در حال بارگذاری ...
  • بهره‌مندی از تجارب کشور کره جنوبی در زمینه بازآفرینی‌ شهری

    چهار شرط داشتن یک شهر خوب را می‌توان در ساخت بلوک‌های کمتر ، تراکم بیشتر در ساخت و ساز، اختلاط کاربری‌ها و مشارکت مردم در بازسازی و نوسازی دانست . علاوه بر این باید ساختمان های قدیمی و جدید در کنار قرار گیرند تا فرهنگ محله تغییر نکند .

    به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه فصل جدیدی از تجارب بازآفرینی شهری با بهره‌مندی از تجارب بین المللی و از جمله کره جنوبی باز شده است ، گفت : راهی که کره جنوبی برای نوسازی مسکن طی کرده است می‌تواند الگوی خوبی برای کشور ما باشد و علاقمندیم تا در زمینه تامین مالی ، ساختارهای اجرایی و مشارکت مردمی از تجربیات کره جنوبی استفاده کنیم .

    دومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی با عنوان آشنایی با تجارب کشور کره جنوبی در زمینه بازآفرینی شهری با موضوع «جنبش مسکن ملی در کره جنوبی» و با حضور کیم جونپیو سفیر کره جنوبی، محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و کارشناسان و متخصصان دستگاه‌های دست اندرکار در امر بازآفرینی شهری و مسکن برگزار شد .

    محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست با اشاره به این که شرکت بازآفرینی شهری ایران در چارچوب همکاری مشترک با برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) این سلسله نشست‌ها را برگزار می کند ، تصریح کرد : متاسفانه تعداد بناهای ناپایدار در محلات هدف بازآفرینی شهری بالاست و متفاوت بودن نحوه مداخله در سه گونه بافت فرسوده میانی ، بافت تاریخی و سکونتگاه‌های غیررسمی ، کار بازآفرینی را سخت‌تر کرده است . با این وجود چاره‌ای جز شتاب‌بخشی به نوسازی مسکن نداریم و این اصل را به عنوان راهبرد شرکت قرارداده‌ایم .

    معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد : مهم‌ترین راهبرد عملیاتی شرکت توانمندسازی ساکنان این بافت‌هاست تا با حمایت، تنظیم‌گری دولت و تسهیلگری شهرداری‌ها بتوانند خانه‌های فرسوده خود را بازسازی کنند .

    دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به ابلاغ برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد : در این برنامه دو هدف کمی و کیفی برای شرکت لحاظ شده و بر این اساس دولت موظف است هر سال چهار درصد از سطح بافت‌های فرسوده را کاهش دهد و تا پایان برنامه هفتم این عدد باید به ۲۰ درصد برسد . علاوه بر این باید سالانه ۱۰۰ هزار واحد نوسازی ، بازسازی یا مقاوم‌‍سازی شود . این در حالی است که معتقدیم بازآفرینی شهری بهترین حوزه تامین مسکن بوده و از مزایای بیشتری نسبت به سایر روش‌های تولید مسکن برخوردار است .

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود : برای بهره‌مندی از تجارب بین‌المللی ، برگزاری نشست‌های تخصصی با دیگر کشورهای دارای تجربه در حوزه بازآفرینی شهری در دستور کار قرار گرفت و امیدوارم این نشست سرفصل جدیدی از همکاری کشور ما با کره جنوبی در حوزه بازآفرینی شهری و مسکن باشد . راهی که کره جنوبی برای نوسازی مسکن طی کرده است می‌تواند الگوی خوبی برای کشور ما باشد ، ما علاقه‌مندیم این سلسله نشست‌ها ادامه پیدا کند تا در زمینه تامین مالی ، ساختارهای اجرایی و مشارکت مردمی از تجربیات کره جنوبی استفاده کنیم .

