در حال بارگذاری ...

سکونت ۱۱.۹۰۰ نفر در ۶۴ محله سکونت‌گاه غیررسمی استان اصفهان

در دهه‌های اخیر به‌تدریج محلات نابسامان و سکونتگاه های غیررسمی ، به طور عمده در حاشیه شهرهای بزرگ کشور ، خارج از برنامه رسمی توسعه شهری و به صورت خودرو شکل گرفت و گسترش یافت ، این محلات خودرو یا حاشیه نشین ، به بیان درست تر اسکان غیررسمی نامیده شده اند و کارکرد اصلی آنها تامین زمین و الگوی ساخت متناسب با توان مالی گروههای کم درآمد اغلب مهاجر بود .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت : بیش از ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر جمعیت در سکونت‌گاه‌های غیررسمی استان اصفهان با مساحت یک‌هزار و ۵۲۹ هکتار سکونت دارند .

علیرضا قاری قرآن در خصوص وضعیت سکونت‌گاه های غیررسمی استان اظهار کرد : به طور کلی بافت فرسوده شهری را می توان کل و یا بخشی از فضای شهری دانست که نظام زیستی آن ، هم از حیث ساخت و هم از حیث کارکرد اجزای حیاتی خود ، دچار اختلال و ناکارآمدی شده است . از ویژگی بافت‌های فرسوده شهری می توان به فرسودگی کالبد ، عدم دسترسی به درون بافت ، تاسیسات زیربنایی نامناسب ، مشکلات زیست‌محیطی و بالابودن حجم آلودگی ، کمبود امکانات گذران فراغت ، فقر ، محرومیت ، آسیب‌پذیری در برابر زلزله ، سرانه کم خدمات ، تراکم جمعیت بالا ، تراکم ساختمان‌های کم دوام و ناامنی و معضلات اجتماعی اشاره کرد .  

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد : طبق شاخص‌هایی که توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری صورت گرفته ، ویژگی های بافت فرسوده ، ناپایداری (معرف فقدان سیستم سازه‌ای مناسب و غیرمقاوم بودن ابنیه) ، نفوذناپذیری (معرف عدم دسترسی‌های مناسب و قابلیت معابر با عرض کافی برای حرکت سواره) و ریزدانگی (معرف فشردگی بافت و کثرت قطعات (پلاک های تفکیک زمین) کوچک با مساحت کم) را شامل می‌شود .  

وی بیان کرد : در دهه‌های اخیر به‌تدریج محلات نابسامان و سکونتگاه های غیررسمی ، به طور عمده در حاشیه شهرهای بزرگ کشور ، خارج از برنامه رسمی توسعه شهری و به صورت خودرو شکل گرفت و گسترش یافت ، این محلات خودرو یا حاشیه نشین ، به بیان درست تر اسکان غیررسمی نامیده شده اند و کارکرد اصلی آنها تامین زمین و الگوی ساخت متناسب با توان مالی گروههای کم درآمد اغلب مهاجر بود .  

قاری قرآن افزود : این گونه سکونتگاه ها که سیمای نازیبا دارند عمدتاً فاقد سند مالکیت هستند و از نظر ویژگی های کالبدی و برخورداری از خدمات و زیر ساختها ی شهری شدیداً دچار کمبود هستند ، که مداخله در این گونه بافت ها از نوع ساماندهی و توانمندسازی خواهد بود و اصل مشترک در همه انواع مداخله مشارکت مردمی است . جمعیت استان اصفهان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ بیش از پنج میلیون نفر بوده است که ۱۸ درصد آن شامل افزودن بر ۹۰۱ هزار و ۴۰۰ نفر در بافت های فرسوده استان ساکن هستند .  

وی افزود : سکونتگاه های غیررسمی استان اصفهان شامل ۶۴ محله در ۱۴ شهرستان (اصفهان ، آران و بیدگل ، کاشان ، خمینی شهر ، سمیرم ، شهرضا ، خوانسار ، جرقویه ، گلپایگان ، نجف آباد ، فریدن ، فلاورجان ، تیران و کرون و لنجان) می باشند که با مساحت ۱ هزار و ۵۲۹ هکتار بیش از ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر جمعیت دارند . 




مطالب مرتبط

تاکید ویژه ستاد بازآفرینی شهری استان اصفهان بر تحقق برنامه اقدام مشترک و کاهش ۴ درصدی سالیانه سرانه بافت فرسوده است .

|

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به ضرورت خوداظهاری در سامانه املاک و اسکان کشور گفت : ...

|

از افزون بر ۱۰ هزار و ۶۰۰ ثبت نام کننده در طرح نهضت ملی مسکن شهر نجف آباد ، طبق آخرین آمارها ، بیش از هفت هزار نفر حائز شرایط بوده اند و از این تعداد بالغ بر یک‌هزار و ۶۰۰ متقاضی تأیید نهایی شده اند .

|

از قراردادهای منعقد شده تا قبل از سال ۱۴۰۰ افزون بر ۸ هزار و ۴۰۰ واحد انبوه‌سازی و ۴۵ واحد واگذاری گروهی بوده است .

|

هزینه‌های احداث مسکن با توجه به مصوبات شورای مسکن و ابلاغ معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و با در نظر گرفتن نوع واگذاری و روش ساخت ، تعداد طبقات و تراکم از متری ۸.۵ تا ۱۰ میلیون تومان در حال انجام است .

|

نظرات کاربران