در حال بارگذاری ...

شهرداری‌های فعال در حوزه بازآفرینی شهری ارزیابی می‌شوند

از ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها انتظار داریم هر چه سریع‌تر سیاست‌های خود برای تحقق بندهای مرتبط با بازآفرینی شهری مندرج در برنامه هفتم پیشرفت کشور را اجرایی کنند و از این پس در گزارش‌های خود میزان تحقق این برنامه‌ها را اعلام کنند .

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در بیست و دومین جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت از ارزیابی شهرداری‌های فعال در حوزه بازآفرینی شهری خبر داد .

محمد آیینی در بیست و دومین جلسه شورای نوسازی مسکن که در محل شرکت برگزار شد ، پیشنهاد داد تا با توجه به همکاری تنگاتنگ شهرداری‌ها با شرکت بازآفرینی شهری ایران ، شهرداری‌های فعال در حوزه بازآفرینی مورد ارزیابی قرار گیرند و از شهرداری‌های برتر تقدیر شود .

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این که شاخص‌های برنامه هفتم مبنای ارزیابی عملکرد تمام دستگاه‌ها قرار گرفته است ، عنوان کرد : از ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها انتظار داریم هر چه سریع‌تر سیاست‌های خود برای تحقق بندهای مرتبط با بازآفرینی شهری مندرج در برنامه هفتم پیشرفت کشور را اجرایی کنند و از این پس در گزارش‌های خود میزان تحقق این برنامه‌ها را اعلام کنند .

در این جلسه باقری مدیرکل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختیاری گزارشی از فعالیت‌های این اداره در حوزه بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت: استان چهارمحال و بختیاری ۱۶ هزار کیلومتر مربع مساحت ، ۱۲ شهرستان و ۴۳ شهر دارد و ۹۵۰ هزار نفر در این استان سکونت دارند .

وی با بیان این که در چهار محال و بختیاری ۲۲ شهر محدوده مصوب بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری دارند ، تصریح کرد : در این ۲۲ شهر، ۵۹۵ هکتار سکونتگاه غیررسمی ، ۱۱۳ هکتار بافت تاریخی و ۱۳۷ هکتار بافت فرسوده میانی وجود دارد و ۲۸ درصد جمعیت استان در این بافت‌ها زندگی می‌کنند . شهرکرد و بروجن بیشترین میزان نوسازی واحدهای فرسوده را داشته‌اند . 

مدیرکل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سال گذشته ۴ هزار و ۴۷۵ تن قیر به شهرداری‌های ۱۹ شهر استان تخصیص یافته است ، عنوان کرد : همچنین ۱۸۶ پروژه در قالب برنامه جامع اقدام مشترک به منظور افزایش کیفیت زندگی ساکنان محلات هدف تعریف شده است . بر اساس برنامه هفتم پیشرفت کشور پروانه نوسازی مسکن در محدوده‌های مصوب بازآفرینی شهری (در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد) خارج از نوبت و حداکثر ظرف سه ماه از درخواست متقاضی توسط شهرداری‌ها صادر می‌شود و ضمن حفظ تمامی انشعابات قبل از نوسازی ، برقراری انشعابات جدید با اولویت صورت می‌پذیرد .

نوسازی هزار واحد در سال ۱۴۰۳

در ادامه محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل نیز گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در حوزه بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت : استان اردبیل ۱۷ هزار و ۹۰۰ کیلومتر مساحت ، ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد . سکونتگاه‌های غیررسمی حدود ۲۰ درصد کل جمعیت استان و بافت فرسوده حدود ۱۰ درصد کل جمعیت استان را به خود اختصاص داده‌اند و در مقایسه با کل کشور به لحاظ سطح حدود ۲.۵ درصد از سطح محلات را بافت‌های ناکارآمد تشکیل داده است .

وی ادامه داد : در سال ۱۴۰۳ میزان واحدهای نوساز شده در بافت‌های فرسوده در ۱۲ شهر دارای محلات هدف هزار و ۱۴۲ واحد بوده است .

صدور ۴۶ هزار پروانه نوسازی طی سال جاری در بافت‌های فرسوده

همچنین در این جلسه منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد و گفت : تعداد واحد در پروانه‌های صادره در سال جاری ۴۶ هزار و ۱۶۷ واحد بوده و استان‌های تهران ، خراسان‌رضوی ، اصفهان ، مازندران و آذربایجان شرقی بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری داشته‌اند .

گفتنی است ، بیست و دومین شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها به شکل وبیناری برگزار شد .




مطالب مرتبط

به گزارش پرتال بازآفرینی شهری ،‌ تفاهم‌نامه همکاری مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان‌ها در جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی ...

|

در محدوده‌های هدف به خصوص سکونتگاه‌های غیررسمی فاصله معناداری بین محلات کمتر برخوردار یا محلات جا مانده از پیشرفت با دیگر نقاط شهر وجود دارد . در حوزه مسکن نیز تفاوت معناداری در خصوص پایداری بنا در این محلات نسبت به سایر محلات وجود دارد و بنابراین چاره‌ای جز شتاب بخشی به ...

|

چهار شرط داشتن یک شهر خوب را می‌توان در ساخت بلوک‌های کمتر ، تراکم بیشتر در ساخت و ساز، اختلاط کاربری‌ها و مشارکت مردم در بازسازی و نوسازی دانست . علاوه بر این باید ساختمان های قدیمی و جدید در کنار قرار گیرند تا فرهنگ محله تغییر نکند .

|

حدود ۳۴ درصد از ساخت و سازها در استان به سمت سکونتگاه‌های غیررسمی رفته است . به نحوی که امروز استان کرمانشاه در بازآفرینی شهری از رده‌های آخر به رتبه پنجم کشور رسیده است و شهر کرمانشاه هم در جایگاه سوم قرار دارد .

|

در سکونتگاه‌های غیررسمی سه نوع پروژه شامل پروژه‌های احداث مسکن بند« ی» ، پروژه‌های عمرانی – اجرایی بازآفرینی و پروژه‌های توانمندسازی و در بافت‌های فرسوده نیز پروژه‌های محرک توسعه در دست انجام است . پروژه شهرک جوانان و اراضی اسدگولی از جمله پروژه‌های جابه‌جایی ساکنان ...

|

نظرات کاربران