در حال بارگذاری ...
  • موافقت با الحاق ۳۳۸ هکتار اراضی به محدوده شهر بوشهر

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار بوشهر ضمن ابلاغ مصوبه شورا در خصوص مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر بوشهر از موافقت شورا با الحاق ۳۳۸ هکتار به محدوده شهر بوشهر خبر داد .

    خسرو دانشجو دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با محمدی‌زاده استاندار بوشهر ، مصوبه شورا را با موضوع مغایرت اساسی طرح تفصیلی با طرح جامع شهر بوشهر اعلام کرد .

    بر اساس این مصوبه ، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ مصوبه جلسه مورخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر در خصوص موضوع « مغایرت اساسی بوشهر - الحاق ۲۴۶۷ هکتار اراضی به محدوده شهر» را با توجه به صورتجلسه مورخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ کمیته فنی شماره یک مورد بررسی قرار داد و با امعان نظر به لزوم بررسی مواردی به شرح زیر :

    • امکان بهره‌گیری از ظرفیت شهر جدید عالیشهر برای پاسخگویی به متقاضیان نهضت ملی بوشهر

    • امکان استفاده از ظرفیت اراضی نظامی مازاد واقع در محدوده شهر ؛

    • پدافند غیرعامل و مطالعات مربوطه ؛

    • نحوه مواجهه با چالش تداخل فعالیت و سکونت با ایستگاه پیشنهادی برای راه آهن ؛

    • ضروت هم پیوندی هر گونه الحاق اراضی به محدوده شهر با طرح جامع در دست تهیه شهر بوشهر ؛

    • تداخل با حریم واحدهای صنعتی موجود و تاثیرگذاری این امر بر طرح ؛

    و با تاکید بر تسریع در تصویب طرح جامع شهر بوشهر در مراجع ذیربط استانی جهت دستیابی به توسعه برنامه ریزی شده و مبتنی بر مبانی علمی و کارشناسی برای شهر بوشهر و در نظر گرفتن برنامه عملیاتی برای امکان پذیری استفاده از ظرفیت اراضی نظامی مازاد واقع در محدوده شهر به عنوان بهترین فرصت توسعه درونزا در شهر بوشهر (با توجه به انسجام و هم پیوندی این اراضی با بافت شهر مذکور) ضمن در نظر گرفتن سه مرحله برای بررسی و تصمیم گیری در زمینه الحاق کل اراضی به محدوده شهر و صرفا به منظور تامین اراضی برای بخشی از تعهدات دولت در طرح نهضت ملی مسکن، مقرر نمود :

    الف - در مرحله اول  ۳۳۸ هکتار اراضی به طرح نهضت ملی مسکن تخصیص یافته و به محدوده الحاق می‌شود . طرح تفصیلی اراضی با توجه به مکاتبه محرمانه مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور به شماره ۴۷۹۹/۲۷۰/۸۱م و تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۲ مبنی بر امکان پذیر بودن ساخت و ساز در اراضی الحاقی به محدوده شهر در شعاع ۷ تا ۱۰ کیلومتری نیروگاه اتمی بوشهر ، در صورت رعایت مصوبه مورخ ۵ مرداد ۱۳۹۷ شورای‌عالی با واحدپذیری ۳۵ واحد در هکتار و تامین سرانه های خدماتی در همه سطوح از محله تا شهر مطابق  مصوبه شورایعالی در زمینه «تدقیق تعاریف و مفاهیم کاربری های شهری و تعیین سرانه آنها» و با رعایت موارد زیر تهیه و در کمیسیون ماده ۵ تصویب و مبنای اقدامات بعدی قرار گیرد :

    ۱- رعایت ضوابط ساخت و ساز اعم از نصاب تفکیک و تراکم ساختمانی مطابق مصوبه مورخ ۸ مرداد ۱۳۹۷ شورای‌عالی در زمینه «اصلاح ضوابط و معیارهای حریم نیروگاه اتمی بوشهر» در شعاع ۷ تا ۱۰ کیلومتری نیروگاه اتمی ؛ در این رابطه با توجه به بند ۱ مصوبه فوق الذکر و مکاتبه مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور، بر ضرورت کمتر بودن یا برابری نرخ رشد منطقه با جمعیت اضافه شونده به محدوده تاکید می‌شود.

    ۲- تهیه مطالعات پدافند غیر عامل مطابق مصوبه مورخ ۱۱ اردیبهشت ۹۶ شورای‌عالی و با رعایت کلیه قوانین و اسناد فرادست مربوطه و تایید آن توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه با توجه به تمرکز جریان خروج از شهر در محور برازجان- چغادک به عنوان تنها محور فعال تخلیه اضطراری جمعیت شهر در مواقع بحران و مجاورت اراضی الحاقی با این محور، انجام و ارائه مطالعات مربوط به پیش بینی و اجرای محورهای خروجی دیگر برای شهر بوشهر مورد تاکید ویژه است.

