در حال بارگذاری ...
  • ارائه بسته تشویقی دولت برای نوسازی بافت های فرسوده شهری

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران از شتاب‌گیری نوسازی مسکن در بازآفرینی شهری توسط دولت با ارائه بسته جامع تشویقی در چهار بخش اداری ، مالی‌ ، شهرسازی و زمین خبر داد .

    محمد آئینی در سومین جلسه ستاد بازآفرینی شهری خراسان جنوبی که با حضور استاندار برگزار شد افزود : تخفیف ۱۰۰ درصدی شهرداری‌ها و صدور یک ماهه پروانه در این بسته تشویقی دیده شده اما پایان‌کار و دیگر خدمات هم باید خارج از نوبت انجام شود . 

    وی با بیان اینکه تشویق‌های خودمالکی هم برای بافت‌های فرسوده دیده شده است اظهار داشت : تسهیلاتی از محل اشتغالزایی تبصره ۱۸ در نظر گرفته شده که ۳۵۰ میلیون تومان از این محل تسهیلات به متقاضیان داده می‌شود که ۱۵۰ میلیون تومان آن صفر درصد است . همچنین تشویق‌هایی برای بحث تراکم، کاربری تجاری در طبقه همکف و پارکینگ برای سازندگان مسکن در بافت‌های فرسوده دیده شده که می‌تواند نجات‌بخش مردم باشد . 

    آئینی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در دولت سیزدهم در قانون بودجه برای بافت‌های فرسوده دیده است گفت : امید است با این بسته جامع چند بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده شتاب دهیم.همچنین براساس تبصره ۱۱ قانون بودجه افرادی که در محدوده حاشیه شهرها سند ندارند برای تمامی تصرفات سند صادر می‌شود . همچنین ساخت مدرسه و درمانگاه از محل عوارض ماده ۳۹ نیز دیگر ظرفیت قانونی است که برای ساماندهی به بافت‌های فرسوده می‌توان از آن استفاده کرد .

    وی با تاکید بر اینکه منابع موجود محدود است افزود : باید پروژه‌های حوزه بازآفرینی شهری چند منظوره تعریف شود تا بتوان برای چند موضوع از آن استفاده کرد . 

    آئینی با اشاره به همدلی و همراهی دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی در بازآفرینی شهری گفت: آمار برگزاری ستاد در این استان خوب است اما انتظار می‌رود حداقل ماهانه یکبار جلسه ستاد و حداقل هر ۲ هفته کارگروه‌ها فعال شود . 

    وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در این استان برای بهسازی معابر ، خدمات زیربنایی و روبنایی اظهار داشت: اما موضوع مسکن مغفول مانده و نیاز است آمارهایی ارایه شود که بدانیم چند واحد فرسوده در خراسان جنوبی با اقدامات بازآفرینی کم شده است.همچنین لازم است که بدانیم برای چند واحد پروانه صادر شده و در واقع چند سقف لرزان در استان کم شده است .

    وی با تاکید بر لزوم محرومیت‌زدایی در بافت‌های فرسوده افزود: با توجه به زلزله‌خیز بودن استان خراسان جنوبی، جان مردم ساکن بافت های فرسوده در خطر بوده لذا یکی از شاخص‌های اصلی این محدوده‌ها ناپایداری بناها است و اگر زلزله‌ای رخ دهد این خانه‌ها آوار هستند زیرا بر اساس آمار رسمی سال  ۹۵، حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ بنای ناپایدار در این استان وجود دارد. 

    وی با بیان اینکه در این بناهای ناپایدار هیچ سازه فلزی و بتنی وجود ندارد عنوان کرد : اگر زلزله‌ای رخ دهد ساکنان این محلات امکان فرار ندارند در حالی که بیش از ۵۰ هزار نفر در این خانه‌ها ساکن هستند. 

    معاون وزیر راه و شهرسازی بر لزوم تقویت و شتاب بخشی بازآفرینی شهری در محلات هدف اظهار داشت: عملکرد فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی در این حوزه ارزیابی خواهد شد.

    وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم ادبیات بازآفرینی تغییر یافته است عنوان کرد : عمده مشکل در محلات هدف بازآفرینی فرسودگی و حاشیه نشینی نیست بلکه از بسیاری شاخص‌ها همچون خدمات و مسکن عقب ماندگی وجود دارد که دولت تلاش می‌کند فاصله بین محلات برخوردار و مناطق غیربرخوردار کم شود . 

