در حال بارگذاری ...
  • تکمیل بسته جامع تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده با امکان تهاتر زمین

    علاوه بر تشویق‌های اداری ، مالی و شهرسازانه در نظر گرفته شده ، یک مشوق دیگر هم در دست تهیه است بدین ترتیب که اگر مالک یک واحد مسکونی در بافت فرسوده تمایل داشت که واحد خود را در اختیار مجری طرح نوسازی قرار دهد و به ازای آن یک قطعه زمین در یکی از شهرهای جدید یا زمین‌های در اختیار وزارت راه و شهرسازی به صورت تهاتر دریافت و متناسب با نیاز خود بسازد .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت : در اجرای سند تحول دولت مردمی سیزدهم بسته جامع تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده با امکان تهاتر زمین تکمیل می‌شود .

    محمد آئینی به تشریح مشوق‌های در نظر گرفته شده برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهری پرداخت .

    معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که ۱۶۶ هزار هکتار بافت هدف اعم از بافت تاریخی ، بافت فرسوده میانی و سکونتگاه‌های غیر رسمی در کشور وجود دارد و ۲۳ درصد سطح شهرها را در بر می‌گیرد، افزود : متاسفانه یک سوم جمعیت شهری کشور در این مناطق ساکن هستند .

    دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این‌که از این میزان ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده میانی ، ۳۲ هزار هکتار بافت تاریخی و ۵۹ هزار هکتار بافت حاشیه‌ای است ، اظهار کرد : در ادوار دولت‌های گذشته تا کنون در حدود  ۲۱۰ هزار واحد مسکونی بازسازی شده و به ازای آنها ۶۷۰ هزار واحد مسکونی جدید ساخته شده است .

    وی در ادامه با اشاره به این‌که دولت سیزدهم در سند تحول خود یکی از چهار چالش اصلی بخش مسکن و شهرسازی را چالش نوسازی بافت‌های فرسوده شهری و روستایی دانسته و برای آن راهکار و راهبرد تدوین کرده ، گفت : در حوزه روستایی وام نوسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی در نظر گرفته خواهد شد، اما در حوزه شهری راهبرد این است که با سیاست‌های تشویقی شهرسازانه توسعه گران را برای مشارکت با مردم و مالکان در نوسازی این بافت‌ها ترغیب کنیم؛ زیرا غالب مالکان این واحدها از اقشار کم‌درآمد جامعه هستند و به تنهایی توانایی نوسازی و مقاوم‌سازی منازل خود را ندارند .

    آیینی ادامه داد : علاوه بر تشویق‌های اداری ، مالی و شهرسازانه در نظر گرفته شده ، یک مشوق دیگر هم در دست تهیه است بدین ترتیب که اگر مالک یک واحد مسکونی در بافت فرسوده تمایل داشت که واحد خود را در اختیار مجری طرح نوسازی قرار دهد و به ازای آن یک قطعه زمین در یکی از شهرهای جدید یا زمین‌های در اختیار وزارت راه و شهرسازی به صورت تهاتر دریافت و متناسب با نیاز خود بسازد .

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اضافه کرد : شهرداری‌ها موظفند در این موارد برای صدور پروانه حداقل ۵۰ درصد الی ۱۰۰ درصد تخفیف بدهند که دولت این مبلغ را برای آنها جبران خواهد کرد ؛ کما این که تا کنون میانگین تخفیف شهرداری‌ها بیش از ۸۲ درصد بوده است .




    مطالب مرتبط

    وزیر راه و شهرسازی همواره بر همکاری با شهرداری‌ها تاکید دارد و از شهرداری‌ها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی یاد می‌کند . در دولت سیزدهم همکاری و ارتباط تنگاتنگی بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری‌های سراسر کشور به وجود آمد و در این دوره شهرداری‌ها با ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رئیس کل دادگستری استان تهران از راه‌اندازی ۱۰ هیات به منظور اجرای ماده ۹ قانون حمایت از احیا ، بهسازی و نوسازی بافت‌های ...

    |

    راهکار رفع معضل این مناطق ، جلوگیری از مهاجرت نیست، چراکه مهاجرت همواره وجود داشته و نمی‌توان کسی را مجبور کرد در جایی که تمایل ندارد ، زندگی کند . راهکار این معضل مدیریت و کنترل آن است که در دهه‌های گذشته این کار انجام نشده است و امروز شاهد گسترش محلات کم‌برخورداریم .

    |

    بافت‌های فرسوده شهری به عنوان عرصه و بستری مناسب برای تولید مسکن به شمار می‌روند، چراکه دارای زیرساخت‌های لازم و کافی برای توسعه ساخت‌وساز هستند .

    |

    در این رزمایش نیروهای جهادی با هماهنگی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها و از طریق ادارات راه و شهرسازی شهرستان نسبت به آشنایی ساکنان محلات و محدوده‌های هدف بازآفرینی به حقوق ایشان در خصوص موضوع نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده (۵۰ حق) اقدام کرده و با حضور در سطح محلات و به صورت ...

    |

    نظرات کاربران