در حال بارگذاری ...
  • ۳۳ شهر استان اصفهان دارای مصوبه بافت تاریخی است

    بسته تشویقی بافت‌های تاریخی با عنوان «راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی» در جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسیده است که هدف آن حمایت از رونق‌بخشی و ارتقای کیفیت سکونت در بافت‌های تاریخی است .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، رئیس اداره نظارت بر اجرای طرح های مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی استان اصفهان گفت : ۳۳ شهر استان اصفهان دارای مصوبه بافت تاریخی است .

    جلسه ای با حضور سید عبدالرضا لقمانی رئیس اداره نظارت بر اجرای طرح های مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان و جمعی از شهرداران شهرهای استان ، پیرامون بسته تشویقی بافت های تاریخی برگزار شد .  

    بسته تشویقی بافت‌های تاریخی با عنوان «راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی» در جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسیده است که هدف آن حمایت از رونق‌بخشی و ارتقای کیفیت سکونت در بافت‌های تاریخی است .  

    بر این اساس در این نشست ضمن تشریح تمامی بندهای بسته تشویقی بافت های تاریخی ، ابهامات موجود مرتفع و مباحث مطرح و مورد بررسی قرار گرفت .  

    رئیس اداره نظارت بر اجرای طرح های مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در این باره اظهار کرد : در کل کشور تعداد ۱۶۸ شهر دارای مصوبه بافت تاریخی است که از این تعداد ۳۳ شهر آن در استان اصفهان قرار دارد .  

    وی با بیان اینکه از این شهرها در استان اصفهان ، تعداد ۳۲ شهرِ آن دارای محدوده مصوب بافت فرسوده و ناکارمد نیز هستند ، افزود : در این جلسه مباحث و مشکلات احتمالی احصا شد تا به لطف خدا بتوان شاهد رونق ساخت و ساز و افزایش تولید مسکن در بافت های تاریخی باشیم . در بسته تشویقی بافت‌های تاریخی «راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی» ، موضوع تولید مسکن ، رفع موانع مربوط به مصوبات کالبدی و طرح های جامع و تفصیلی (تراکم ، ارتفاع ، سطح اشغال و ...) نیز تعیین شده است .  

    وی افزود : علاوه بر این ، در این مصوبه ظرفیت سازی و توانمندسازی نیز دیده شده است که موضوعات مربوط به اشتغال ، اقتصاد ، معافیت های مالیاتی و جبران محرومیت ها و محدودیت هایی که براساس ضوابط برای ساکنین در این بافت ها ایجاد شده و ... را شامل می شود.  

    گفتنی است ، بسته تشویقی بافت‌های تاریخی ضمن تاکید بر اهمیت توجه به ارزش‌های تاریخی و هویت فرهنگی محدوده‌ها، اجرای قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی – فرهنگی را ضرورتی انکارناپذیر عنوان کرده است و تهیه طرح‌های ویژه حفاظت و احیای محدوده بافت‌های تاریخی ـ فرهنگی را پیش‌شرط بهره‌گیری کامل از ظرفیت‌های توصیه شده در آن قلمداد می‌کند .  

    رئیس اداره نظارت بر اجرای طرح های مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در ادامه به اقدامات به عمل آمده در راستای نوسازی بافت های فرسوده شهری استان اشاره کرد و گفت : در استان اصفهان ۱۴ هزار هکتار بافت فرسوده و تاریخی وجود دارد و از سال ۱۴۰۱ تاکنون در مجموع برای ۲۲ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده شهرهای استان اصفهان، پروانه ساختمانی صادر شده است .




    مطالب مرتبط

    تاکید ویژه ستاد بازآفرینی شهری استان اصفهان بر تحقق برنامه اقدام مشترک و کاهش ۴ درصدی سالیانه سرانه بافت فرسوده است .

    |

    تاکنون برای ۱۴۱ واحد مسکونی ناکارآمد شهری در شهر گناباد ، ۶۸ واحد در شهر بیدخت ، ۱۰۶ واحد در شهر روشناوند و ۹۲ واحد در شهر کاخک از توابع شهرستان گناباد پروانه نوسازی صادر شده است .

    |

    در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ ، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر برای اخذ تسهیلات نوسازی مسکن در بافت فرسوده به بانک معرفی شده‌اند .

    |

    حمایت‌های مالی شامل وام نهضت ملی (ساخت) ، وام نوسازی مسکن (ساخت) و وام اجاره است که برای دریافت این حمایت‌های مالی کافی است متقاضیان به سایت facility.udrc.ir مراجعه کنند .

    |

    با بررسی‌های به عمل آمده از متقاضیان ثبت نامی حدود ۹ هزار نفر دارای فرم "ج" سبز بودند و برای تشکیل پرونده مراجعه کردند که تا کنون تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ متقاضی تایید نهایی شدند . با توجه به اینکه در بعضی از شهرها زمین دولتی آماده داشتیم زمین به حدود یک هزار و ۳۵۰ نفر از مددجویان ...

    |

    نظرات کاربران