کلانشهرها راه‌اندازی کند .

- مناطق (زون‌های) با خطر فروریزش و فرونشست را با در نظر گرفتن اثرات قنوات ، گودبرداری ، حفاری‌های زیرسطحی و مواردی از این قبیل در حوزه‌های شهری و در مسیر سامانه‌های حمل و نقل جاده‌ای و ریلی و در فرودگاه‌ها و بنادر تعیین و تمهیدات مهندسی در خصوص مقابله با فروریزش‌های شهری و فرونشست زمین را با هدف تدوین ضوابط و آیین‌نامه‌های مرتبط فراهم کند .

- ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند‌مرتبه با کاربری‌های مختلف را با اولویت‌بندی‌ کلانشهرها در برابر آتش‌سوزی ، زلزله ، فرونشست و فروریزش زمین انجام دهد .

- ارزیابی آسیب‌پذیری و اولویت‌بندی نشان‌های (المان‌های) حمل و نقل هوایی ، دریایی ،‌ ریلی‌ و جاده‌ای را از‌ دیدگاه خطر زلزله ، فرونشست ، فروریزش زمین با هدف شروع اقدامات اجرایی و ارتقای تاب‌آوری آنها انجام دهد .

- با همکاری وزارتخانه‌های نفت ، نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات ، قرارگیری شریان‌های حیاتی و مجموعه‌های مرتبط با سازمان‌های دولتی و شرکت‌ها را در حریم گسل‌ها و مناطق (زون‌های) با خطر بالای زلزله ، فرونشست و فروریزش زمین ارزیابی کرده و موارد را جهت شروع اقدامات اجرائی ارائه دهد .




مطالب مرتبط

این موفقیت با تلاش شبانه‌روزی تیم تدوین مقررات و هماهنگی با الزامات ملی و بین‌المللی و با درک صحیح از موضوع ناترازی انرژی در کشور و احساس وظیفه ملی در راستای رفع فوری آن به دست آمده است .

|

با توجه به تداوم زمین‌لرزه‌ها و عمق کم‌ لرزش‌های منطقه که منجر به وقوع شتاب بالا در منطقه می‌شود ، همچنان احتمال وقوع خسارت در صورت وقوع زلزله بزرگ متوسط تا بزرگ وجود دارد . بنابراین بهسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌های موجود در محدوده این منطقه می‌تواند در اولویت اقدامات ...

|

بر اساس اعلام دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ، در این دوره از آزمون‌ها در مجموع ۱۳۱ هزار و ۹۶۰ متقاضی شرکت کردند که شامل ۱۲۹ هزار و ۸۲۴ نفر در رشته‌های مهندسی ، ۹۷۶ نفر در رشته‌های کاردانی و یک‌هزار و ۱۴۲ نفر معمار تجربی است . آقایان ۷۵ درصد و بانوان ۲۵ درصد شرکت کنندگان این ...

|

ارزیابی ساختمان‌های ناایمن در تهران به تعداد ۵ هزار ساختمان تکمیل و تحویل شده است . ۱۱ هزار ساختمان دیگر نیز در برنامه است تا به مرکز واگذار شود تا کارهای ارزیابی آنها در برنامه قرار بگیرد .

|

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها نیز موظف به تهیه پلاک گواهی رده انرژی و تحویل آن به مالکان جهت نصب در ورودی ساختمان‌ها شده است . همچنین ، این سازمان باید موارد مرتبط با الزامات مبحث نوزدهم را در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان درج کند .

|

نظرات کاربران