در حال بارگذاری ...

هدف گذاری برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد در بافت‌های فرسوده کشور

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت : تا به امروز ۱۳۷ هزار و ۸۰۰ واحد در محدوده بافت‌های فرسوده کشور در حال ساخت است که امیدواریم به رقم ۲۰۰ هزار واحد در این بافت‌ها دست یابیم .

محمد آیینی در خصوص آخرین وضعیت بافت‌های فرسوده در کشور با یادآوری اینکه بافت‌های فرسوده در کشور بر سه گونه است ، گفت : برخی از این بافت‌ها به صورت سکونت‌گاه‌های غیررسمی و حاشیه‌ای بوده و راهبرد و برنامه دولت برای این نوع سکونت‌گاه‌ها بر اساس آنچه که در سند ملی توانمندسازی سکونت‌گاه‌های غیررسمی آورده شده ، در محلاتی که ادامه زیست انسانی قابل انجام است، این محلات باید ساماندهی شود .

وی ابراز کرد : همچنین محلاتی مشابه کوی فلسطین زنجان بنا به دلایلی که ادامه زیست انسانی در آن امکان‌پذیر نیست ، بحث جابه‌جایی این محلات مطرح می‌شود .

وجود یک هزار و ۳۵۳ محله حاشیه‌ای در کشور

معاون وزیر راه و شهرسازی ، از وجود یک هزار و ۳۵۳ محله حاشیه‌ای در کشور خبر داد و گفت : از این تعداد حدود ۱۰ درصد از محلات از نوع مناطق کوی فلسطین زنجان است و باید نسبت به جابه‌جایی آن اقدام کرد .

آیینی با بیان اینکه در سایر محلات برنامه ساماندهی داریم و مهم‌ترین برنامه ساماندهی نیز بحث سنددار کردن واحدهای مسکونی این محلات است ، ادامه داد : نزدیک به ۷۰ درصد منازل مسکونی واقع در این محلات فاقد اسناد رسمی بوده و به همین خاطر واحدهایی که نیاز به جابه‌جایی ندارد ، بحث سنددار کردن واحدهای مسکونی مطرح است ، به همین خاطر از مالکان این واحدها دعوت می‌کنیم از ظرفیت قانون تعیین تکلیف اراضی استفاده کرده و اسناد غیررسمی خود را به اسناد رسمی تبدیل کنند .

وی ، گام بعدی در این محلات را تامین خدمات عنوان کرد و افزود : متاسفانه در این مناطق صرفاً به امر ساخت مسکن پرداخته و کمتر به خدمات آموزشی ، بهداشتی ، درمانی ، انتظامی و ورزشی رسیدگی شده است ، به همین خاطر ستادهای بازآفرینی شهرستان‌ها موظف‌اند این نیازها را احصا کرده و در قالب ستاد بازآفرینی شهری آن را مصوب و آنگاه تقسیم کار بین دستگاه‌ها انجام شود .

بهسازی و آسفالت ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر از معابر بافت فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی ، با یادآوری اینکه یکی از مواردی که بیش از همه در این محلات به چشم می‌خورد ، معابر خاکی این محلات بوده و می‌توان گفت به بدترین چهره محرومیت در این محلات تبدیل شده است ، بیان داشت : طبق آمار نزدیک به ۶۰ درصد این محلات دارای معابر خاکی بوده و طی دو سال گذشته حدود ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر از این معابر بهسازی و آسفالت شده است و رویکرد دولت در این راستا این است که همه معابر خاکی بهسازی شود.

نگاه دولت در حوزه بافت‌های فرسوده ، تشویق مردم و بخش خصوصی است

آیینی با تاکید بر اینکه نگاه دولت در حوزه بافت‌های فرسوده، تشویق مردم و بخش خصوصی است ؛ چرا که این نگاه به روند نوسازی بافت‌های فرسوده شتاب بیشتری می‌دهد ، افزود : تا به امروز ۱۳۷ هزار و ۸۰۰ واحد در محدوده بافت‌های فرسوده کشور در حال ساخت است که امیدواریم به رقم ۲۰۰ هزار واحد در این بافت‌ها دست یابیم . در خصوص بافت‌های فرسوده تاریخی نیز خوشبختانه سرفصل تسهیلات و مرمت‌سازی برای بافت‌های فرسوده تاریخی تعریف شده و این اقدام برای اولین‌بار در این دولت اتفاق افتاده است .

معاون وزیر راه و شهرسازی ، در ادامه با اشاره به بازدید خود از کوی فلسطین زنجان ، جابه‌جایی این منطقه را جزو مصوبات سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان زنجان عنوان کرد و گفت : با توجه به بازدیدهای به عمل آمده، دو مشکل حریم راه‌آهن و بالا بودن سطح آب‌های سطحی در این منطقه مشاهده شد که اهالی این منطقه بیشتر به واسطه بالا بودن سطح آب‌های سطحی از آن رنج می‌کشند ، به همین خاطر اولین تشخیص و تصمیم برای رفع این مشکل ، جابه‌جایی کوی فلسطین بود .

آئینی با یادآوری اینکه مقرر شد با انجام کار کارشناسی در راستای نحوه جابه‌جایی کوی فلسطین زنجان اقدام شود ، تصریح کرد : یکی از تصمیمات مهم در این راستا بحث مدل مالی این قضیه بود که باید نسبت به تامین آن تصمیمات لازم اتخاذ می‌شد و در کل همه تصمیمات در راستای تسریع در جابه‌جایی این منطقه خواهد بود .

وی با اشاره به اینکه ابتدا به ساکن اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان نسبت به احداث واحدهایی در راستای همین جابه‌جایی اقدام کرده است ، تاکید کرد : این در حالی است که باید بدانیم نحوه واگذاری این واحدها به چه صورت خواهد بود و این خود نیاز به بررسی‌های کارشناسانه داشته و تصمیمات نهایی در این خصوص نیز بعد از این سفر اتخاذ خواهد شد .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت : شتاب بخشی به نوسازی بناهای ناپایدار و سقف‌های لرزان در محدوده بافت‌های فرسوده ...

|

در گذشته مشوق‌های شهرسازانه بیشتر مربوط به تراکم و در قالب دو طبقه بود اما با تصویب بسته تشویقی ۱۹ بندی مشوق‌های جدیدی برای نوسازی در بافت‌های فرسوده ارائه شده و توان شهرداری‌ها برای ارائه تسهیلات شهرسازانه افزایش یافته‌ است . انتظار می‌رود با اعطای این مشوق‌ها و نیز ...

|

این عملکرد حاصل سیاست‌گذاری‌های صحیح ، انتخاب راهبردهای به‌جا و واگذاری کار به خود مردم و تقویت میزان مشارکت مردمی است .

|

در دولت سیزدهم در حوزه محرومیت‌زدایی و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی بیش از ۳ هزار کیلومتر معابر خاکی محلات کمتر برخوردار سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده در ۵۳۰ شهر با تأمین قیر رایگان آسفالت شد .

|

ارائه مشوق‌های گوناگون از جمله مشوق‌های شهرسازانه و همچنین مشوق‌های حقوقی و قانونی بستری مناسب برای نوسازی فراهم کرده است که در کنار سود تسهیلات پایین‌تر نسبت به دیگر روش‌های ساخت می‌تواند روند نوسازی بافت‌های فرسوده را تسریع کرده و به فرایند نو شدن شهرها که در تمامی ...

|

نظرات کاربران