شتاببخشی به نوسازی بافتهای فرسوده با بکارگیری بستههای تشویقی
بستههای تشویقی در هر شهرستان باید به گونهای باشد که باعث تشویق سازندگان و سرمایه گذاران در محلات کم برخوردار شود ؛ اگر سرمایه گذاران و سازندگان در نوسازی بافتهای فرسوده ورود کنند به راحتی میتوانند از تسهیلات نهضت ملی بانک مسکن بهرهمند شوند .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، به منظور تبیین و پیشبرد بسته ۱۹ بندی تشویقی کالبدی برای نوسازی بافتهای فرسوده شهری، جلسه ای با حضور معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ، سرپرست راه و شهرسازی گیلان ، شهرداران شهرهای گیلان و معاونین شهرداران استان در سالن اجتماعات اداره کل راه وشهرسازی گیلان برگزار شد.
در همایش هم اندیشی با شهرداران شهرهای گیلان با محوریت بازآفرینی بافتهای فرسوده شهری که با حضور محمد آئینی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری ایران ، محمدرضا فلاحتگر سرپرست راه و شهرسازی گیلان و شهرداران شهرهای استان برگزار شد ، بر ضرورت برنامه ریزی برای ساکنین بناهای ناپایدار و بکارگیری بندهای تشویقی ۱۹گانه تاکید شد .
در این همایش آئینی معاون وزیر ومدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ، ارتقای کیفی زندگی شهری و شهروندان را از مأموریتهای راه و شهرسازی و مدیریت شهری عنوان کرد و گفت : بازآفرینی شهری یک تیر با چندین نشان است و سبب ایمن بخشی در شهرها میشود .
وی با تاکید بر مردمیسازی در بخش بازآفرینی شهری تصریح کرد : باید بسترهای بازآفرینی بافت فرسوده و نوسازی این بافتها را برای مردم فراهم کرد و تجارب گذشته سبب شد تا در دولت بستههای تشویقی مختلف تدوین شود . بستههای تشویقی در هر شهرستان باید به گونهای باشد که باعث تشویق سازندگان و سرمایه گذاران در محلات کم برخوردار شود ؛ اگر سرمایه گذاران و سازندگان در نوسازی بافتهای فرسوده ورود کنند به راحتی میتوانند از تسهیلات نهضت ملی بانک مسکن بهرهمند شوند .
مدیرعامل شرکت بازآفرینی ایران تاکید کرد : به طور قطع بستههای تشویقی مردم شهرستانهای استان گیلان متفاوت بوده بنابراین شایسته است تا شهرداران باتوجه به اقلیم و شرایط شهرهای خود در جزئیات بستههای تشویقی دخل و تصرف کنند .
وی با تاکید بر لزوم کمک شهرداران در ارتقا کیفیت زندگی مردم تصریح کرد: داشتن یک کوچه مناسب برای مردم در سکونتگاههای رسمی نهایت خواسته آنان است .
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با ارجاع به قانون حمایت از احیاء و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارامد شهری گفت : باید طرح تخفیفی عوارض شهری در راستای نوسازی شهری لحاظ شود و طبق ماده ۱۶ قانون حمایت از ساکنین بافتهای فرسوده ، مالکان بافتهای فرسوده حق اخذ تخفیف ۵۰ درصدی در عوارض و تراکم از شهرداریها را دارند . کوتاه کردن پروسههای مربوط به ارائه پروانه ساخت منجر به دریافت سریعتر عوارض در بافتهای نوسازی شده خواهد شد .
آئینی با اشاره به اتمام معابر خاکی در استان در آینده نزدیک یادآور شد : در بحث قیر خوشبختانه در گیلان ، شهرهای رشت ، آستانه اشرفیه ، لنگرود ، فومن ، بندر کیاشهر ، صومعه سرا ، رودسر و احمد سرگوراب در محدوده بافتهای فرسوده خود معبر خاکی ندارد و به عبارتی برای اتمام کل معابر خاکی در محدوده بافتهای فرسوده حدود ۱۷۰۰ تن قیر نیاز است .
گفتنی است در این همایش شهرداران شهرهای رشت ، رودسر ، آستانه اشرفیه به بیان دیدگاههای خود در حوزه بازآفرینی شهری پرداختند .