در حال بارگذاری ...
  • نوسازی بافت‌های فرسوده راهکاری برای تحقق تولید مسکن با کمترین عوارض برای مردم و دولت

    در سنوات گذشته سیاست‌های دولت‌ها برای تولید مسکن صرفا مبتنی بر ساخت مسکن در شهرهای جدید ، شهرک‌ها و ایجاد شهرهای جدید بود که با عوارضی برای مردم و ساکنان و همچنین دولت همراه می‌شد که بخشی از آن عوارض سبب افزایش مساحت بافت فرسوده شد .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، عضو کمیسیون عمران مجلس ابلاغ بسته ۱۹ بندی تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده وزارت راه و شهرسازی را یکی از بهترین راهکاری تحقق تولید مسکن با کمترین عوارض برای مردم و دولت عنوان کرد .

    اسماعیل حسین‌زهی در خصوص ابلاغ بسته ۱۹ بندی تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده و تحقق سیاست های دولت برای تامین مسکن در بافت‌های فرسوده اعلام کرد : قوانین و مشوق‌هایی از سال‌های گذشته در بافت‌های فرسوده اعمال شد که همگی آنها برای سرعت دادن به روند نوسازی در بافت فرسوده بود اما با ابلاغ بسته تشویقی نوسازی توسط وزیر راه و شهرسازی که هم انبوه‌سازان و هم سازندگان خرد را در برمی‌گیرد روند مناسبی برای تحقق اهداف دولت در تامین مسکن با نوسازی بافت‌های فرسوده فراهم شده است .

    نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لرزه‌خیز بودن کشور و ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده توضیح داد : در سنوات گذشته سیاست‌های دولت‌ها برای تولید مسکن صرفا مبتنی بر ساخت مسکن در شهرهای جدید ، شهرک‌ها و ایجاد شهرهای جدید بود که با عوارضی برای مردم و ساکنان و همچنین دولت همراه می‌شد که بخشی از آن عوارض سبب افزایش مساحت بافت فرسوده شد . انتظار می‌رود تا با سیاست جدید دولت در تولید مسکن علاوه بر ساخت مسکن در شهرهای جدید ، شهرک‌ها و یا استان‌های سراسر کشور ، نوسازی بافت فرسوده نیز سرعت لازم را بگیرد و بدین ترتیب شاهد تحقق شعار دولت در اجرای قانون جهش تولید مسکن باشیم.

    حسین‌زهی تصریح کرد : در بسته جدید تشویقی همراهی سایر ارکان دولت از جمله وزارت کشور ، استانداری‌ها و شهرداری‌ها با وزارت راه و شهرسازی می‌تواند علاوه بر ایجاد انگیزه برای تولید کنندگان و ساکنان بافت‌های فرسوده سبب تقویت سرمایه‌گذاری در بافت و جلب مشارکت مردمی شود .

    وی ارتباط موثر مدیریت شهری و ساکنان را در نوسازی بافت‌های فرسوده از ویژگی‌های بسته تشویقی عنوان کرد و افزود : مجوز طبقات مازاد، هم در سطح و هم در ارتفاع می‌تواند از جمله عوامل تشویقی برای سازندگان و مردم باشد که این ها در بسته تشویقی ۱۹ بندی دیده شده است .

    حسین‌زهی بر همراهی بیشتر بانک‌ها با ارایه تسهیلات کم بهره به سازندگان و مردم در بافت‌های فرسوده تاکید کرد و گفت : ضرورت دارد تا برای اجرای بهینه این طرح و تحقق اهداف دولت در تولید مسکن ، نظارت عالیه وزارت راه و شهرسازی در ساخت واحدها افزایش یابد تا علاوه بر رشد تولید مسکن ، شاهد ارتقای کیفیت ساخت و ساز باشیم و با معضلاتی که سال های گذشته در بروز حوادث و تخریب ساختمان‌ها مواجه بودیم کمتر مواجه شویم .




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در پیش‌جلسه شورای‌عالی مسکن گفت : تولید مسکن در کشور بر مبنای برنامه ...

    |

    پروژه نهضت ملی مسکن گروه ساخت گالیکش در زمین به مساحت بیش از یک هکتار و در ۳۰ بلوک چهار واحدی و مجموعاً ۱۲۰ واحد در حال اجرا است .

    |

    حدود ۸۰۰ هزار نفر از متقاضیان که در دولت‌های پیشین اقدام به واریز وجوه کرده‌اند ، باید به مسکن متناسب با شأن آنان دست یابند . این موضوع در شورای‌عالی مسکن مطرح و تصمیم‌گیری‌های لازم جهت تسهیل امور و واگذاری ساختمان‌های در دست ساخت انجام خواهد شد .

    |

    هفت هزار پروژه مسکن در سه شهرستان فیروزآباد ، فراشبند و قیر و کارزین شروع شده که تاکنون فقط به ۵۰۰ پروژه تسهیلات اختصاص یافته است . قطعاً پیگیری خواهیم کرد تا در کنار سایر قراردادهایی که به مرحله دریافت تسهیلات نرسیده ، تخصیص تسهیلات به این پروژه‌ها نیز محقق شود .

    |

    بافت‌های فرسوده پهنه‌های شهری جامانده و مولود شهرسازی ناعادلانه و نامتوازن به شمار می‌روند . فرآیند نوسازی این بافت‌ها تدریجی ، پیوسته ، منظم ، متوازن و هم افزاست . همچنین طرح‌های توسعه شهری باید به گونه‌ای باشند که راه خودشان را در بافت‌های فرسوده پیدا کنند .

    |

    نظرات کاربران