در حال بارگذاری ...
  • با اجرای تفاهمنامه تامین مسکن ایثارگران ، چه کسانی خانه‌دار می‌شوند ؟

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ وزیر راه و شهرسازی و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تفاهم‌نامه‌ای ۲۱ ماده‌ای را در تاریخ ۱۴۰۳.۷.۲ امضا کردند که به موجب آن با استفاده حداکثری از ظرفیت این دو نهاد ؛ «تامین مسکن مشمولین قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» ، اجرایی می ‌شود .

    تفاهم‌نامه تامین مسکن ایثارگران میان فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و سعید اوحدی معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به امضا رسید .

    متن کامل این تفاهم نامه به قرار زیر است :

    در اجرای فصل دوم قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و با توجه به ماده ۴۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت وزارت راه و شهرسازی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در تامین مسکن مشمولین قانون جامع تصمیمات مشترک وزیر راه و شهرسازی و معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به شرح ذیل جهت اجرا ابلاغ می شود :

    ۱- مشمولین و واجدین شرایط بهره‌مندی از خدمات مسکن در چهار چوب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران عبارتند از جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر آزادگان ، همسر و فرزندان شهدا و والدین شهید (فاقد مسکن)

    ۲- امکانات مورد واگذاری به مشمولین از طریق واگذاری زمین توسط وزارت راه و شهرسازی در شهرستان محل تشکیل پرونده بنیاد و حسب ضرورت سایر شهرهای همان استان با رعایت حداقل نصاب تفکیک و تراکم مجاز و حداکثر ۷۵ متر مربع در کلانشهرها و مراکز استانها و ۱۰۰ متر مربع در سایر شهرها به قیمت منطقه ای سال ۱۳۶۹ و یا اولین سال اعلام قیمت منطقه ای برای مناطقی که قیمت منطقه ای سال ۱۳۶۹ برای آنها اعلام نشده باشد .

    تبصره ۱ - در صورت واگذاری زمین بیش از مساحت یاد شده بهای آن به قیمت کارشناسی روز محاسبه دریافت می گردد .

    تبصره ۲ - در صورت واگذاری واحد مسکونی در صورت امکان قدر السهم عرصه واحد مسکونی به قیمت منطقه ای سال ۶۹ و بهای اعیان به قیمت کارشناسی روز دریافت می گردد .

    تبصره ۳ - اراضی واگذار شده بایستی با پیگیری بنیاد شهید حداکثر ظرف مدت ۱ سال احداث و به بهره برداری برسد .

    تبصره ۴ - در صورت ازدواج دو ایثارگر مشمول قانون امکانات مورد نظر به هر یک از زوجین مشترکا یا منفردا واگذار می گردد .

    ۳- احراز اولویت و اعلام فاقد مسکن و یا دارای مسکن نامناسب بودن مشمولین به عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد و بنیاد موظف است یک نظام اولویت بندی مبتنی بر امتیاز را پیاده سازی و اعلام نماید .

    تبصره : اولویت با فاقدین مسکن است .

    ۴- احراز عدم بهره مندی از امکانات دولتی فرم (ج) با ادارات کل راه و شهرسازی می باشد و کلیه مشمولان بایستی فاقد سابقه فرم (ج) باشند .

    ۵- ایثارگران مشمول می‌توانند در صورت دریافت زمین و واجد شرایط بودن از تسهیلات ساخت یارانه دار با معرفی بنیاد شهید جهت احداث واحد مسکونی بهره مند گردند .

    تبصره : در صورت دریافت تسهیلات بانکی عرصه واگذار شده به متقاضی قابل ترهین در بانک خواهد بود .

