۱۸۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده از سیلاب سیستان و بلوچستان نیازمند ساخت و تعمیر هستند
پست بودن مناطق جنوب استان و همترازی با سطح دریا ، ریسک وقوع سیل در این مناطق را با هر بارندگی به شدت افزایش داده است و تعریف کدهای ارتفاعی متناسب با این شرایط را برای ساخت و سازهای روستایی ضروری ساخته است . سال گذشته اعتبارات مناسب را در جهت بهسازی و ایمن سازی ۷۰ هوتک در جنوب استان جذب کردیم .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: با رصد تیم های ارزیاب بنیاد مسکن استان در مناطق سیل زده هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی نیازمند تعمیر و ۳۰۰ واحد مسکونی تخریب شده تاکنون شناسایی شده اند .
مصطفی بیک مداح اظهار کرد : ماشین آلات عمرانی بنیاد مسکن استان در ساعات اولیه وقوع سیل و امدادرسانی به مناطق خسارت دیده از بارندگی در چابهار ، دشتیاری ، نیکشهر و قصرقند حضوری فعال داشتند . اقدامات پیشگیرانه بنیاد مسکن استان و احداث دایک و سد حفاظتی در برابر سیل در برخی از روستاها از جمله عارفآباد ، نوبندیان و کلانی در سال ۱۴۰۰ در بارندگی اخیر مانع از پیشروی سیلاب در این روستاها شده است که نشان از اهمیت توجه به توسعه و ساخت سیل بندهای مناسب در جنوب استان است .
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان گفت : پست بودن مناطق جنوب استان و همترازی با سطح دریا ، ریسک وقوع سیل در این مناطق را با هر بارندگی به شدت افزایش داده است و تعریف کدهای ارتفاعی متناسب با این شرایط را برای ساخت و سازهای روستایی ضروری ساخته است . سال گذشته اعتبارات مناسب را در جهت بهسازی و ایمن سازی ۷۰ هوتک در جنوب استان جذب کردیم .
بیک مداح ادامه داد : سازماندهی و مدیریت این هوتک ها بهعنوان ابزار ذخیره در مقیاس عظیم و برنامه ریزی برای هدایت مناسب آبهای سطحی و بارش ها به هوتک ها ضمن جلوگیری از هدر رفت بارش امکان هدایت سیلات را بهصورت بهینه میسر میسازد .
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان همچنین با اشاره به اقدامات بنیاد مسکن استان از سیل سال ۹۸ و تجربه موفق روستاهای غلام محمد بازار و بل شمل ، گفت : وقوع بارندگی اخیر به پیشرفت فرایند فرسایش خندقی در دشتیاری منجر شده است .
وی مطالعات مکانیک خاک در این مناطق توسط پژوهشکده سوانح طبیعی کشور را بسیار با اهمیت دانست و گفت : این مطالعات باید پیشنیاز هر اقدام عمرانی در جنوب استان باشد .