در حال بارگذاری ...
  • ابلاغ طرح جامع منطقه نمونه گردشگری شیدا چهارمحال‌وبختیاری

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار استان چهارمحال و بختیاری و معاون وزیر نیرو طرح جامع منطقه نمونه گردشگری شیدا استان را ابلاغ کرد .

    دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری و جوانبخت معاون آب و آبفای وزیر نیور و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ، مصوبه شورا را با موضوع طرح جامع منطقه نمونه گردشگری شیدا چهارمحال و بختیاری ، ابلاغ کرد .

    در متن مصوبه آمده است : شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران درجلسه مورخ ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ ، طرح جامع منطقه نمونه گردشگری شیدا مصوب جلسه مورخ ۴ اسفند ۱۳۸۴ هیات‌ وزیران و جلسه مورخ ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان چهارمحال و بختیاری را با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۹ دی ۱۴۰۰ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و طرح مذکور را با تاکید بر تحقق موارد زیر تصویب کرد :

    الف : با عنایت به کفایت عرصه و مستحدثات منطقه نمونه گردشگری شیدا ، از نظر شورای‌عالی تمامی نیازهای مربوط به گردشگری متمرکز در تمام شقوق آن در قالب منطقه نمونه قابل تحقق است و با عنایت به محدودی‌های مربوط به توان اکولوژیک منطقه ، احداث هرگونه مجتمع گردشگری جدید در عرصه‌های جنوبی دریاچه سد زاینده‌رود ، صرفا با اخذ مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مجاز خواهد بود . اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال‌و‌بختیاری موظف است مراتب تخلف از این بند را حسب مورد به دبیرخانه شورایعالی منعکس کند .

    ب : بنا به تایید نماینده وزارت نیرو ، میزان آب تخصیص یافته به طرح‌های گردشگری این منطقه (به میزان ۱/۲ میلیون مترمکعب در سال از محل خط انتقال بن – بروجن) هیچ تناسبی با نیاز طرح نداشته و با توجه به شرایط عمومی کشور در وضعیت تنش آبی ، لازمست در اسرع وقت مورد تجدیدنظر قرار گیرد .

    ج : مقرر می‌شود اسناد طرح جامع منطقه نمونه با اعمال اصلاحات به شرح زیر توسط دبیر شورایعالی ابلاغ شود :

    ۱- حداکثر سطح اشغال کل ابنیه سایت (اعم از فضاهای اقامتی و خدماتی) به میزان ۷/۶۸ درصد از کل سایت و حداکثر زیربنای احداثی ۱۵۸ هزار متر مربع مورد تایید است . (با تراکم ساختمانی کل ۱۶ درصد)

    ۲- با توجه به پیش‌بینی احداث قریب به ۱۰۵ هزارمترمربع زیربنا برای فضاهای اقامتی مقرر می شود سهم واحدهای اقامتی متمرکز (هتل و مهانسرا) از طریق کاهش سهم واحدهای اقامت مستقل (خودپذیرا) به حداقل ۳۰درصد افزایش یابد .

    ۳- استفاده از مصالح طبیعی و بومی دراحداث ابنیه مورد تاکید است .

    ۴- با توجه به سهم نسبتا زیاد سطح معابر سواره طرح ، مقرر می‌شود سطح معابر سواره با هدف حداکثر انطباق با زمینه طبیعی طرح و استفاده از سایر گزینه‌های ممکن نظیر مسیر دوچرخه و یا پیاده ، از ۳۰ به ۲۰ درصد تقلیل یابد . بدیهی است با عنایت به کارکرد منطقه تامین دسترسی سواره برای همه واحدهای اقامتی ِمستقل مدنظر نبوده و استفاده از پارکینگ‌های روباز عمومی در چند نقطه از سایت ارجح است .

    ۵- در انطباق با بافت و توپوگرافی منطقه و کوهستان و عدم اخلال در دید و منظر و خط آسمان زمینه طرح حداکثر ارتفاع مستحدثات طرح به ۳ طبقه کاهش یابد .

    ۶- طرح و نقشه تاسیسات جمع آوری و تصفیه فاضلاب و دفع پسماند مطابق ضوابط سازمان حفاظت محیط‌زیست تهیه و اجرا شود . بدیهی است صدور هرگونه پروانه بهره‌برداری منوط به رعایت تمامی الزامات زیست‌محیطی و تاییدیه سازمان مربوطه است .

    ۷- با عنایت به موقعیت منطقه در فرادست سد تامین کننده آب شرب کلانشهر اصفهان و سایر شهرهای منطقه ، مقرر می‌شود تایید نهایی اداره کل پدافند غیرعامل استان اخذ شود  پ.

    ۸- به جهت افزایش تحقق‌پذیری طرح واطمینان ازعدم انحراف آن ، مقرر می‌شود با اعمال اصلاحات لازم ، طرح جامع در دو فاز طراحی و اجرا شود . تبعا هرگونه اقدام و عملیات اجرایی برای فاز دوم طرح ، تا قبل ازتکمیل وبهره برداری فاز اول وتایید اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان امکان‌پذیر نخواهد بود. بدیهی است به منظور تحقق این امر ، اعمال برخی اصلاحات جزئی در ساختار شبکه معابر و نظام توزیع کاربری‌های طرح جامع ضروری خواهد بود ، به نحوی که امکان اجرای فاز اول به صورت مستقل از فاز بعدی فراهم باشد . تاکید می‌شود عرصه و اعیان منطقه نمونه به هیچ وجه قابل تفکیک نخواهد بود و فضاهای اقامتی آن به عنوان تاسیسات گردشگری عمومی مختص به اقامت موقت گردشگران خواهد داشت .

    در پایان مصوبه آمده است : در اجرای ماده ۴۲ آئین نامه نحوه بررسی و تصویب طرح های توسعه و عمران اسناد و مدارک طرح با اعمال اصلاحات به شرح فوق در اسرع وقت جهت طی فرآیند قانونی ابلاغ به دبیرخانه ارسال شود .




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی اعلام کرد : مطالعات تعیین حریم گسل های شهر ارومیه به سرپرستی رییس بخش زلزله آن مرکز به ...

    |

    بافت‌های فرسوده شهری به عنوان عرصه و بستری مناسب برای تولید مسکن به شمار می‌روند، چراکه دارای زیرساخت‌های لازم و کافی برای توسعه ساخت‌وساز هستند .

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار چهارمحال و بختیاری با مکانیابی کنونی احداث شهرک آلونی به ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با شهردار و رییس شورای شهر تهران از موافقت مشروط با افزایش تراکم پروژه ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استانداران تمامی استان و رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های ...

    |

    نظرات کاربران