    ۶- فرزندان شهدا که قبل از ابلاغ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران (سال ۹۱) و در راستای ضوابط و مقررات قانونی سابق در زمان صغارت ایشان واگذاری زمین یا واحد مسکونی به ولی یا قیم قانونی ایشان صورت پذیرفته و فرم «ج» برای آنها تکمیل شده باشد در صورتی که امکانات مورد نظر در ید ایشان نباشد (ارائه استعلام ثبتی) و امکانات مذکور قبل از سن قانونی ( ۱۸ سال تمام شمسی به غیر منتقل شده باشد ، با رعایت نظام اولویت بندی از ناحیه بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌توانند در راستای مفاد این تصمیم نامه از مزایای آن بهرمند شوند .

    ۷- جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر که قبلا از امکانات دولتی بهره مند شده اند و در حال حاضر خود و همسر ایشان فاقد مسکن یا دارای مسکن نا مناسب می باشند. پس از تایید در کمیسیون موارد خاص بنیاد شهید و امور ایثارگران استان محل تشکیل پرونده می توانند در صورت وجود امکانات (زمین یا واحد مسکونی) به قیمت کارشناسی روز به صورت نقد و اقساط (۲۰ درصد نقد الباقی اقساط ۱۰ ساله) و بدون احتساب سود و کارمزد مجددا از امکانات دولتی تأمین مسکن بهره مند گردند .

    ۸- در استانهایی که با محدودیت و کمبود یا فقدان زمین جهت واگذاری به مشمولین قانون مواجه می باشند. در صورت درخواست و موافقت و معرفی ایثارگر مشمول قانون وجه ما به ازای زمین با رعایت ماده ۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثاگران اقدام می گردد .

    ۹- در واگذاری زمین در قالب قرارداد واگذاری به صورت تجمعی بر اساس تعداد افراد معرفی شده از ناحیه ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و استعداد واحد پذیری زمین با بنیاد شهید منعقد و لیست مربوطه ضمیمه قرارداد خواهد شد .

    ۱۰- فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر می توانند با معرفی بنیاد شهید از مزایای واگذاری منافع زمین به صورت اجاره بلند مدت (ماده ۷ قانون جهش تولید مسکن) به صورت مشاع با رعایت حداکثر تراکم بهره مند شوند .

    ۱۱- وزارت راه و شهرسازی موظف است از طریق سازمان ملی زمین و مسکن ، ادارات کل راه و شهرسازی ، شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید و شرکت باز آفرینی شهری نسبت به تأمین زمین افراد واجد شرایط جامعه هدف این تصمیم نامه ، طبق اولویت های ابلاغی بنیاد شهید بصورت مستمر اقدام نماید .

    ۱۲- به استناد مفاد ماده ۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مشمولان از پرداخت هزینه آماده سازی عرصه کلا معاف و پرداخت این هزینه ها به عهده وزارت راه و شهرسازی می باشد .

     تبصره: بمنظور تسریع در اجرای عملیات آماده سازی مقرر شد طرفین با پیگیری نسبت به تامین هزینه های آماده سازی از طریق بودجه سنواتی اقدام نمایند .

    ۱۳- ادارات کل راه و شهرسازی استانها با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و با توجه به مقررات موجود در قانون جهش تولید مسکن و قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و با پیگیری از طریق شورای مسکن استانها و تصویب در شورای مزبور دستگاه های خدمات رسان را برای اجرای خدمات زیر بنایی (آب ، فاضلاب ، برق و گاز) در اراضی واگذار شده هماهنگ نمایند .

    ١٤- با توجه به اینکه کلیه امور مربوط به املاک بنیاد شهید و سازمانهای تابعه به سازمان اموال و املاک کوثر محول و واگذار گردیده است سازمان مذکور به نمایندگی از بنیاد شهید و امور ایثارگران با دارا بودن کلیه اختیارات موظف است نسبت به معرفی اراضی در اختیار جهت امر مسکن ایثارگران اقدام و ادارات کل راه و شهرسازی استانها موظف به همکاری و پیگیری الحاق به محدوده اراضی معرفی شده بمنظور استفاده جهت امر تامین مسکن گروه هدف تصمیم نامه می باشند .

