احیای بافت فرسوده هرمزگان تنها با مشارکت شرکتهای دانش بنیان ، بخش خصوصی و مردم امکان پذیر است
موضوع نوسازی در حوزه بازآفرینی شهری یک کار اولویت دار و فوری به شمار می آید و تجارب گذشته نشان داده دولت ها و شهرداری ها به تنهایی قادر به نوسازی این حجم از بافت ناکارآمد شهرها نیستند و باید با مشارکت بخش خصوصی ، شرکت های دانش بنیان و مردم این کار انجام شود .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان گفت : دولت ها و شهرداری ها به تنهایی قادر به نوسازی این حجم از بافت ناکارآمد شهرها نیستند و باید با مشارکت بخش خصوصی ، شرکت های دانش بنیان و مردم این کار انجام شود .
عباس کمالی در همایش آموزه های زلزله بم گفت : هرمزگان به واسطه قرار گیری در مرز جغرافیای قسمت های مختلف زمین ساختی از جمله مکران ، زاگرس و ایران مرکزی باعث تغییر و تنوع زیادی در لرزه خیزی است . علاوه بر گسل های متعدد این استان پیوسته در معرض زلزله های بزرگ و کوچک بوده که بعضا در مواردی باعث خسارات مالی و جانی بسیاری شده است لذا در حال حاضر پیشگیری ، نوسازی و مقاوم سازی واحد های مسکونی فرسوده بهترین راهکار است .
مدیرکل راه و شهرسازی تصریح کرد : بافت ناکارآمد در شهر بندرعباس بالغ بر ۴۰ درصد را شامل می شود از این رو به جهت جلوگیری از بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی در حاشیه شهرها ، یک همت ویژه از سوی ساکنین و سازندگان و سایر دستگاه ها را طلب می کند .
کمالی اضافه کرد : یکی از اهداف این رویداد ملی ، در خصوص بسته تشویقی شهرسازانه است که حدود دو ماه پیش از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده و به اطلاع شهرداران نیز رسیده است ، این بسته برای چهار گروه که اقدام به نوسازی در بافت های فرسوده می کنند ، دیده شده و برای هر گروه مشوق های مختلفی از جمله اعطای حداکثر دو طبقه تشویقی در نظر گرفته است .
وی با بیان اینکه نوسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی هزینه بر و زمان بر است ، گفت : با اتخاذ ساز و کارهای مناسب و کم هزینه مانند استفاده از فناوری های نوین ساختمانی و با همکاری شرکت های دانش بنیان در بخش ساخت و ساز می توان این امر را تسریع کرد .
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان با اشاره به اینکه احیای بافت فرسوده تنها با مشارکت شرکت های دانش بیان و بخش خصوصی امکان پذیر است ، اظهار داشت : موضوع نوسازی در حوزه بازآفرینی شهری یک کار اولویت دار و فوری به شمار می آید و تجارب گذشته نشان داده دولت ها و شهرداری ها به تنهایی قادر به نوسازی این حجم از بافت ناکارآمد شهرها نیستند و باید با مشارکت بخش خصوصی ، شرکت های دانش بنیان و مردم این کار انجام شود .
وی با اشاره به طراحی ساز و کار مناسب برای پاسخ به نیاز تامین مالی در جهت احیای بافت های ناکارآمد ، گفت : تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده ذیل طرح نهضت ملی مسکن است و بانک ها مکلفند بدون لحاظ شرایط چهارگانه طرح نهضت ملی مسکن مثل فرم "ج" و سکونت ۵ ساله، وام را پرداخت کنند ، همچنین تخفیفات حداقل ۵۰ درصد تا ۱۰۰ درصد جهت عوارض پروانه و تراکم ساخت نیز در نظر گرفته شده است .