اجرای بسته تشویقی کالبدی در ۱۰۶ شهر
به منظور تشریح و ترویج سیاستهای تشویقی شهرسازی و لزوم اجرایی شدن آن در شهرها با هدف افزایش میزان نوسازی مردمی مسکن در محلات فرسوده و ناکارآمد، جلسات متعددی با حضور مدیران و مسئولین در سطوح استانی و شهری ، سرمایهگذاران و توسعهگران و ساکنان بافتهای فرسوده برگزار شده است .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، تحقق بسته تشویقی کالبدی و شناسایی محلات مشمول و غیرمشمول (موضوع بند ۱ و ۳ مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مبنی بر ضرورت تامین سرانه خدمات عمومی حداقل به میزان یک سوم سرانه مصوب و فضای سبز مقیاس محله و ناحیه جهت برخورداری از مشوقها) تاکنون در ۱۰۶ شهر در ۲۲ استان محلات مشمول مصوبه در حال احصا و یا در کمیسیون ماده ۵ مصوب شده است .
در راستای تحقق ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن و استفاده از اراضی درون شهری در بافت فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی و همچنین تکلیف محوله مطابق بند (پ) مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مبنی بر آسیبشناسی موانع کالبدی و فضایی ناشی از اعمال ضوابط و مقررات طرحهای توسعه و عمران در بافتهای مذکور و ارایه سیاستهای کالبدی متضمن تشویق نوسازی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری ، این شرکت با هماهنگی معاونت شهرسازی و معماری و سازمان شهرداریها و دهیاریها و با اخذ دیدگاهها و نظرات صاحبنظران در حوزه آکادمیک ، حرفهای ، مدیران مسئول و ساکنین و مالکان بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری ، نسبت به تدوین «سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محلهای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری» اقدام کرد که شهریور سال گذشته در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسید .
سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی مذکور به منظور تسریع و تسهیل نوسازی و ایجاد انگیزه برای توسعهگران ، سرمایهگذاران و مالکان اراضی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری و در راستای ارتقای کیفیت محیطی و تامین خدمات مورد نیاز این محلات در چهارگروه بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری ، نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلهای ، نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری و نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع در قالب افزایش تراکم ، تسهیل در ضوابط پارکینگ ، تسهیل در ضوابط معماری ، اختلاط کاربریها و ... در نظر گرفته شده است .
همچنین در صورت ضرورت ، امکان تدوین مشوقهای کالبدی بهسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد خاص هر شهر در چارچوب سیاستها و ضوابط این مصوبه و با توجه به ساختار طرح جامع و شرایط ویژه هر شهر جهت تصویب در کمیسیون ماده ۵ نیز فراهم آمده است .
به منظور تحقق بسته تشویقی کالبدی و شناسایی محلات مشمول و غیرمشمول (موضوع بند ۱ و ۳ مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مبنی بر ضرورت تامین سرانه خدمات عمومی حداقل به میزان یک سوم سرانه مصوب و فضای سبز مقیاس محله و ناحیه جهت برخورداری از مشوقها) تا کنون در ۱۰۶ شهر در ۲۲ استان محلات مشمول مصوبه در حال احصا و یا در کمیسیون ماده ۵ مصوب شده است .
همچنین مصوبه «سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله ای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری» در ۵۸ شهر در ۱۶ استان در حال اعمال است و در ۷۵ شهر در ۱۹ استان نیز به منظور در نظر گرفتن شرایط زمینهای ، بسته تشویقی بومی در حال تدوین و اجراست .
به منظور تشریح و ترویج سیاستهای تشویقی شهرسازی و لزوم اجرایی شدن آن در شهرها با هدف افزایش میزان نوسازی مردمی مسکن در محلات فرسوده و ناکارآمد، جلسات متعددی با حضور مدیران و مسئولین در سطوح استانی و شهری ، سرمایهگذاران و توسعهگران و ساکنان بافتهای فرسوده برگزار شده است .
علاوه بر این به منظور رصد و پایش اقدامات شهرداریها در خصوص صدور پروانه نوسازی و اطلاع از تعداد واحد های مسکونی در حال نوسازی در محلات فرسوده و ناکارآمد شهری ، سامانه ستادهای بازآفرینی شهری راهاندازی که از طریق این سامانه ، امکان درج گزارش دورهای اجرای بسته تشویقی شهرسازی توسط شهرداریها فراهم شده و تاکنون دادههای مربوط به ۲۴ شهر در ۱۲ استان در سامانه مذکور درج شده است .