    در ادامه نشست ، سفیر کره جنوبی با اشاره به این که در گذشته به دلیل پیشرفت اقتصادی سریع و افزایش ناگهانی جمعیت در پایتخت و حومه سئول با مشکل تامین مسکن مواجه شدیم ، گفت : این مشکل به اندازه‌ای بود که رئیس‌جمهورهایی که بر سر کار آمدند وعده ساخت خانه‌های بیشتری می‌دادند و خوشبختانه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده توانستیم از این مرحله عبور کنیم ، امیدوارم تجربه‌هایی که امروز در اختیار شما قرار می‌دهیم منجر به پیشرفت و توسعه شهرهای ایران و افزایش کیفیت زندگی ساکنان محلات هدف بازآفرینی شهری شود .

    در ادامه کی بوم پارک استاد دانشگاه و رایزن سفارت کره جنوبی در تهران و معاون پیشین شرکت زمین و مسکن کره جنوبی اطلاعاتی در خصوص چگونگی حل مشکل تامین مسکن در کره جنوبی ارایه کرد و گفت : اوایل سال ۱۹۸۰ کره جنوبی با رشد ناگهانی جمعیت مواجه شد و در نتیجه آن جمعیت سئول به بیش از ۱۰ میلیون نفر افزایش یافت ؛ این موضوع خود مشکلاتی از قبیل شکل گیری سکونتگاه‌های غیررسمی و عدم تعادل در توزیع و مصرف واحدهای مسکونی را به وجود آورد .

    وی با بیان این که مردم کره به زندگی در ساختمان‌های بلندمرتبه علاقه دارند ، اظهار کرد : ساختمان‌هایی که با عنوان پروژه‌های بازآفرینی شهری در سئول ساخته می شوند بلندمرتبه اما با عرض کم هستند و حدود ۶۵ درصد از واحدهای مسکونی ساخته شده در سئول را این نوع آپارتمان‌ها تشکیل می‌دهد .

    این استاد دانشگاه با بیان این که مهم‌ترین راهکار کاهش هزینه‌ها ، کاهش زمان ساخت و ساز است ، گفت : چهار شرط داشتن یک شهر خوب را می‌توان در ساخت بلوک‌های کمتر ، تراکم بیشتر در ساخت و ساز، اختلاط کاربری‌ها و مشارکت مردم در بازسازی و نوسازی دانست . علاوه بر این باید ساختمان های قدیمی و جدید در کنار قرار گیرند تا فرهنگ محله تغییر نکند .




    مطالب مرتبط

    از ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها انتظار داریم هر چه سریع‌تر سیاست‌های خود برای تحقق بندهای مرتبط با بازآفرینی شهری مندرج در برنامه هفتم پیشرفت کشور را اجرایی کنند و از این پس در گزارش‌های خود میزان تحقق این برنامه‌ها را اعلام کنند .

    |

    در سکونتگاه‌های غیررسمی سه نوع پروژه شامل پروژه‌های احداث مسکن بند« ی» ، پروژه‌های عمرانی – اجرایی بازآفرینی و پروژه‌های توانمندسازی و در بافت‌های فرسوده نیز پروژه‌های محرک توسعه در دست انجام است . پروژه شهرک جوانان و اراضی اسدگولی از جمله پروژه‌های جابه‌جایی ساکنان ...

    |

    این پروژه‌ها در محورهای مختلفی شامل احداث و ارتقا شبکه زیرساختی ، ارتقا وضعیت اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی ، احداث و توسعه امکانات و خدمات روبنایی ، بهسازی ، نوسازی ، مرمت و مقاوم‌سازی مسکن و اسکان مجدد ، ارتقا وضعیت اقتصادی و تهیه طرح‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از ...

    |

    نشست‌های برگزار شده توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران شامل موضوعاتی حول محور سیاست‌های نوسازی مسکن با رویکرد محله‌ای، تامین مسکن در بافت‌های فرسوده ، جلوگیری از گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی و نوآوری در بازآفرینی محلات شهری با حضور اساتید دانشگاه و فرهیختگان بوده است .

    |

    محرومیت زدایی و بهره مندی محلات کمتر برخوردار و هدف باز آفرینی شهری از خدمات روبنایی و زیربنایی به میزان متوسط محلات برخوردار همان شهر، مورد هدف سند ملی بازآفرینی شهری و سند ملی ساماندهی و توانمندسازی مسکن سکونتگاهای غیر رسمی است که نیاز به توجه و حمایت جدی مجلس شورای اسلامی ...

    |

    نظرات کاربران