    ۳- اخذ تایید معاونت حمل و نقل در زمینه موقعیت ایستگاه راه‌آهن و چگونگی هماهنگی طرح با ایستگاه مذکور؛ انجام مطالعات عارضه‌سنجی ترافیکی و تایید این مطالعات در شورای هماهنگی ترافیک استان و حذف حرایم مربوط به راه و راه آهن از محدوده اراضی در شمال (۱۳۸متر از محور) و جنوب (۱۱۷ متر از محور)

    ۴- رعایت حریم خط انتقال برق بر اساس اعلام نظر مراجع ذیربط

    ۵- انجام مطالعات جمع‌آوری آب‌های سطحی و روان آب‌ها و تایید آن توسط آب منطقه‌ای

    ۶- هم پیوندی با سایر مناطق شهری درقالب طرح جامع از منظر سطوح و سرانه ها ، نظام فعالیت و سکونت ، سلسله مراتب معابر شهری و ...

    ب - بررسی و تصمیم‌گیری در زمینه الحاق اراضی در مرحله دوم منوط به تصویب بازنگری طرح جامع در مراجع ذیربط استانی و یا ارائه گزارشی در زمینه میزان پیشرفت تهیه طرح مذکور و در نتیجه بررسی الحاق اراضی و چگونگی بهره گیری از ظرفیت توسعه درون زای شهری (نظیر اراضی نظامی مازاد داخل محدوده یا افزایش تراکم ساختمانی) در قالب طرح جامع است . در این رابطه ارائه گزارشی از اقدامات اجرایی جهت تحقق پذیری ظرفیت توسعه درونزای شهر ضروریست . ضمنا در این مرحله بررسی امکان بهره گیری از ظرفیت شهر جدید عالیشهر برای پاسخگویی به متقاضیان نهضت ملی بوشهر با در نظر گرفتن سقف جمعیت پذیری عالیشهر ، جمعیت ساکن کنونی و میزان اراضی مورد نیاز برای متقاضیان نهضت ملی عالیشهر و نهایتا ظرفیت باقیمانده برای این شهر جهت تخصیص اراضی به نهضت ملی بوشهر الزامیست .

    ج- بررسی و تصمیم گیری در زمینه الحاق اراضی در مرحله سوم منوط به محقق شدن استفاده از ظرفیت اراضی نظامی مازاد واقع در محدوده شهر در چارچوب قانون انتقال پادگان ها و ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن و تفاهم نامه های مابین وزارت راه و شهرسازی و وزارت دفاع و پشتیبانی  نیروهای مسلح و نیازسنجی در زمینه الحاق اراضی بر اساس بازنگری طرح جامع است . ضمنا در این مرحله با توجه به مجاورت اراضی با واحدهای صنعتی ، اخذ استعلام از شرکت شهرک های صنعتی و رعایت حرایم زیست محیطی مطابق مقررات مربوطه الزامی است .

    در پایان مصوبه آمده است : در اجرای ماده ۴۲ آئین نامه نحوه بررسی طرح ها ، نقشه محدوده شهر با لحاظ اراضی الحاق شده جهت ابلاغ به مراجع ذی ربط در اختیار دبیرخانه شورایعالی قرار گیرد .




    مطالب مرتبط

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از بهسازی و آسفالت بیش از ۱۳۸۰ کیلومتر طول از معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی شهری با ...

    |

    در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ، ثبت نام متقاضیان از طریق سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir در قسمت جوانی جمعیت انجام می‌شود.

    |

    این شهر جدید در راستای جهت‌گیری‌های کلان آمایش سرزمین در توسعه مناطق مرزی ، با هدف پاسخگویی به تقاضای سکونت ناشی از استقرار فعالیت‌ها و کارکردهای اقتصادی کلان و اشتغال‌زا در منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون و دارای کارکرد پشتیبان گمرگی ، صادرات و خدمات برتر با تاکید بر ...

    |

    جزئیات مصوبات کمیسیون ماده ۵ استان ها که به میزان ۳.۷ هکتار اراضی به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص یافته ، حاکی است که در استان زنجان و در شهر دندی با تغییر کاربری ۱۹۱۷ مترمربع و در شهر رامشیر استان خوزستان ۳۵۰۰۰ مترمربع با تغییر کاربری حمل و نقل و فضای سبز به اجرای طرح نهضت ملی مسکن ...

    |

    کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری کشور به عنوان یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌های حوزه عمرانی است که برای بررسی طرح‌های تفصیلی شهرها و تغییرات بعدی آن‌ها تشکیل می‌شود .

    |

    نظرات کاربران