در حال بارگذاری ...

ابلاغ طرح جامع شهر قوچان

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار خراسان رضوی ، طرح جامع شهر قوچان را ابلاغ کرد .

بر اساس این مصوبه ، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۲۹ آبان ۱۴۰۲ طرح جامع شهر قوچان مصوب جلسات مورخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ و ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان خراسان‌رضوی را با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۱ آبان ۱۴۰۲ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داده و  به شرح زیر تصمیم گرفت :

الف ) در خصوص کلیات طرح و محدوده شهری

۱. جمعیت شهر معادل ۱۲۳ هزار نفر در سال افق ۱۴۱۵ مورد تائید قرار گرفت .

۲. با توجه به اعلام فرماندار محترم قوچان مبنی بر موافقت با الحاق روستای هی‌هی به محدوده شهری (نامه شماره ۲۷۰۸/۱/۳۸۴۵ مورخ ۱۳ آبان ۱۴۰۲)، ضمن تائید الحاق مذکور مقرر شد فرایند اصلاحات در تقسیمات کشوری پیگیری و نتیجه پیش از ابلاغ مدارک طرح به دبیرخانه شورای‌عالی ارائه شود .

۳. حریم و حاشیه قانونی راه مواصلاتی مشهد – باجگیران مطابق اعلام نظر راهداری به جهت حفظ سطح سرویس معبر و الزامات ایمنی مترتب بر مقیاس عملکردی به طور کامل و در تمامی نقاط اتصالی با بافت شهری از محدوده خارج شود. به تبع این امر اراضی واقع در شمال محور پس از حذف حریم و حاشیه قانونی راه به صورت محدوده منفصل شهری مطابق کاربری وضع موجود تثبیت شوند .

۴. حریم حفاظتی پادگان تیپ ۲۷۷ پیاده ارتش از محدوده شهری خارج و ملاحظات موثر بر استقرار عملکردهای شهری در بخش‌های متداخل با حریم امنیتی پادگان مطابق استعلام از اداره‌کل مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل - منطقه‌ شرق وزارت دفاع  (نامه شماره ۲۸۹/۸/۴۳۸۰/۰۲ مورخ ۱۳ آبان ۱۴۰۲) مبنای طرح قرار گیرد .

۵. با عنایت به «نوعیت درجه ۱ اراضی زراعی»، «عدم نیاز شهر به اراضی مذکور ، عدم تحقق تراکم ساختمانی طرح مصوب مورد عمل» و تهدید توسعه آتی شهری ، الحاق اراضی زراعی در سمت جنوب‌غربی محدوده مورد تائید قرار نگرفت و مقرر شد تعهدات احتمالی مدیریت شهری مرتبط با گشایش بلوار شهدا در سنوات گذشته ، در قالب تخصیص یک پلاک از سمت شرقی محور (در حد مصوب مرجع استانی) به کاربری های‌ تجاری ، خدماتی انتفاعی و غیرانتفاعی با مقیاس عملکرد شهری و فراشهری (گردشگری ، کارگاهی شهری ، خدمات دروازه‌ای و ...) در حریم شهر پیگیری شود . همچنین عواید حاصله مدیریت شهری از الحاق حدود ۲۰۰ هکتار اراضی در بخش شمال شرقی در این خصوص می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد .

۶. با عنایت به عبور گسل از بخش شمالی شهر ضمن اعلام ضرورت انعکاس حریم گسل در کلیه اسناد طرح، هرگونه پیش‌بینی کاربری جدید در این بخش‌ها ممنوع بوده و رعایت دستورالعمل ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی موضوع مصوبه مورخ اول دی ۱۳۹۹ شورای‌عالی در خصوص مستحدثات موجود در این قسمت مورد تاکید است .

۷. عناوین کاربری‌های پیشنهادی در اسناد طرح از جمله کاربری سکونت موقت ، آموزشگاه ویژه ، اداری غیردولتی ویژه و ... وفق مصوبه مورخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۹ شورای‌عالی (تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربری های شهری و تعیین سرانه آنها) اصلاح شود .

