ثبت ۸۰۰ هزار واحد مسکونی خودمالکی در طرح نهضت ملی مسکن
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در نشست تخصصی نهضت ملی مسکن ، به تشریح وضعیت ساخت مسکن در استانهای مختلف پرداخت و گفت : پیشرفت ساخت پروژههای مسکن در استانها ، بهصورت هفتگی بررسی میشود .
ابوالفضل نوروزی در نشست تخصصی نهضت ملی مسکن که با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیران راه و شهرسازی استانها برگزار شد ، به تشریح وضعیت ساخت مسکن در استانهای مختلف پرداخت .
نوروزی با تشریح وضعیت مسکن خودمالکی ، آمار کشوری آن را ۸۰۰ هزار واحد مسکونی اعلام کرد و افزود : دستورالعمل ها به استان ها ابلاغ شده و ۳۷۸ هزار واحد مسکونی نیز به بانک معرفی شده است .
به گفته نوروزی برای ۱۴۸ هزار واحد قرارداد منعقد شده است که استان سمنان بیشترین پیشرفت را در کشور داشته است .
وی با بیان اینکه وضعیت خودمالکی استان به استان بررسی میشود ، اضافه کرد : جزییات پروژه ها در سامانه رصد میشود و پیشرفت ساخت به صورت هفتگی مورد بررسی قرار میگیرد .
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ۲۲۵ هزار واحد که در مرحله فونداسیون هستند اشاره کرد و ادامه داد : در برنامه ابلاغ شده خراسان جنوبی و زنجان پیشتاز هستند که به مرحله اتمام اسکلت رسیده اند .
همچنین در موضوع مسکن روستایی ۳۳۰ هزار واحد قرارداد منعقد کرده اند که استانهای هرمزگان ، سمنان ، گلستان ، خراسان شمالی ، ایلام ، بوشهر و سیستان و بلوچستان از برنامه جلو هستند . در بافت فرسوده نیز تهران ۵۰ درصد برنامه ۴ ساله ابلاغی را انجام داده است و از سایر استانها جلوتر است که پس از تهران ، خراسان رضوی و یزد قرار دارند .
نوروزی اعلام کرد : عملکرد ساخت هر استانی که جلوتر باشد موفق به جذب تسهیلات بیشتری میشود . در خصوص درصد انعقاد قرارداد نسبت به برنامه ابلاغی نهضت ملی مسکن ، استانهای خراسان جنوبی و زنجان و سپس سمنان عملکرد خوبی داشته اند .
همچنین در نشست یاد شده ، درصد انعقاد قرارداد واحدهای معرفی شده تسهیلات روستایی نیز بررسی شد که استانهای خراسان جنوبی ، خراسان شمالی ، زنجان ، لرستان ، هرمزگان و چهارمحال و بختیاری در این حوزه عملکرد مثبتی داشتند . استانهای اردبیل ، زنجان و قزوین در خصوص درصد انعقاد قرارداد تعداد واحدهای معرفی شده اجاره ۹۹ ساله ، سه رتبه اول را دارا هستند .
گفتنی است در این نشست عملکرد ساخت کل کشور استان به استان تشریح شد و از منظر بافت فرسوده ، خودمالکی ، روستایی ، مسکن حمایتی و غیره مورد ارزیابی قرار گرفت .