اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵، لازمه اعطای حداکثر تراکم تشویقی در بافتهای فرسوده اصفهان است
موضوع حائز اهمیت این است که شهرداری بدون اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵ استان اصفهان مجاز به اعطای حداکثر تراکم تشویقی نیست و عملکرد مدیریت شهری در ارتباط با اجرا و تحقق خدمات عمومی در دو مصوبه قبلی ، در تسریع و تسهیل ادامه فرآیند اخذ مصوبات آتی موثر است .
به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، معاون شهرسازی و معماری ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه اعطای حداکثر تراکم تشویقی در بافتهای فرسوده اصفهان صرفا پس از اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵ استان امکان پذیر است گفت : تلاشهای لازم در این خصوص به عمل آمده و دو طرح پیشنهادی شهرداری در مرحله ابلاغ قرار دارد.
محمد بناییان در خصوص بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافتهای فرسوده شهر اصفهان اظهار کرد : بر اساس بند ۳ مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله ای در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری ، می بایست مشوق های کالبدی بهسازی بافت های فرسوده خاص هر شهر (در صورت ضرورت) ، در چارچوب سیاست ها و ضوابط این مصوبه و با توجه به ساختار طرح جامع و شرایط ویژه شهر مربوطه تدوین و به همراه فهرست نقاط غیر مشمول به تصویب کمیسیون ماده ۵ آن شهر برسد .
وی افزود : در این راستا و با توجه به تاکیدات استاندار اصفهان و پیگیریهای ویژه مدیرکل راه و شهرسازی استان در خصوص تدوین بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافتهای فرسوده اصفهان ، با تلاشهای معاونت معماری و شهرسازی ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان و همکاری معاونت مسکن و ساختمان این ادارهکل ، نقاط مشمول مصوبه مورد اشاره به تصویب کمیسیون ماده ۵ استان اصفهان رسید .
معاون شهرسازی و معماری ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان بیان کرد : بر این اساس ، شهرداری به منظور بهرهمندی حداکثری از مشوقها (۲ طبقه مازاد نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب) می بایست الزاما طرح یکپارچه در مقیاس بلوک های شهری یا بیشتر را تهیه و به تصویب کمیسیون ماده ۵ استان اصفهان برساند . در این خصوص، اقدامات لازم بعمل آمده و در حال حاضر ۲ طرح تعیین تکلیف شده است که در روزهای آتی ابلاغ خواهد شد .
بناییان تاکید کرد : موضوع حائز اهمیت این است که شهرداری بدون اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵ استان اصفهان مجاز به اعطای حداکثر تراکم تشویقی نیست و عملکرد مدیریت شهری در ارتباط با اجرا و تحقق خدمات عمومی در دو مصوبه قبلی ، در تسریع و تسهیل ادامه فرآیند اخذ مصوبات آتی موثر است .
وی با بیان اینکه سیاستهای تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، با هدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافتها و همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن بوده است گفت: ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان همواره در راستای افزایش کیفیت و فضای سکونت مردم عزیز ساکن در بافتهای فرسوده استان ، مباحث مرتبط با موضوع مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محلهای در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری را با سرعت و دقت مورد بررسی قرارداده و در کمترین زمان ممکن در کمیسیون ماده ۵ استان مطرح میکند .
معاون شهرسازی و معماری ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان عنوان کرد : کمیسیون ماده ۵ با حضور استاندار (یا معاون عمرانی او) بهعنوان رئیس جلسه کمیسیون، مدیر کل راه و شهرسازی دبیر جلسه، شهردار ، مدیر کل میراث فرهنگی ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و نماینده سازمان نظام مهندسی متخصص در معماری یا شهرسازی (بدون حق رأی) تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه جلسه کمیسیون ماده ۵ با حضور رئیس ، دبیر و سه عضو از اعضا رسمیت پیدا میکند و برگزار میشود، خاطرنشان کرد: مصوبه این کمیسیون زمانی اعتبار دارد که چهار عضو از اعضای کمیسیون رأی موافق داده باشند .