۸.  عرصه و حریم آثار تاریخی تعیین شده براساس آخرین اعلام نظر سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در اسناد طرح منعکس شود .

۹. کلیه حریم‌های تاسیساتی مطابق آخرین استعلام از شرکت برق منطقه‌ای در اسناد طرح تحت کاربری حریم نمایش داده شوند .

۱۰. مطالعات پدافند غیرعامل مطابق با محورهای ۲۲ گانه مندرج در مصوبه مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورای‌عالی اصلاح شود .

ب ) در خصوص تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن

۱۱. تاکید می‌شود ، هرگونه اقدام در خصوص اراضی الحاقی توافقی با اشخاص در طرح نهضت ملی مسکن واقع در سمت شمال‌شرقی شهر ، موقوف به نهایی شدن توافق با سازمان ملی زمین و مسکن و اعلام آن به دبیرخانه شورای‌عالی است و در صورت عدم احراز مالکیت دولت، این اراضی کمافی‌السابق با کاربری زراعی در حریم شهر تثبیت خواهند شد .

۱۲. هرگونه اقدام در خصوص اراضی زراعی الحاقی واقع در شمال‌شرقی محدوده (متعلق به آستان قدس رضوی) موکول به حصول توافق در خصوص کل این اراضی با سازمان ملی زمین و مسکن خواهد بود . در غیر این صورت اراضی مذکور تحت کاربری زراعی و باغی در محدوده شهر تثبیت خواهند شد .

پ ) در خصوص حریم شهری

۱۳. خط حریم شهر در بخش شرقی با الحاق کمافی‌السابق روستاهای واقع در حریم قبلی ، به حد حریم قبلی با حداکثر تطابق با عوارض جغرافیایی طبیعی و مصنوع قابل کنترل بازنگری شود .

۱۴. نظر به لزوم مدیریت توسعه در پیرامون بلافصل شهر ، خط حریم ضمن توسعه در سمت جنوب غربی بر عوارض قابل کنترل (حداکثر تا حد حریم مصوب مورد عمل) منطبق شود .

۱۵. موقعیت بستر و حریم رودخانه اترک مطابق استعلام از شرکت آب منطقه‌ای در کل مسیر متداخل با حریم شهری در اسناد طرح منعکس شود .

۱۶. مقرر شد مشاور طرح مکان مناسب جهت استقرار ایستگاه راه‌آهن را جهت اتخاذ تصمیمات بعدی در کمیته مکان یابی ایستگاه‌های راه‌آهن ، مطابق با اولویت‌های شهرسازانه ارائه کند .

در پایان مصوبه تاکید شده است : در اجرای ماده ۴۲ آئین‌نامه نحوه بررسی طرح‌ها و . . . ، اسناد و مدارک طرح پس از اصلاح بر اساس نظر شورای‌عالی ، جهت ابلاغ به مراجع ذی ربط در اختیار دبیرخانه شورای‌عالی قرار گیرد .




مطالب مرتبط

طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک مسکونی در شهرستان شاهرود در راستای تامین اراضی موردنیاز طرح نهضت ملی مسکن و اقشار مختلف جامعه و همچنین استقرار کارکردهای دارای مزیت ، در اراضی واقع در محور شاهرود - گرگان و در خارج از حریم شهرهای شاهرود ، بسطام و مجن با مساحت ۴۰۷ هکتار به تصویب ...

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با مدیرکل دبیرخانه ...

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار کرمانشاه مصوبه شورا را در خصوص الحاق اراضی پشته کش به ...

|

در استان زنجان ۲۲ هزار و ۱۸۲ نفر در طرح نهضت ملی مسکن تخصیص پروژه شدند .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، جلسات پایش پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن با هدف تسریع در روند اجرایی پروژه‌ها ، لزوم پایش مستمر پروژه‌ها ، احصا و رفع ...

|

نظرات کاربران