در حال بارگذاری ...

بسته تشویقی نوسازی بافت‌های تاریخی تهیه و تدوین می‌شود

باید در جلسات ستاد بازآفرینی شهری شهرستان ، نیازهای اعلام شده توسط ساکنان و نیازمندی‌های محلات هدف احصا و اولویت‌بندی شده و به استاندار به عنوان رییس ستاد بازآفرینی شهری استان جهت تصویب ارسال شود .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت : درصددیم برای نوسازی بافت‌های تاریخی و رفع مشکلات این حوزه و مسائلی که در این زمینه با وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی وجود دارد ، بسته تشویقی جداگانه‌ای تهیه و تدوین کنیم .

محمد صفایی دلوئی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از شهرداران و مدیران شهری با محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران دیدار و گفت وگو کردند .

آئینی در این جلسه با اشاره به ابلاغ بسته تشویقی شهرسازانه خواستار این شد تا این بسته برای شهروندان تبیین شود و با اطلاع‌رسانی مردم را به استفاده از این بسته تشویق کنند .

وی همچنین از شهرداران و مسوولان شهری گناباد که در این نشست حضور داشتند ، خواست تا ضمن تسریع در صدور پروانه ساخت ، به ساکنان بافت‌های فرسوده تخفیفات ویژه ارایه دهند .

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به نهضت معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی عنوان کرد : میزان قیر هر استان بر اساس قیر تخصیص یافته در سال‌های قبل و نیز میزان جمعیت آن شهر تخصیص می‌یابد . بر اساس برآوردها سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت معابر خاکی محلات هدف نیاز است که درصورت تامین اعتبار در پایان دولت سیزدهم شاهد آسفالت تمامی این معابر خواهیم بود .

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که قطار نوسازی به حرکت درآمده است ، به بندهای (ج) و (د) تبصره ۱۱ قانون بودجه کل کشور اشاره کرد و گفت : این دو بند از ظرفیت خوبی برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی برخوردارند . براساس بند «ج» تبصره ۱۱ قانون بودجه کل کشور ‌وزارت راه و شهرسازی مکلف است زمین مورد نیاز برای احداث پاسگاه ، کلانتری ، پایگاه و حوزه‌های مقاومت و سالن‌های فرهنگی ورزشی بسیج و ورزشگاه های پانزده هزار نفری در مناطق محروم را به‌صورت رایگان در اختیار مراکز متولی در طرح های مسکن مهر ، مسکن ملی و طرح‌های بازآفرینی شهری در مناطق کم‌برخوردار قرار دهد .

آیینی افزود : بر اساس بند «د» برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی موضوع بند (الف) ماده (۵۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، بهسازی محیط‌های اسکان واقع در خارج از محدوده روستاها و خارج از محدوده و حریم شهرها و تامین زیرساخت و فراهم کردن حداقل خدمات عمومی اعم از مدرسه ، مسجد ، کتابخانه ، روشنایی محیط ، پایگاه بسیج ، پاسگاه و کلانتری در این مناطق ، شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان‌ها ، موظفند معادل سهم جمعیت ساکن در این مناطق از کل جمعیت هر استان را بر اساس آیین‌نامه اجرائی که به تصویب هیات وزیران می‌رسد ، از محل عوارض ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده صرف محرومیت‌زدایی و بهسازی مناطق فوق‌الذکر در همان استان کند .

آئینی در ادامه بر تشکیل ستاد بازآفرینی شهرستان تاکید کرد و گفت : باید در جلسات ستاد بازآفرینی شهری شهرستان ، نیازهای اعلام شده توسط ساکنان و نیازمندی‌های محلات هدف احصا و اولویت‌بندی شده و به استاندار به عنوان رییس ستاد بازآفرینی شهری استان جهت تصویب ارسال شود .

به گفته صفایی نماینده گناباد ، میزان بافت تاریخی در این شهر بسیار زیاد است که در نقاط مختلف پراکنده‌اند و این امر منجر به کندی روند نوسازی شده است .

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار نیز از تهیه بسته تشویقی مخصوص بافت‌های تاریخی خبر داد و گفت : درصددیم به منظور تشویق مالکان و سرمایه‌گذاران برای نوسازی و بهسازی بافت‌های تاریخی و رفع مشکلات این محدوده‎ها بسته تشویقی جداگانه‌ای را برای این موضوع تهیه کنیم .




مطالب مرتبط

آنچه امروز در میراث فرهنگی مورد توجه قرار دارد ؛ بارگاه است نه فقط یک جایگاه مکانیکی و کالبدی . در همه شهرها بارگاه‌های تاریخی وجود دارد که ممکن است منجر به ساخت یک عنصر تاریخی شده باشد . گاهی در بافت‌های تاریخی یک کوچه یک اثر تاریخی است و باید حفظ شود .

|

یکی از راهبردهای شرکت بازآفرینی شهری ایران ، برنامه ریزی از پایین به بالاست و رکن اساسی آن استفاده از ظرفیت دفاتر تسهیلگری است، به همین منظور به دنبال تقویت این دفاتر هستیم .

|

در میدان عمل ، خط مقدم جبهه برای رفع مشکلات کالبدی ، رفع معضلات اجتماعی و اقتصادی شهرها ، توانمندسازی ساکنان محلات هدف وکنترل ساخت و سازهای غیر مجاز شهرداری‌ها هستند و سازمان‌های دیگر نباید شهرداری‌ها را در این مسیر تنها بگذارند . در نظر داریم با کمک و یاری شهرداری‌ها و ...

|

برنامه اقدام مشترک در ۲۹۸ شهر و ۱۹۸۲ محله به تصویب ستادهای شهرستانی و استانی بازآفرینی شهری رسیده است که راهبری و پیگیری تحقق برنامه مصوب در طول برنامه هفتم پیشرفت از اهم اقدامات این دفتر به شمار می‌رود .

|

دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی باید در تعریف و اجرای پروژه‌های نوسازی و مرمتی در محدوده بافت‌های تاریخی به‌صورت الگو گام بردارند .

|

نظرات کاربران