    تبصره : هزینه آماده سازی به شرح تبصره ذیل بند ۱۲ همین تصمیم نامه عمل شود .

    ۱۵- ادارات کل راه شهرسازی موظف اند با در نظر گرفتن تمهیدات فنی نسبت به پیگیری برای تغییر کاربری اراضی بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان اموال و املاک کوثر در داخل محدوده قانونی شهرها به کاربری مسکونی اقدام و صد درصد این اراضی به امر تامین مسکن ایثارگران مشمول این تصمیم نامه تخصیص خواهد یافت .

    ۱۶- صد در صد اراضی موضوع بندهای ۱۴ و ۱۵ تفاهم نامه حاضر صرفاً جهت تامین مسکن ایثارگران مشمول این تصمیم نامه در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار خواهد گرفت به گونه ای که از محل این اراضی حداکثر استفاده در راستای اجرای قانون و تامین مسکن ایثارگران واجد شرایط صورت پذیرد . ضمن آنکه در خصوص انواع عوارض سرانه ها و غیره مطابق ماده ۵۰ قانون برنامه هفتم توسعه عمل خواهد شد .

    ۱۷- دفتر نظارت بر طرحهای توسعه شهری معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی موظف است همکاری لازم را با ادارات کل راه و شهرسازی بعمل آورند .

    ۱۸- دبیرخانه شورای‌عالی معماری و شهرسازی موارد تغییر کاربری و الحاق زمین به محدوده شهرها برای واگذاری زمین به ایثارگران که از سوی ادارات کل استانها معرفی می شوند را با اولویت در دستور کار قرار خواهد داد .

    ۱۹- به منظور بهره مندی از اطلاعات و ظرفیت های دولت الکترونیک ، طرفین همکاری لازم جهت تبادل اطلاعات مورد نیاز بصورت وب سرویس را فراهم می نمایند .

    ۲۰- ادارات کل راه و شهرسازی و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ها موظفند عملکرد این تصمیم نامه را هر سه ماه یک بار گزارش نمایند .

    ۲۱ - نمایندگان ویژه وزیر راه و شهرسازی و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نظارت بر اجرای این تصمیم نامه را بر عهده دارند .

    این تصمیم نامه در ۲۱ ماده و ۸ تبصره در تاریخ ۱۴۰۳.۷.۲ به امضای طرفین رسید و تمامی تصمیم نامه ها و تفاهمات و بخشنامه های ابلاغی سابق در این خصوص بلااثر اعلام می گردد .




    مطالب مرتبط

    قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران کاملا شفاف است و این بدهکاری چندین و چند ساله ای است که به خانواده ایثارگران وجود دارد . به همین خاطر در این تفاهم‌نامه سعی شد که به صورت اجرایی نسبت به تامین مسکن ایثارگران ورود پیدا کنیم .

    |

    تصمیم‌نامه ۲۱ ماده‌ای با حضور سعید اوحدی ، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و فرزانه صادق ، وزیر راه و شهرسازی ماه گذشته به امضای طرفین رسید که به موجب آن استفاده حداکثری از ظرفیت بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت راه و شهرسازی برای «تأمین مسکن مشمولین ...

    |

    در این دولت ، با مطالبه گری بنیاد شهید و همراهی وزارت راه و شهرسازی ، به دنبال آن هستیم که قانون را اجرا کنیم و از خانواده شهدا و فرزندان شهدا و تمامی ایثارگران می‌خواهم که مطالبه گر باشند تا برنامه ها و اقدامات لازم بهتر و سریع‌تر به مرحله اجرا برسد .

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، با گذشت ۱۷ سال از تصویب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران (مصوب ۱۳۸۶) ؛ بندی از این قانون با امضای تفاهم‌نامه تامین مسکن ...

    |

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، با حکم وزیر راه و شهرسازی ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران منصوب شد . فرزانه ...

    |

    نظرات کاربران