    آئینی بر لزوم احصای شاخص‌های متوسط برخورداری در شهرها تاکید کرد و گفت : این شاخص‌ها در موضوعاتی از قبیل فضای سبز، آموزش، بهداشت و غیره باید احصا شود تا بدانیم در چه بخش‌هایی کمبود داریم . برنامه جامع اقدام مشترک هم با اولویت ساخت مسکن بر مبنای همین شاخص‌ها باید تدوین شود که در این خصوص اختیار کامل به استانداران داده شده است . البته در زمینه اقدام مشترک هر دستگاه باید به وظایف خود عمل کند و ستاد بازآفرینی شهری به عنوان مشوق از اعتبارات در اختیار سهمی به هر دستگاه متناسب به اقدامات انجام شده خواهد داد .

    وی با تاکید بر اینکه مردمی‌سازی از دیگر اهداف دولت در بازآفرینی شهری است گفت: برای این منظور باید از مشارکت خود مردم ، سرمایه‌گذاران و خیران استفاده شود . از طریق معین‌سازی در فضای کمک مومنانه نیز محلات برخوردار می‌توانند معین محلات کم‌برخوردار شوند و به این وسیله محلات با هم گره خورده و در کنار هم قرار گیرند . در شرایط تحریم‌های ظالمانه باید بحث‌های عمیق‌تری در نظر باشیم لذا بسته معیشتی ، مسایل پزشکی و اشتغال هم در محلات هدف مد نظر باشد تا از این طریق  یک لایه پایین‌تر بتوانیم با مشارکت دستگاه‌های حمایتی به توانمندسازی مردم کمک کنیم. 

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه لازم است خدمات پایه در این محلات ارایه شود تا مشارکت در حوزه کالبدی افزایش یابد افزود: دستگاه‌های معین در بیش از ۵۲ محله بازآفرینی شهری استان باید مشخص شود . 

    آئینی با اشاره به اینکه بر اساس هدفگذاری انجام شده تا سه سال آینده هیچ معبر خاکی نباید در کشور باشد گفت: با تخصیص قیر رایگان به محلات هدف بازآفرینی امید است که بتوان چهره محرومیت را برطرف کرد . در حال حاضر به طور میانگین ۳۳ درصد جمعیت شهری در محلات هدف بازآفرینی ساکن هستند لذا اعتبارات و قیر هم به همین تناسب باید به این سمت سوق داده شود. 

    معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص طرح فرزان بیرجند نیز گفت: در این طرح اداره راه و شهرسازی املاک زیادی تملک کرده که رها شده است اما امیدواریم بتوانیم با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و تشکیل تعاونی ها از این ظرفیت برای ساخت مسکن استفاده کنیم.




    مطالب مرتبط

    بر اساس سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی ، امکانات زیربنایی و رو بنایی و پایداری مسکن در مناطق کم برخوردار شهر باید به نسبت به سایر محدوده‌های برخوردار یافته همان شهر ارتقا یابد .

    |

    تاکید ویژه ستاد بازآفرینی شهری استان اصفهان بر تحقق برنامه اقدام مشترک و کاهش ۴ درصدی سالیانه سرانه بافت فرسوده است .

    |

    بافت‌های فرسوده پهنه‌های شهری جامانده و مولود شهرسازی ناعادلانه و نامتوازن به شمار می‌روند . فرآیند نوسازی این بافت‌ها تدریجی ، پیوسته ، منظم ، متوازن و هم افزاست . همچنین طرح‌های توسعه شهری باید به گونه‌ای باشند که راه خودشان را در بافت‌های فرسوده پیدا کنند .

    |

    قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب سال ۱۳۸۷ ، قانون حمایت از احیا ، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری مصوب سال ۱۳۸۹ و قانون حمایت از بافت‌های فرهنگی و تاریخی مصوب سال ۱۳۹۸ سه قانون مرتبط با بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری هستند و چگونگی تحقق اهداف ...

    |

    تا پایان شهریور ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۰۵ هزار واحد مسکن در بافت‌های فرسوده نوسازی شده است و خوشبختانه وزیر راه و شهرسازی تلاش و عملکرد مجموعه شرکت بازآفرینی شهری ایران درخصوص تولید مسکن که از سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری استخراج شده را مورد تایید قرار داد و بر آن صحه گذاشت .

    |

    نظرات کاربران