در حال بارگذاری ...

شناسایی ۶۵ شهرک دولتی در قالب مطالعات امکان‌سنجی و مکان‌یابی و طرح جامع

ترویج و توسعه شهرک سازی در بخش دولتی و خصوصی به عنوان رکن سوم نظام سکونتگاهی کشور و دسترس‌پذیری و توسعه حمل‌ونقل انبوه و سریع ریلی و جاده‌ای میان شهرهای جدید و شهرهای مادر، از دیگر اقداماتی است که در دستور کار شرکت عمران برای سال جاری قرار دارد .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، چشم‌انداز احداث شهرک‌ها توسط شرکت عمران شهرهای جدید و اقدامات انجام شده اخیر در این حوزه شهرک‌سازی ، نویدبخش مرتفع شدن بخشی از معضلات و چالش‌های کنونی حوزه مسکن در کشور است .

شرکت عمران شهرهای جدید با هدف پشتیبانی از سیاست‌های توسعه مسکن کشور و‌ همچنین مدیریت تقاضا در اقشار مختلف اجتماعی در ۱۴ استان کشور ، ایجاد بیش از ۴۰ شهرک را در دستور کار دارد که این شهرک‌ها به‌ صورت تقریبی بیش از ۶۵۹ هزار نفر را در خود جای خواهند داد .

ترویج و توسعه شهرک سازی در بخش دولتی و خصوصی به عنوان رکن سوم نظام سکونتگاهی کشور و دسترس‌پذیری و توسعه حمل‌ونقل انبوه و سریع ریلی و جاده‌ای میان شهرهای جدید و شهرهای مادر ، از دیگر اقداماتی است که در دستور کار شرکت عمران برای سال جاری قرار دارد .

در چشم‌انداز احداث شهرک‌ها توسط شرکت عمران شهرهای جدید به عنوان متولی این حوزه، موارد متعددی مد نظر است که از آن جمله می‌توان به نقش‌آفرینی در ساماندهی نظام سکونتگاهی کشور ، هدایت بخشی از سیاست‌های مسکن کشور در شهرک‌ها ، استفاده از ظرفیت و توان بخش‌های خصوصی و عمومی ، الکترونیک کردن فرایند شهرک‌سازی ، تدوین الگوهای ایرانی - اسلامی در طراحی ، مدیریت و اجرای شهرک‌ها و نیز بهره‌گیری از رویکردهای پایدار تامین انرژی و طراحی سیستم انرژی کارا برای شهرک‌ها ، اشاره کرد .

اما اقداماتی که تاکنون در حوزه شهرک‌سازی انجام شده است ، نویدبخش مرتفع شدن بخشی از معضلات کنونی مسکن در کشور است . در این مدت کار شناسایی ۶۵ شهرک دولتی در قالب مطالعات امکان‌سنجی و مکان‌یابی و طرح جامع ، به انجام رسیده است . همچنین راه‌اندازی سامانه ملی یکپارچه شهرک‌سازی ، از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه بوده است .

تدوین شرح خدمات و دستور کار طرح جامع شهرک ، طرح آماده‌سازی و طراحی شهری شهرک ، تدوین قالب تفاهمنامه‌های شهرک‌سازی بخش خصوصی و بخش‌های عمومی ، پیگیری شناسایی مجموعه‌ها و مجتمع‌هایی که قبلا ساخته شده و مجوز شهرک نگرفته بودند ، همکاری با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها برای پاسخگویی به درخواست بخش خصوصی برای احداث شهرک و بهره‌گیری از شهرک‌ها در تامین زمین برای نهضت ملی مسکن ، از دیگر اقدامات انجام شده اخیر در حوزه شهرک‌سازی بوده است .

در اینجا ضروری است به برخی از رویکردهای اصلی شرکت عمران شهرهای جدید در ارتباط با شهرک‌ها در کشور اشاره کرد . تثبیت جایگاه شهرک‌ها در نظام سکونتگاهی کشور ، بهره‌گیری از شهرک‌سازی در حمایت از سیاست‌های توسعه مسکن و شهرسازی در کشور ، هدایت ساخت و سازهای بی‌رویه پیرامون شهرهای بزرگ توسط شهرک‌سازی بخشی از این رویکردهاست .

همچنین در بیان رویکردهای اصلی در احداث شهرک‌ها در کشور می‌توان به حمایت از حضور بخش خصوصی ، یکپارچه‌سازی برنامه‌ریزی ، سیاست‌گذاری ، مدیریت و نظارت بر احداث شهرک‌ها در کشور و نیز ایجاد سامانه‌های مدیریت یکپارچه برای الکترونیکی کردن فرآیندهای احداث شهرک در کشور ، اشاره کرد .




مطالب مرتبط

هم اکنون در موضوعاتی که به توان علمی و فنی شهرهای جدید بر می‌گردد ظرفیت سازی مناسبی اتفاق افتاده است و بتدریج واحدهای مسکونی این شهرها همراه با تامین خدمات روبنایی و زیربنایی تکمیل و تحویل خواهد شد .

|

آنچه امروز مورد انتظار است تامین منابع مالی و سهم‌الشرکه سیستم بانکی در اجرای پروژه‌های حمایتی است . تامین مالی پروژه‌های نهضت ملی مسکن امکان تحویل واحدها را در موعد مقرر فراهم می‌کند .

|

اقداماتی که در حوزه زیرساخت‌های زیربنایی آغاز شده است شامل ؛ اجرای شبکه آبرسانی به پروژه‌های نهضت ملی مسکن ، شبکه فاضلاب که در مراحل مکان‌یابی و طراحی تصفیه‌خانه و شبکه‌ها قرار دارد . برق موقت کارگاهی اجرا و توسط شرکت‌های سازنده در حال استفاده است . تفاهم‌نامه‌های لازم ...

|

مولدسازی و مشارکت اصول بنیادین در پیشبرد پروژه‌های شهری محسوب می‌شوند . این رویکرد نه تنها به ایجاد پروژه‌های ماندگار و اثربخش کمک می‌کند، بلکه منابع لازم برای توسعه پایدار را نیز تأمین می‌کند که شرکت عمران اندیشه در این زمینه نیز عملکرد شاخصی داشته است .

|

بانک مسکن تاکنون سهم عمده‌ای از تأمین مالی پروژه‌های اقدام و نهضت ملی مسکن را عهده‌دار بوده است . این نقش‌آفرینی قابل تقدیر ، با وجود تأثیر مثبت در پیشبرد برنامه‌های مسکن ، موجب ناترازی و اضافه برداشت ۷۰ هزار میلیارد تومانی در منابع این بانک شده است .

|

نظرات کاربران